Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá se taky nepřetáčí a vypadá na to, že ani nebude … poloha na břichu je její nejoblíbenější.
Přetečení na záda u sestimesicniho
Holky, vim, ze malý ma ještě měsíc cas, aby se začal pretacet z bříška na žádá. Na bříško se pretaci už 9 týdnů, pivotuje dokola, peruje na kolinkach už 4 týdny a už jen lozit, dokonce u něho vidím náznak toho, ze brzo půjde na krizového sedu, dělá medvěda, ale pretacet na zada se mu fakt nechce. Může se i stát, ze to přeskočí? Občas se mu stane, ze přepadne a nebo když přepadává, tak to zase vyrovná a zůstane na bříšku. Stalo se někomu, ze se dítko vůbec nepretacelo na zada? Čekala jsem, ze bude valet sudy a on radši piluje lezení ![]()
@myskalucka Mně se dítě naučilo přetáčet až ve chvíli, kdy zvládlo sed a spol… Vzhledem k tomu, že jsem zastáncem přirozeného vývoje, tak nedocházelo k žádnému dávání do pasivního sedu apod. a přesto to dítě opravdu začalo rotovat až někdy v deseti měsících po zvládnutí toho ostatního. Ale je dost možné, že to bylo díky tomu, že o trošičku starší sourozenec běžel toho mladšího obrátit hned, jakmile kvíknul, takže to spíš byla lenost? Ale to už teď neposoudím ![]()
@myskalucka neres to, muze preskocit jakekoliv stadium vyvoje..nas preskocil sezeni. Ani nevim jestli se pretacel z bricha na zada
byl desne hyper a chtel byt furt na brise desne brzy se zacal plazit a skoro vzapeti na to i lezt pak si hned zacal stoupat(v pul roce) a v 8 uz krasne obchazel..ted je mu rok a chodi za jednu ruku uz teda skoro sam:-D ale sedet zacal az cca v 10m ![]()
@Amys : právě ze ma vzor ve starší
, tak už by chtěl s ni běhat
.
@veronika6913 : no jestli bude jako jeho sestra, tak ta začala chodit v 10 měsících. Ale s tou jsme vojtili. A já už mám zase hrůzu z toho, ze budu vojtit i s nim a strašně ho pozorují, jestli vše dělá správně ![]()