Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
s bylinnými čaji bych byla hodně opatrná u takhle malého miminka.
ve velkých vedrech bych max zkusila dávat převařenou kojeneckou vodu, ale myslím, že stačí kojit, holt častěji, ale vodou si můžeš rozhodit i laktaci, pokud by miminko vypilo více vody (nepředpokládám), tak se o to sníží pak produkce mléka, je to škoda ![]()
pokud by mělo miminko propadlou fontanelu, tak je dehydrované a je třeba s ním jet k doktorovi.
jak už tu někdo psal, třeba ti to vůbec pít nebude, můj 5m synek si dal až ve skutečných vedrech a jen minimální množství fenyklového čaje
Ahoj mě by zajímalo, kolik je optimální pokojová teplota pro miminko.Já rodím za 3týdny a už ted jak jsou ty horka nad tím musím přemýšlet.Máme podkrovní byt takže nám skoro celý den sluníčko praží do ložnice.Mýváme zapnutý na noc větrák, ale až bude miminko tak to asi pro něj moc nebude ![]()
@pavoucica tak ho na noc moc neoblečeš a dáš slabou dečku jen.. mi teď máme taky horko v ložnici a tak dávám jen body a slabou deku…malej se mi narodil v zimě tak jsme musely přes noc topit ale podle mě je nej okolo 20 na spaní.. ale to se nám teď nepodaří nikdy máme kolem 26..... ![]()
optimum v noci je 18-20, však to víš na sobě, jak se blbě spí v teple a v chladným baráku, jak je to fajn ![]()
máme v podkroví vedro jak blázen, v noci se to ale zatím vždycky vychladí, oblékat málo, lehká deka, kontrolovat a přidávat nebo sundavat ![]()
to já vím , ale máme tam horko a sucho…tak si myslím že by zvlhčovač mohl trošku pomoct
je to možný, pocitově je člověku určitě ve vlhku chladněji..nemám to vyzkoušené, tak netuším, přijjde mi teď právě docela vlhko, ale je to možná jen tím, jak se potím ![]()
Mě je taky hned líp když otevřu okno po dešti než se pachtit v tom suchém horku
![]()
naivne jsem si myslela,ze jak budu moct otvirat okna, tak ze se mi zvedne doma vlhkost. Taky to vidim na nejaky ten zvlhcovac ![]()
zvlhčovač se dá pořídit za pár korun a když jsme se bavili s manželem o klimatizaci tak ta by nás přišla na několik desítek tisícu a na to ted nemáme…
Holky já v létě dávám do okna mokré půrostěradlo a to taky fajn zvlhčuje.To mi poradila dr.
@pavoucica píše:
zvlhčovač se dá pořídit za pár korun a když jsme se bavili s manželem o klimatizaci tak ta by nás přišla na několik desítek tisícu a na to ted nemáme…
klimoska se nedoporucuje, pac je to pry moc velkej sok pro telo pri prechodu ven
@Klarika píše:
Holky já v létě dávám do okna mokré půrostěradlo a to taky fajn zvlhčuje.To mi poradila dr.
a jak to tam pridelavas? nebo jen polozis na parapet?
Odhrnu záclonu a hodím to přes garnýž.Ale možná by šlo ho přehodit přes otevřené okna-pokud by se nazavřely..