Nenechat miminko plakat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
979
29.4.12 23:04

No ted se mozna da jit ven, ale mam zimni mimco a to jsme museli doma prezit i nekolik tydnu…v minus 20 se s mimcem jit ven neda…s tim satkem… Je to podle me jako se vsim- vseho moc skodi, rekla mi to fyzioterapeutka i ortoped-nemelo by tam byt mimco dlouho pres den, ani by tam nemelo spat, zrovna tak v lehatku, ale i kocarku, v naruci nebo v posteli. Proste se pry ma menit detem poloha, ani na jednom miste by nemelo byt porad-postylka ma slouzit ke spani, kocarek na prochazky ( korbicky jsou male, nemaji kvalitni matraci), lehatko na chvili na hru a zabaveni, satek na preneseni…tzn. Dite by nemelo spat v noci treba v kocarku, nebo satku nebo v lehatku, ale hlavne v postylce…prislo mi to logicky a dodrzuji to, mala je spokojena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
30.4.12 08:33
@pansy píše:
No ted se mozna da jit ven, ale mam zimni mimco a to jsme museli doma prezit i nekolik tydnu…v minus 20 se s mimcem jit ven neda...s tim satkem... Je to podle me jako se vsim- vseho moc skodi, rekla mi to fyzioterapeutka i ortoped-nemelo by tam byt mimco dlouho pres den, ani by tam nemelo spat, zrovna tak v lehatku, ale i kocarku, v naruci nebo v posteli. Proste se pry ma menit detem poloha, ani na jednom miste by nemelo byt porad-postylka ma slouzit ke spani, kocarek na prochazky ( korbicky jsou male, nemaji kvalitni matraci), lehatko na chvili na hru a zabaveni, satek na preneseni…tzn. Dite by nemelo spat v noci treba v kocarku, nebo satku nebo v lehatku, ale hlavne v postylce…prislo mi to logicky a dodrzuji to, mala je spokojena…

to je nejaká blbosť nie? prečo by nemalo spať v šatke?

• Citovat
  • Upravit
979
30.4.12 08:54

Nevim, rekl mi to ortoped, neni to pry zdravy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.4.12 09:52
@pansy píše:
Nevim, rekl mi to ortoped, neni to pry zdravy…

no vidíš a malému se díky tomu zpravily kyčle. Nosil frejkovu peřinku a vertikální úvaz přímo podporuje správně postavení kloubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.4.12 11:00

