Jak naučit přetáčet sedmiměsíční miminko

47759
30.4.12 12:11

jak naucit pretacet sedmimesicni miminko

Holky jak naucit pretacet miminko z briska na zada ? Posledni 2 dny jen co ho polozim na deku, tak se pretoci na bricho, zacne se vztekat a rve. 100× denne ho pretacim zpatky, jenom ho pretocim hura zase na bricho a porad dokola :-( Obcas chvili vydrzi a snazi se plazit. Potrebuju mu ukazat a pomalu ho ucit pretacet se zpatky, jinak z neho zesilim :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5052
30.4.12 12:32

Já jsem dceru motivovala hračkama natahovala po nich ruce až se přetočila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.4.12 12:32

Nepřetáčela bych ho na záda při prvním hejknutí, měl by být na měkké podložce, aby se při pokusech o přetočení nebouchnul do hlavy a nevytvořil si špatnou zkušenost pro přístě, děti si tyhle věci pamatují. A zkusit zabavit, nalákat na hračku či na sebe, aby se musel otočit, aspoň trochu, na bok.
Ale je to individuální, některé děti se prý nepřetočí vůbec. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
30.4.12 12:36

Na mojí dceru zabíral vždy nějaký časopis byla a je velký čtenář. Za kdejakým papírem byla hned na břiše či na zádech. Jinak se jí taky moc nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
30.4.12 12:36

Hracky ho moc neberou :-( Kdyz se rozerve tak je k nezastaveni, takze ho nenechavam dlouho vyrvavat. Je to vzteklou, povahove cela ja :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
30.4.12 12:38
@Blanka S píše:
Na mojí dceru zabíral vždy nějaký časopis byla a je velký čtenář. Za kdejakým papírem byla hned na břiše či na zádech. Jinak se jí taky moc nechtělo.

U nas vyhravaji vlhcene ubrousky, noviny jsem zkousela jenom jednou, jenomze hned putovali do pusy, tak mu je nechci moc davat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.4.12 12:39

@ivana-domca tak jasně nenechat vřeštět, to rozhodně ne, ale občas dítě tak nějak fňukne, trochu si „stěžuje“. Když ne hračka, tak co třeba klíče od auta, mobil, pro to by leckteré děti šly světa kraj 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
30.4.12 12:43

Za mobilem, ovladacem od televize a pod. by se snazil asi otacet. Nechtela jsem mu je moc davat, aby od malicka vedel, ze takove veci mu nepatri do rukou a nemusela jsem pak chodit a rikat, ze na to nesmi sahat. Ale nejak ho budu muset motivovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.4.12 12:51

@ivana-domca o to víc po nich bude toužit a nejpozději až se rozběhne, tak se mu do pařátků stejně dostanou. Já teda jsem dítěti ochotná dát cokoliv krom nože, co by ho zaujalo na dostatečně dlouhou dobu, abych mohla přebalit a on mi neskočil šipku z přebalováku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
30.4.12 12:57
@Gladys píše:
@ivana-domca o to víc po nich bude toužit a nejpozději až se rozběhne, tak se mu do pařátků stejně dostanou. Já teda jsem dítěti ochotná dát cokoliv krom nože, co by ho zaujalo na dostatečně dlouhou dobu, abych mohla přebalit a on mi neskočil šipku z přebalováku. :roll:

proto radeji prebaluji na dece na zemi. Mam velkou silnou larisu prelozenou na 4× a na ni polozenou cejchu, takze kdyz se pocura, tak vymenim jenom cejchu a je klid ;-) Prebalovani na prebalovaku nehrozi, je jak had v ohrozeni a nahodou jednou nestacim vcas zareagovat a pruser je na svete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
30.4.12 13:02

ono to rychle prejde…to delala snad kazda druha ze dite prvnich 14 dni pretacela zpet…nejhorsi to bylo v noci..pac kdykoliv se otocila rvala..neboj..zachvilu se nauci se pretocit sama a bude potrebovat asistenci s necim dalsim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
30.4.12 13:11
@mikitaa píše:
ono to rychle prejde…to delala snad kazda druha ze dite prvnich 14 dni pretacela zpet…nejhorsi to bylo v noci..pac kdykoliv se otocila rvala..neboj..zachvilu se nauci se pretocit sama a bude potrebovat asistenci s necim dalsim :mrgreen:

V postylce nema tolik prostoru, takze tam mu to jde hur. V noci je nastesti klid, vzbudi se 1-2× na kojeni a je klid. Ale zacina rozvazovat to polstrovani, kope do kolotoce a do prebalovaku na postylce, takze se zabavi. Asi mu sundame rost niz a prebalovak stejne skoro nepouzivam, tak ho muzu vratit majitelce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
30.4.12 13:24
@mikitaa píše:
ono to rychle prejde…to delala snad kazda druha ze dite prvnich 14 dni pretacela zpet…nejhorsi to bylo v noci..pac kdykoliv se otocila rvala..neboj..zachvilu se nauci se pretocit sama a bude potrebovat asistenci s necim dalsim :mrgreen:

Taky bych si myslela, ze to bude vekem. Nebo si najde i na tom brise nejakou zabavu… Mala (8m) tomu taky moc nehovi, ale aspon je docela lina a nekonci na tom brise tak casto ;) Ale zase rve i kdyz je na zadech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
30.4.12 14:08

V postýlce se mi malá nepřetáčela vůbec. Dávala jsem nad ní takovou hrací hrazdu a spoustu hraček okolo. Sudy válela jsen,když bylo uklizeno a mněla velký prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
30.4.12 14:17

hrazdicku mu nemuzu davat, vzdycky se dostane k jednomu konci, chyti ji a leti pryc :O Postylku ma jenom na spani a ohradku zatim nepouzivam, ale tam je dost prostoru, takze tam by hrazdicka taky litala :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí