Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dobrý večer, chci se zeptat, (mám 8týdnů starý mimi) jeslti můžu dát malý kojo vodu v těchhle vedrech??? nebo čajík?? ** Malá pořád řve, myslím že je to tím teplem a já už nevim co…
**co děláte vy v těchhle vedrech?? taky vám pláčou????
Ahoj,malý je 10 týdnů a nijak zvlášť nepláče.Čaj jí dávám,ale nechce ho.Jsme celý den venku,malá je skoro nahá,má jen plenku a slaboučké šatečky a je ve stínu.
Klidně dej. Kojíš, nebo je na UM? Říká se, že kojeným dětem stačí mlíčko- to přední je na žízeň. Ale klidně dej i kojenému. Hlavně, když bude spokojenější ![]()
taky place a taky nevim, co s nim
dokonce, se nam zhorsilo usinani
jen doufam, ze si brzy zvykne. Zacal si rikat o kojeni casteji, tak taky premyslim o vode nebo cajiku, protoze u prsa je vzdycky aspon 20 minut, jsem chodici dudlik ![]()
Zkoušeli jsme čaj, ale neumí ho pít ani z flašky ani z učícího hrnečku, po lžičkách nemá trpělivost, takže to zkoušíme a jinak vystačí s mým mlíčkem, jen pije častěji než obvykle.
díky, mam zkusit převařenou kojo vodu nebo čajík?? se mi jí pvedlo uspat až po 3h řevu!!!! spí ted asi 5minut, tak uvidíme ![]()
ale jestli budou takovýhle vedra,tak jí musim přeci něco dát.. nemůžu jí mít přeci celej den na prsu..
![]()
Malý je půl roku a v těchlech vedrech se hlásí o kojení častěji, ale pije jen chvilku, takže asi fakt to přední… Jinak vodu nebo čaj nabízím už skoro 2 měsíce, zkusily jsme spoustu lahviček a hrníčků a poprvé se napila až včera, asi jí fakt bylo vedro… Takže ono to s tím pitím není zas tak jednoduchý ![]()
a kolik mu te vody/cajiku davat na jednou? Zas, kdyby mu to jooo zachutnalo, aby se neprepil
zacni vodou, kdyz bude chutnat je to OK. muzes vyzkouset treba i fenyklovy caj, je proti nadymani, nebo se dela spousta bylinkovych smesi- treba pro klidny spanek, proti ryme, kasli, na posileni imunity…je toho spousta ![]()
jine tekutiny urcite nejsou na skodu, najde se spousta mamin, co budou proti, ale ja jsem 100% pro. mimco se nauci dobre pit, nebude mit s pitim problemy.
moje 5mesicni malicka dva dni co zacaly ty extremni vedra je plactiva a nervozni. Taky se hlasi ke kojeni casteji ale pije malo. Taky doufam ze brzy zvykne. Ven zitra musime brzinko rano s kocarkem dokud nezacne parak, pak cely den budem schovani v nasem chladnem bytecku…
Já kojím asi stejně často, před den i po hodině. Ale při přikrmování nabízím vodu z učícího hrníčku, už skoro 1,5 měsíce. Teď i mimo jídlo a pravidla si jednou, dvakrát ucucne a stačí jí to. Dávám převařenou kojo vodu.
Já jsem rodila v tropech a malému jsem na žízeňku dávala trošičku nakojit.Ale doktorka říkala,že to není třeba,tak nevím
Sestřenka kupovala granulovaný čaj..
zkus dát a uvidíš jestli to bude chtít. Dala bych čaj, třeba fenyklový (to má i na prdíky) ale i voda je v pohodě. Když by to nechtěla, tak bych jí to nenutila.