Tak samozřejmě nemůžu sešněrovat ráno dítě do šátku a večer ho vyndat, musí mít volný prostor k pohybu. Ale za volný pohyb nepovažuju vřeštící dítě ležící vzorně na rovné podložce. Do půl roku bych dítě nosila dle potřeby, spaní v šátku nevidím jako nic špatného, když se zajistí hlavička. Šátek musí být pořádně doatžený, nedávno jsem viděla nějakou kolíbku v dvojitém kříži a teda musela jsem se hodně držet, abych té paní něco neřekla - úvaz, který má být pevně utažený a dítě se v něm nemá ani hnout, tak se jí dítko volně bimbalo někde u pasu, hlavičku zakloněnou, jak to nebylo dotažené, něco otřesnýho - tam teda říkám, že než nosit tímhle stylem, tak raději vůbec.
Ale správně navázaný a dotažený šátek dítěti páteř neničí. K fyzioterapeutkám přistupuji s rezervou, už o několika jsem četla, jak radili dítě nosit v klokance čelem ven, takže tolik k jejich erudovanosti v oboru nošení dětí, až to budou mít ve škole jako samostatný předmět, tak mě začne zajímat jejich názor… Zatím většina ani neví rozdíl mezi klokankou a ergonomickým nosítkem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
30.4.12 11:06
@Gladys píše:
Tak samozřejmě nemůžu sešněrovat ráno dítě do šátku a večer ho vyndat, musí mít volný prostor k pohybu. Ale za volný pohyb nepovažuju vřeštící dítě ležící vzorně na rovné podložce.Do půl roku bych dítě nosila dle potřeby, spaní v šátku nevidím jako nic špatného, když se zajistí hlavička. Šátek musí být pořádně doatžený, nedávno jsem viděla nějakou kolíbku v dvojitém kříži a teda musela jsem se hodně držet, abych té paní něco neřekla - úvaz, který má být pevně utažený a dítě se v něm nemá ani hnout, tak se jí dítko volně bimbalo někde u pasu, hlavičku zakloněnou, jak to nebylo dotažené, něco otřesnýho - tam teda říkám, že než nosit tímhle stylem, tak raději vůbec.
Ale správně navázaný a dotažený šátek dítěti páteř neničí. K fyzioterapeutkám přistupuji s rezervou, už o několika jsem četla, jak radili dítě nosit v klokance čelem ven, takže tolik k jejich erudovanosti v oboru nošení dětí, až to budou mít ve škole jako samostatný předmět, tak mě začne zajímat jejich názor… Zatím většina ani neví rozdíl mezi klokankou a ergonomickým nosítkem :roll:
:lol: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.4.12 11:25
@Gladys píše:
Tak samozřejmě nemůžu sešněrovat ráno dítě do šátku a večer ho vyndat, musí mít volný prostor k pohybu. Ale za volný pohyb nepovažuju vřeštící dítě ležící vzorně na rovné podložce. Do půl roku bych dítě nosila dle potřeby, spaní v šátku nevidím jako nic špatného, když se zajistí hlavička. Šátek musí být pořádně doatžený, nedávno jsem viděla nějakou kolíbku v dvojitém kříži a teda musela jsem se hodně držet, abych té paní něco neřekla - úvaz, který má být pevně utažený a dítě se v něm nemá ani hnout, tak se jí dítko volně bimbalo někde u pasu, hlavičku zakloněnou, jak to nebylo dotažené, něco otřesnýho - tam teda říkám, že než nosit tímhle stylem, tak raději vůbec.
Ale správně navázaný a dotažený šátek dítěti páteř neničí. K fyzioterapeutkám přistupuji s rezervou, už o několika jsem četla, jak radili dítě nosit v klokance čelem ven, takže tolik k jejich erudovanosti v oboru nošení dětí, až to budou mít ve škole jako samostatný předmět, tak mě začne zajímat jejich názor… Zatím většina ani neví rozdíl mezi klokankou a ergonomickým nosítkem :roll:

no věděla jsem, že se jejich názory liší. I mezi fyzioterapeutama, i mezi ortopedama i mezi nima navzájem. Vím, že co třeba doporučí fyzioterapeut, to ortoped skoro zakáže. Ale že by nevěděli, co je to ergonomické nosítko 8o 8o Jsem v šoku :roll: fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.4.12 11:39

@omites já osobně jsem nezažila, ale četla jsem to z několika nezávislých zdrojů, že to zkrátka nevěděli. Ale s názorem na nošení byly hotové o to dřív :roll: Já chápu, že třeba paní Kiedroňová je v českých vodách hodně uznávaná, ale i v její Něžné náruči rodičů byl odstavec, že než aby dítě vřeštělo, tak raději správně nosit, protože větší dopad pak na něj bude mít, pokud je dráždivé a ta dráždivost se v něm nevhodným zacházením rozvíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
30.4.12 12:37

Holky, ja to nikomu nezakazuju, Me to proste rekli dva na sobe nezavisli lidi, tak se toho drzim…mam kamaradku, co ma dite jen v satku a druhou, co ma dite jen v kocarku nebo ve vlozne tasce…no a nelibi se mi ani jedno, v tom souhlasim s tema odbornikama…vseho moc skodi…pouzivam satek, kocarek, postylku, lehatko, deku, nemam nic proti ani jednomu z toho, pac tam dite netravi moc casu-stridame to…at si kdo chce, pouziva co chce :-) Ale byt zase otrokem ditete-jako napr x hodin s nim skakat na mici…jenom proto, ze se toho dite dozaduje a vsude jinde rve…nevim no s tim taky nesouhlasim a neni to, ze bych byla priserna matka, co toho drobecka nema rada a proto ho necham chvili jecet (jak tu vyse nekde psala gladys), ale protoze potrebuju taky svoji minutku-najist se, dojit si na zachod, dat si kafe, sprchu…na zachod se satkem nebo jist jak neadrtalec jednou rukou nakrcena nad talirem a v druhy houpat dite…no pardn, tak jsem ta nejhorsi matka na svete, proste jsem mimco polozila a ono brecelo.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ifka 07
30.4.12 12:39

Zakladatelko, necetla jsem vsechny prispevky, tak se omlouvam predem pokud se budu opakovat, ale jednoznacne doporucuji precist si knizku Koncept kontinua a hned potom si pridit satek :-))

• Citovat
  • Upravit
13141
30.4.12 12:42

@pansy vidíš a já jsem se najedla radši jako neandrtálec a konala potřebu hromadně s mimi na sobě. Bylo mi to daleko příjemnější než jíst a vedle sebe slyšet vřískající děcko. Popravdě, konečně jsem si to jídlo mohla v klidu užít, když neřval, co na tom, že jsem jedla bokem ke stolu :mrgreen: . Na moje nervy to byl balzám.
Ven jsme chodili s kočárkem, někdy jsem byla doma ho schopna po usnutí i vydělat ze šátku a přendat do kolíbky, kde pak ještě hodinu spinkal. A v noci spal v posteli se mnou. :jazyk: A jako otrok jsem si fakt nepřipadala. Měla jsem radost, že je klidný a spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.4.12 12:44
@ifka 07 píše:
Zakladatelko, necetla jsem vsechny prispevky, tak se omlouvam predem pokud se budu opakovat, ale jednoznacne doporucuji precist si knizku Koncept kontinua a hned potom si pridit satek :-))
:palec: :palec: taky jsem ji četla, super knížka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
30.4.12 12:55
@omites píše:
@pansy vidíš a já jsem se najedla radši jako neandrtálec a konala potřebu hromadně s mimi na sobě. Bylo mi to daleko příjemnější než jíst a vedle sebe slyšet vřískající děcko. Popravdě, konečně jsem si to jídlo mohla v klidu užít, když neřval, co na tom, že jsem jedla bokem ke stolu :mrgreen: . Na moje nervy to byl balzám.
Ven jsme chodili s kočárkem, někdy jsem byla doma ho schopna po usnutí i vydělat ze šátku a přendat do kolíbky, kde pak ještě hodinu spinkal. A v noci spal v posteli se mnou. :jazyk: A jako otrok jsem si fakt nepřipadala. Měla jsem radost, že je klidný a spokojený.

S tím souhlasím. Tak se najím víc v klidu, když mám dítě v ruce než když mi ječí visící na noze.
Ale jsou situace, kdy ječet nechám. Se starším to někdy nejde - potřeboval čurat. Ne bych mladší narvala do šátku, tak se starší počurá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
30.4.12 13:10

Ale ja to nikomu neberu, kazdymu vyhovuje neco jinyho, ale nechat chvili dite rvat proste neni zadny zlocin, jak tu nektere naznacujete. Holt kazdy ma tu cestu, ke spojeni spokojene mimco a mama, jinou. Jen nesouhlasim proste s tim, ze nechat chvili mimco rvat a jit si na zachod nebo se najist, je spatne, zrovna tak bych dite nenosila cely den v satku, ale kvuli tomu snad neni hned nekdo spatnej, nebo nema rad svy dite…Nebo jak tu hned nekdo napsal, ze se to na diteti odrazi a vrati se nam to…to jsou proroctvi, z toho mi jde hlava kolem…jak to muzete nejaky mamine napsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.4.12 13:13
@Alpaka píše:
S tím souhlasím. Tak se najím víc v klidu, když mám dítě v ruce než když mi ječí visící na noze.
Ale jsou situace, kdy ječet nechám. Se starším to někdy nejde - potřeboval čurat. Ne bych mladší narvala do šátku, tak se starší počurá. :lol:

je to moje první a bavím se o období 6týdnů - 3 měsíce.;-) Teď už má 16m, kupodivu spí ve své postýlce a někdy u té nohy vříská, hlavně když dělám něco u linky, to on úplně nesnáší. :nevim: , vyžaduje pozornost. Ale dneska už to řeším tak, že to jídlo si prostě nachystám a je mi jedno, že řve. Tu chvilku má prostě smůlu. Už mu nejsou 3 měsíce, že :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí