Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, vím, že čepici lze nosit celý život, kamarádka nosí jednu nepřetržitě i teď, aby nenastydla
, já ale nechci mít z malé skleníkovou květinku
. Morduju se tedy s otázkou, jestli musí mít 7 měsíční dítě čepici i v tomto vedru, je-li v kočárku
. Popř. jestli musí mít zakryté uši. Zatím nosíme plátěnku.
Děkuji za vaše názory. ![]()
Do hlubokého ne, pokud je ve sporťáku, tak my nosíme klobouček proti sluníčku
To je jednoduché - pokud je ve stínu ,tak ne..pokud je na slunci, tak bych to viděla jako nutnost.
Pokud je na sluníčku nosí, ve stínu nenosí. Pokud fouká nosí, pokud nefouká nenosí. Dneska měla jen takový šáteček plátěný.
Do kočárku jsem nedávala, když je teplo. Jinak pokud seděl a foukalo na něj, svítilo na něj, tak ano. Pokud je taková normální teplota a nepraží, tak jsem také nedávala. Jediný efekt pak byl, že byl zpocený. ![]()
Dcerkám jsem dávala v tomto věku v létě lehký plátěný klobouček a dělám to tak doteď. Pokud je takové teplo, byly ve stínu a nefoukal vítr, tak jsem na hlavu nic nedávala, doma taky nechodí v čepičce.
![]()
ako ochrana pred slnkom urcite, satka, klobucik, ale koli vetru by som klasicku ciapku nedavala.
Děkuju
, tak nějak jsem si to myslela. Na sluníčko s ní zatím nechodím a ještě se sotva ale vejde do hluboké korby, tak stíním slunečníkem.
Jinak existuji i takove letni cepicky, z lehkych materialu, co maji nahore vetraci otvory a zakryvaji jenom usi… kdyz teda nechces, aby se ti prehral, ale aby nefoukalo do usi…
Já jsem v teple nedávala ani u takto malého dítěte. Už si nepamatuju, kdy loni jsem čepici odložila, ale v létě, pokud není na slunci a není 12°C, tak čepici nenosil a nenosí.
Ve stínu nedávám - potí se mu akorát hlava, na sluníčko dostává letní bekovku. Čepici jsem nedávala ve vedrech ani když byl úplně malinkej.
Malýmu jsou tři roky a stále má něco na hlavě. Podle počasí buď zimní čepici, slabší bavlněnou čepici, nebo kšiltovku, případně helmu
.
No ja nedavala cepici ani sestinedelnatku, kdyz jsme sli ven a bylo horko 28 stupnu… Klasickou cepici davam jen kdyz fouka studeny vitr.