Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o radu. Dnes jsem byla s nasim spuntem na prochazce, ale venku bylo takove vedro, ze mel jenom slaboucou cepicku, v bodycko s kratkym rukavem a ponosticky. Bohuzel to nejde celou prochazku byt jenom ve stinu
Maly nesedi, takze ho vozim v hlubokem kocarku, boudu zakryvam latkovou plenou, takze na hlavicku a ruce mu slunicko nesviti, ale na nozicky jo. Bojim se, abych ho nespalila. Pouzivate nejake kremy na opalovani pro mimco, nebo jim nechavate slabe teplaky, nebo puncochace ?Mam doma astrid s faltorem 15, 16 a 30, ale nevim na kolik jsou ucine a detska pokozka je slaba, takze abych nakonec neudelala vic skody nez uzitku.
Určitě ho namaž. Já mažu Daylong Baby 30, i když jsem se dozvěděla, že až tak dobře nevyšel v testech. Ale už ho mám koupený. Malému je 16m, dneska jsme byli na kole a byl namazaný. Loni jsem ho mazala v kočárku taky, protože mu svítilo na nožičky, když jsme jeli po venku.
Ahojky dívala jsem se na testy opal.krémů pro děti a nejlépe vyšel od garnier Resisto kids 50+ .Máme ho a je fajn.Nehjůř dopadla zn. ASTRID.
Ahojky dívala jsem se na testy opal.krémů pro děti a nejlépe vyšel od garnier Resisto kids 50+ .Máme ho a je fajn.Nehjůř dopadla zn. ASTRID.
Ahojky dívala jsem se na testy opal.krémů pro děti a nejlépe vyšel od garnier Resisto kids 50+ .Máme ho a je fajn.Nejhůř dopadla zn. ASTRID.
Já používám opalovací krém Lavera pro děti. Je přírodní a nemá chemické filtry, jen minerální. Loni jsem ho moc nemazala, byl malý a držela jsem ho ve stínu, takže pořádně mažem až od včera ![]()
Já mám alergi na sluníčko,když se nenamažu mám za dvacet minut puchýře kór teď na jaře.Mám vyzkoušené lecos,ale jediné co mi zabralo je 50+ s minerálníma filtrama z lékárny.A tím mažu i malého.
@bibixx píše:
tež mám tento krém a i když jsem dcerku dnes od 15 - 19 hodin 2 krát mazala tak se spálila na krku a tváře,to jarní slunce je opravdu hodně silné
Rozhodně bych mimi mazala když byl syn malý mazala jsem ho pokaždé,když jsme šli ven používali jsme Bioderma sice 30ml stálo cca 500,– ale byl to nejvyšší uv filtr 100. A teď používám od Vichy 50+.
Od pul roku uz se deti muzou mazat, tak bych rozhodne mazala. A doktorka nam rikala neco 50+, ne min.
Urcite prirodni filtry, ne chemicke. Radeji co nejvic drzet ve stinu. Spaleni je moc skodlive, obzvlast pro miminka.
Já pro prcka používám opalovací krém Astrid,ale koukám že dopadl špatně v testech
, tak který je podle těch testů nejlepší nebo který doporučujete?
mám vyzkoušený Avéne kids 50+, ten mi doporučila i kožařka pro dceru, která má atopický ekzém. teď mažu děti Vichi baby 50+. ten garnier je taky super. osobně mám radši mléka než krémy a chemické filtry, protože se to lépe roztírá a já toho svého 18 měsíčního mažu za pochodu. ještě se doporučuje La roche possay, taky verze pro děti s faktorem 50. jezdíme každoročně k moři a děti se mi nikdy s těmito krémy nespálily a to sou opravdu většinu dne na sluníčku a ve vodě.
@omites píše:
Určitě ho namaž. Já mažu Daylong Baby 30, i když jsem se dozvěděla, že až tak dobře nevyšel v testech. Ale už ho mám koupený. Malému je 16m, dneska jsme byli na kole a byl namazaný. Loni jsem ho mazala v kočárku taky, protože mu svítilo na nožičky, když jsme jeli po venku.
taky používáme jedině Daylong
. Ani u moře jsme se s ním nikdy nespálili.
O těch testech jsem se bavila i s naší lékárnicí - její manžel je praktický lékař a taky doma nepoužívají nic jinýho - prý tam vyšel špatně, protože ho testovali s krémy, co jsou dělaný na úplně jiný bázi - stejně tak jako třeba testovali normální prací prostředky s těma eko… srovnává se nesrovnatelný ![]()