Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, můžete mi některá vysvětlit rozdíl mezi mikropigmenty, organické filtry a minerální. Které jsou nejlepší ( předpokládám, že chemickým filtrům je lepší se vyhnout, ale v tomto tápu).
Ahoj, určitě bych namazala. Mně se u obou dětí osvědčil Daylong 30, jezdíme pravidelně k moři, nikdy se s ním nespálily, pokud jsem mázla jiné, měly oba často solární ekzém.
Ja jsem pako pres mazani. Sebe i male. Je narozena v cervnu a loni jsme pouzivali Biodermu 50+ a letos mne lekarnice doporucila opet Biodermu nebo Ladival taky 50+ (pry vysel nejlip v D-testu. A je o dost levnejsi), tak jsem ho zkusila. Zatim dobry. Taky teda moc nevychvalovala Daylong, ze nevysel v testech. Ale co ja vim, jestli jsou ty testy objektivni.
@AnastazieB píše:
@MarkyM minerální právě nevadí, vadí chemické filtry.
Kuju ![]()
@MarkyM aorát se strašně špatně roztírají. tak ať tě to nepřekvapí ![]()
Ahoj, já jsem pro sedmiměsíční malou koupila sebamed 50, nevíte jak je na tom ten? Zatím je zastíněná v hluboké korbě slunečníkem, tak jsem zatím nemazala.
Sebamed je určitě i s chemickými filtry, všechny běžně dostupné jsou. Šetrnější jsou značky přírodní kosmetiky, např. Lavera, teď mají opalováky i Alverde v DM. Údajně dobré a s minimem chem. látek jsou Sun dance z DM, ten používám pro sebe.
@nozu píše:
@MarkyM aorát se strašně špatně roztírají. tak ať tě to nepřekvapí
To máš pravdu,mám ten astrid s minerálními filtry a je to fakt na prd mazání,budu muset pořídit něco ve spreji.
@MarkyM on ani sprej nepomůže, mám tu Laveru ve spreji a je to jako krém ve spreji… Roztírá se stejně špatně.
@habet píše:
holky a co delat, kdyz se bobek opravdu spali?
klasika na spáleniny od slunce pathenol. Nebo u nás doma se na spáleniny jakéhokoliv druhy používá třezalkový olej. A když je to fakt hodně, tak to napatlat bílým jogurtem ![]()