Spálení miminka na sluníčku

47759
28.4.12 23:23

Spaleni miminka na slunicku

Prosim o radu. Dnes jsem byla s nasim spuntem na prochazce, ale venku bylo takove vedro, ze mel jenom slaboucou cepicku, v bodycko s kratkym rukavem a ponosticky. Bohuzel to nejde celou prochazku byt jenom ve stinu :-( Maly nesedi, takze ho vozim v hlubokem kocarku, boudu zakryvam latkovou plenou, takze na hlavicku a ruce mu slunicko nesviti, ale na nozicky jo. Bojim se, abych ho nespalila. Pouzivate nejake kremy na opalovani pro mimco, nebo jim nechavate slabe teplaky, nebo puncochace ?Mam doma astrid s faltorem 15, 16 a 30, ale nevim na kolik jsou ucine a detska pokozka je slaba, takze abych nakonec neudelala vic skody nez uzitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13141
28.4.12 23:31

Určitě ho namaž. Já mažu Daylong Baby 30, i když jsem se dozvěděla, že až tak dobře nevyšel v testech. Ale už ho mám koupený. Malému je 16m, dneska jsme byli na kole a byl namazaný. Loni jsem ho mazala v kočárku taky, protože mu svítilo na nožičky, když jsme jeli po venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
28.4.12 23:39

Ahojky dívala jsem se na testy opal.krémů pro děti a nejlépe vyšel od garnier Resisto kids 50+ .Máme ho a je fajn.Nehjůř dopadla zn. ASTRID.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303

Ahojky dívala jsem se na testy opal.krémů pro děti a nejlépe vyšel od garnier Resisto kids 50+ .Máme ho a je fajn.Nehjůř dopadla zn. ASTRID.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303

Ahojky dívala jsem se na testy opal.krémů pro děti a nejlépe vyšel od garnier Resisto kids 50+ .Máme ho a je fajn.Nejhůř dopadla zn. ASTRID.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13809
28.4.12 23:43

Já používám opalovací krém Lavera pro děti. Je přírodní a nemá chemické filtry, jen minerální. Loni jsem ho moc nemazala, byl malý a držela jsem ho ve stínu, takže pořádně mažem až od včera :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
28.4.12 23:49

Já mám alergi na sluníčko,když se nenamažu mám za dvacet minut puchýře kór teď na jaře.Mám vyzkoušené lecos,ale jediné co mi zabralo je 50+ s minerálníma filtrama z lékárny.A tím mažu i malého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
29.4.12 00:01
@bibixx píše:

tež mám tento krém a i když jsem dcerku dnes od 15 - 19 hodin 2 krát mazala tak se spálila na krku a tváře,to jarní slunce je opravdu hodně silné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.4.12 00:07

Rozhodně bych mimi mazala když byl syn malý mazala jsem ho pokaždé,když jsme šli ven používali jsme Bioderma sice 30ml stálo cca 500,– ale byl to nejvyšší uv filtr 100. A teď používám od Vichy 50+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
29.4.12 00:19

Od pul roku uz se deti muzou mazat, tak bych rozhodne mazala. A doktorka nam rikala neco 50+, ne min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6847
29.4.12 01:45

Urcite prirodni filtry, ne chemicke. Radeji co nejvic drzet ve stinu. Spaleni je moc skodlive, obzvlast pro miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
29.4.12 07:04

Já pro prcka používám opalovací krém Astrid,ale koukám že dopadl špatně v testech :( , tak který je podle těch testů nejlepší nebo který doporučujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21772
29.4.12 08:18

mám vyzkoušený Avéne kids 50+, ten mi doporučila i kožařka pro dceru, která má atopický ekzém. teď mažu děti Vichi baby 50+. ten garnier je taky super. osobně mám radši mléka než krémy a chemické filtry, protože se to lépe roztírá a já toho svého 18 měsíčního mažu za pochodu. ještě se doporučuje La roche possay, taky verze pro děti s faktorem 50. jezdíme každoročně k moři a děti se mi nikdy s těmito krémy nespálily a to sou opravdu většinu dne na sluníčku a ve vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
29.4.12 08:28
@omites píše:
Určitě ho namaž. Já mažu Daylong Baby 30, i když jsem se dozvěděla, že až tak dobře nevyšel v testech. Ale už ho mám koupený. Malému je 16m, dneska jsme byli na kole a byl namazaný. Loni jsem ho mazala v kočárku taky, protože mu svítilo na nožičky, když jsme jeli po venku.

taky používáme jedině Daylong ;) . Ani u moře jsme se s ním nikdy nespálili.
O těch testech jsem se bavila i s naší lékárnicí - její manžel je praktický lékař a taky doma nepoužívají nic jinýho - prý tam vyšel špatně, protože ho testovali s krémy, co jsou dělaný na úplně jiný bázi - stejně tak jako třeba testovali normální prací prostředky s těma eko… srovnává se nesrovnatelný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí