Nenechat miminko plakat?

153
29.4.12 09:45

Nenechat miminko plakat???

Ahoj 8) ,

naše 4 týdenní holčička stále pláče. Ve dne, v noci. Denně spí maximálně 3h a to ještě po hodinovém uspávání v kočárku. Na většině diskuzí jsem se dočetla, že se nemá miminko nechat za žádnou cenu plakat, a to ani 2-3 minuty 8o . Asi jsem krkavčí matka, ale moc tenhle názor nezastávám. Jelikož je manžel skoro celé dny v práci, nevím, jak bych mohla normálně fungovat, když bych malou nenechala aspoň nějakou dobu plakat. Nemohla bych se ani najíst, vysprchovat a udělat aspoň něco doma. Bydlíme v domě a každý den je tu plno práce. Rodiče máme oba daleko. Jak jste to řešily Vy, třeba maminky samoživitelky nebo maminky se zaneprázdněnými manželi? To jste mimi celé dny jen chovali :think: ? Samozřejmě jí nenechám plakat, když vím, že má hlad, je počuraná nebo jí něco bolí, ale když vím, že už jsem udělala maximum a stále pláče …?? Budu ráda, když napíšete Vaše názory a zkušenosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
29.4.12 09:49

Určitě musí chvilku vydržet, když jseš na záchod, nebo jíš a pod :palec: Spíš nenechávat plakat z toho důvodu, aby nebyla rozmazlená (protože prý miminka postrádají 4. trimestr :palec: a chtějí být v blízkosti maminky). Ale ono to ani nejde mít celý den na ruce dítě. Člověk se musí umýt, najíst a pod :palec:
Mě to teda moc nešlo, nemohla jsem se na nic soustředit, když malej brečel. Jsem strašnej nervák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
29.4.12 09:52

Já jsem taky nechávala vyplakat… první týdny bych fakt nedělala nic jiného.. nenechávala jsem dlouho (kvůli možné kýle)… U nás pak pomáhal vysavač a nebo šum z rádia ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.4.12 09:53

Pořiď si šátek, můžeš chovat a pracovat v jednom=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.4.12 09:55

Já jsem to v 6ti týdnech vyřešila šátkem. Měl frejkovu peřinku, tak jsem musela používat vertikální úvaz. Jinka bych ho tam do kolíbky dala už dřív. A najednou paráda. Když byl vzhůru, tak jsem něco dělala - vařila, jedla, věšela prádlo. Dopracovala jsem se i k tomu, že jsem si s ním takhle zašla na záchod. Jakmile zaspal, tak jsem si lehla taky. Pak se probudil, nakojila jsem, přebalila a dala zpátky do šátku. Najednou bylo ticho, klid a spokojené miminko. Uznávám, takhle jsem nemohla vysávat, vytírat a tak. Ale s tím pomohl manžel, když přišel z práce nebo o víkendu.
Jenom jsem pořád slyšela, jak ho z toho šátku nedostanu. Ale houby, ve 3 měsících začal víc pozorovat svět, vydržel po hrazdičkou nebo chvíli v lehátku. Od té doby v šátku nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dess
29.4.12 09:56

Nebolí ji bříško? Není jí teplo, zima? A co zkusit šátek? Pokud je chovací, mohlo by to pomoct a ty budeš mít volný ruce. Takhle malý dítko neřve jen tak. Prostě jí něco chybí…

• Citovat
  • Upravit
14856
29.4.12 09:56

Ja jsem dceru taky nenechala plakat, ale nekdy to proste neslo…snazila jsem se to omezit ale na minimum a na ty nejnezbytnejsi ukony - typu WC a idlo, nebo kdyz uz jsem fakt nemohla.
Na domacnost jsem ale moc nedbala, to fakt neni dulezity.

Me pomohlo si predstavit, jak se takove miminko asi citi, lezi na zadech, nemuze se ani hnout, cokoliv si podat nebo si pro to co chce, si dojit. Zoufale neco potrebuje a jediny co muze je plakat a place a place a nikdo nejde, kazda vterina trva nekonecne dlouho. Taky se ji styska po brisku, po tom teple, mekkoucku, mamincine vuni…misto toho je kolem ni strasne moc ciziho prostoru a maminka daleko.

nam hodne pomohlo „karpovani“ - tzn. pevne zavinuti, houpani, pustit fen nebo vysavac, dudlik.

dceru jsem moc v naruci nechovala, zada by to nevydrzela, ale pomahalo mi prave to lehatko a satek. Ten je fakt k nezaplaceni, ziskas volne ruce a mas miminko u sebe a ono vetsinou spokojene spi. Zvladnes i spoustu veci v domacnosti - doporucuju! ;)

problemy miminek nejsou prave jen hlad, plna plina nebo boleni briska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.4.12 09:58

a zkusila jsi jí pevně zavinout? Pomáhá to. Zkus jí dát do teplé zavinovačky a pevně utáhnout, moje děti takhle ze řevu usínaly během 5ti minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.4.12 10:01

@omites hele, me vysavani a vytirani slo nejlip.....teda ted uz mam jinej vysavac, tak to asi nepude, ale predtim jsem mela lehkej tycak, ale na vytirani jsem mela mop na tyci a s nim to jde super i s miminem…jen se clovek vic nadre.

u me zase neslo, kdyz usla jit spat taky, jakmile jsem si s ni i lehla, nebo ji nedejboze vyndala, tak byla hore…

co mi ale neslo, bylo vareni nebo myti nadobi, dite mi tam spis prekazelo…

jednou jsem ale myla i vanu. A jedla jsem taky s ni, jen je treba davat bacha, aby jsi na dite nedrobila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
29.4.12 10:13

taky se přidávám do klubu řvoucích mimin - s oběma to první 4 měsíce bylo šílený, dcerku trápily prdíky a synátor je celkově takový plačtivější. Šátek u nás úspěch takhle zpočátku moc neměl, tam být nechtěli, ale osvěčila se nám zavinovačka, kór dcerka se krásně zklidnila, takže po vzoru v porodnici jsem jí nejdřív zamotala ručičky plínkou a pak do zavinovačky. Dítě na ruku a houpala se s ním na tom velkém gymnastickém míči, nebo do košíku a vozit třeba i nohou. Jinak by to nevydržely záda…
A záchod, jídlo apod. prostě holt chvíli brečeli. A domácnost šla prostě tou dobou úplně stranou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.4.12 10:15

@suik mě se právě nechtělo při vysávání s ním tolik předklánět, to samé při máchání mopu (mám takový ten placatý s hadrou). Zase třeba to vešení prádla jsme si fakt užívali. Nakrájet věci a tak mi nedělalo problém. Vařila jsem ale tak, aby to bylo ryhle hotovo - těstoviny, rajčatová omáčka = sem tam pomíchat natočena ke sporáku bokem. Sem tam jsem si přes něj dala i zástěru :) . Třeba smažit jsem se moc neodvažovala, maso jsem vařila ve vodě a tak. Prostě aby to bylo bezpečné.
A jedla jsem taky bokem ke stolu :-D. Nejlepší byly věci, které se daly napíchnout, horší to bylo třeba s polévkou.
No a když usnul, tak jsem ho nevytahovala, pololehla jsem si na gauč a spala, popřípadě na nohy si dala ntb a chatovala.
Problém mi trochu psychicky dělal ten záchod, jakože to miminko slyší a tak. To jsem ovšem netušila, že teď v jeho 16m nejdu na záchod jinak než aby mi seděl na klíně a hrál si s tampónama. Teď se jenom směji, jak jsem měla trauma z toho vzít miminko v šátku sebou na záchod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
29.4.12 10:16

Tak šátek zkusím :-). Máme klokanku, ale v té vydrží jen chvíli a pak zase brečí .. nevím, jestli je to bříško nebo se prostě vzteká - je to možný u tak malého miminka? Chvíli vydrží, je spokojená a najednou zase řev .. propínání se, škrabání ručičkama .. pak změníme činnost (např.masíruju bříško, houpu v lehátku), na chvíli je zase klid a potom následuje opět řev … začínám z toho být už zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
29.4.12 10:22

@karolec jestli mas klokanku, tak ty bohuzel nejsou moc vhodne, dite v nich visi za rozkrok a moc pohodlne to pro nej neni. Kdyz uz, tak manducu nebo ergo ci jine ergonomicke nositko. Daji se uz novorozeneckeho veku, ale podle me jsou lepsi pozdeji…

@omites ja mam taky tu hadru, ale nemam ten kyblik, tak to dzimu a macham nad umyvaldem. Curat s mimi mi taky prislo divny, pak mi to proslo nehygienicky a divny, ale ted za mnou dcera taky chodi a „asistuje“

polivka fakt nesla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.4.12 10:25

@karolec hele nebýt toho šátku, tak si taky myslím, že máme kolikové miminko. Protože mimo mě fakt hodně plakal. Ale na mě byl zlatý. Proto všude píšu, že malý na koliky netrpěl a s jídlem problémy neměl. Ono i tím, že jsem ho měla na sobě, se mu to bříško vlastně masírovalo, když jsem chodila. Tak ho ten šátek pevněji obejme a do toho cití tlukot matčina srdce a její vůni - známe to věci pro něj.
Je fakt, že večer býval malý horší. To jsme ještě k tomu skákali na míči než se uklidnil. Docela sranda. U nás návštěva a já skáču u konferenčního stolku na míči a do toho si povídám. Ten míč jsme využívali i když byl třeba jenom v zavinovačce a potřebovali jsme ho uklidnit. Opět míč už dávno k uklidnění nevyužíváme, ale na blbosti teda jo :jazyk: . Malý jenom ho vidí, tak chce na něm hopa, hopa.
Taky na návštěvy jsem chodila se šátkem v přebalovací tašce. Jakmile se Jiříčkovi na návštěvě třeba po půl hodině předstalo líbit, tak putoval do šátku a my mohli besedovat dál. A všichni jsme byli spokojení.
Vlastně díky šátku a mému přístupu, kdy jsem domácost v tu dobu moc neřešila, to celé až dodnes vnímám jako spokojené období. Dokonce kamarádka mi kdysi řekla, že jsem jak reklama na spokojené rodičovství.
A ještě perlička - vázat kříž s vnější kapsou se naučil i manžel a já jsem v pohodě mohla večer po nakojení odjet plavat, potřebovala jsem to na záda. Po 1,5h jsem se vrátila a našla jsem na manželovi spokojené spící miminko. Pohled fakt k nezaplacení. On s ním teda jenom chodil nebo skákal na to balonu, domácí práce s ním nevykonával :-D.
A taky jsme takhle jednou byli na výstavě orchideí, kde bych si s kočárkem ani neškrtla, skrz děsný nával a moře schodů.
Fakt, já vřele doporučuji ;-)

Příspěvek upraven 29.04.12 v 10:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
29.4.12 10:25

@karolec jednoznačne takto malinké nenechať plakať ani munútu naviac, než je fakt nutné. Koľkokrát som mala pocit, že sa snáď na záchod ani nedostanem ako je deň dlhý :lol: Ale zas je pravda, že pri 3. či 4. dieťati už človek nemôže priskočiť okamžite, ako zaplače… Ale napr. Tobík cez deň spával iba v šatke (teraz už je to lepšie a zaspí i v kočíku), takže som ho niekoľko hodín denne nosila a s ním varila, prala, vysávala, vytierala…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure