Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, moc děkuju!!
Bohužel než jsem si stihla přečíst všechny Vaše odpovědi, už jsme u doktora byli a prcek je oočkovaný.
Dr.jsem se na horka ptala a prý v tom problém nevidí, stejně s prckem nikam teď ven do horka nemůžeme a doma máme vcelku příjemně, tak proč prý ne.
Moc dobrý pocit z toho ale nemám, tak prosím držte palce ať to mrně zvládne bez problémů.
Všem díky za odpovědi a rady!!
@Pirana naší malé to taky něšlo jinak než ze stříkačky, tak vyzkoušej
@gabriela82 mě třeba moje doktorka řekla, že je větší zátěž očkovat na 2X, je prý oki očkovat najednou…tak nevím
@Micink hm, tohle jsem si dřív taky myslela.. Že je lepší si to odbýt rychleji a najednou. Ale to je laický pohled - doktor by to z úst vypustit neměl. Ten by měl mít na paměti, že pokud se vyskytne nějaký silný nežadoucí účinek, nemá jak určit, na kterou z těch dvou vakcín byl.
@gabriela82 no já jsem šla k doktorce na očkování s tím, že chci, aby to nedávala najednou a ona mi řekla, že je jasně dokázáno, že to je horší rozdělovat a ted babo rad, komu pak věřit, že…
Já tohle nikdy neřešila, máme hodnou doktorku, která nikdy špatně neporadila a věřím tumo, že ví co dělá ![]()
Obnovuji diskuzi. Chci se zeptat mám měsíčního kluka a vzbudil se úplně zapařený, zpocený, nevrlý…vykoupala jsem ho převlékla a je v pohodě. Je mi ale jasné že v tomhle pařáku v bytě (ven s ním nepůjdu už vúbec max. večer) se ještě zapaří- vadí když kojence vykoupu 2× za den?! jen ve vodě + mažu pak suchá místa… Jinak mám ho jen v plence, bavlněném tílku a měním pod ním látkové pleny aby byl v čistém, suchém…
@Raddkka
klidne bych okoupala i trikrat denne. radeji kratce, ale nekolikrat. lepsi rozmoceny nez upareny ![]()
@Raddkka koupej klidně 10×.. já třeba otírám namočenou látkovou plenou.. ono ho to krásně ochladí - fakt je lepší odmočené jak zapařené dítě ![]()
Klidně ho spláchni..:) rozhodně je to lepší, než aby byl celý den zpocený a ulepený.. nebo jen otírej mokrým hadříkem:)
Můj by vyskočil z okna když vidí vlhký hadřík
ale uff na koupání si zvykl…a tam mu ta mokrá žínka najednou nevadí..
Klidně bych oplachovala/otírala podle potřeby. A ani bych nedávala to tílko, lae nechala jenom v plíně (a i co nejvíc bez plíny, aby se nezapařil)
Naše má sice 10 měsíců, ale snažím se ji nechávat hodně bez plenky, jen nahatou. Raděj utřu počurané, než ať je zapařená a když se hraje, dám pod ni tu velkou podložku plenkovou. A každou chvilku ji opláchnu ruky a nohy v umyvadle a namocim vlasky. Klidně koupej i 10×, stačí jen namočit a vytáhnout, ať se taky trošku zchladí v těchhle hnusných vedrech. Pane bože kdy už tohle skončí? ![]()
Klidně oplachuj častěji…
Nechej ho jen v plíně nebo nejlépe i bez plíny (aspoň nějakou dobu, kdy to lze)
Taky bych koupala casteji, staci na chvilinku namocit. Ja malyho nechavam v nejchladnejsi mistnosti, nevetram mam zatazeny zavesy a je tam celkem prijemne. ven bych ho nebrala vubec kdyz uz tak treba vecer az to nejhorsi opadne, este ho ven prikrejvam vlhkou plinkou… bude uplakanejsi protoze je mu vedro malej z vedra ani nespi porad se vzteka…