Co umí vaše mimi v 5 měsících?

31594
3.5.12 10:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10584
3.5.12 10:12

naše malá se otačí ze zad na břísko a z bříška na záda,otáčí se i kolem vlastní osy ,plazíme se,píšti,řechtá se nahlas,natahuje se pro hračky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
3.5.12 10:14

Moje mala ma 4,5 mesice a neumi nic z toho co je psane vyse :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.5.12 10:18
@pipiinka píše:
naše malá se otačí ze zad na břísko a z bříška na záda,otáčí se i kolem vlastní osy ,plazíme se,píšti,řechtá se nahlas,natahuje se pro hračky

Taky :pankac: Plus umí volat BA,MA,TA a DA, ale musí se na to zlobit. Dává si nohy do pusy… :mrgreen:
Většinu z toho už umí od 4. měsíce. Přijde mi, že poslední dobu se zarazil ve vývoji :think:

• Citovat
  • Upravit
11565
3.5.12 10:50

@Billi To bude tím, že je podle mě celkem napřed :) Malá dala nohnu do pusy nějak v šestém, slabiky říká tak od osmého (dadada, tatata), a otáčení sice někdy v tom pátým dala, ale jen když musela - samotnou od sebe ji to nebaví :)

@marketakrausova Já bych to neřešila, děti jsou fakt hodně různý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
3.5.12 10:56

@karolina_a_betuska
Přesně tak. :palec: Každý dítě je jiný. Kamarádky chlapeček je od šestýho měsíce na kolenou, ten náš má 7měs a začal zjišťovat, že nějaký kolena má. :lol: Ovšem to během dvou dnů a rovnou to spojil se snahou se plazit. Takže ono co nejde dneska, může zítra nabrat fofr. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.5.12 11:26

Zakladatelko, hlavně to chce brát s nadhledem. Jak psaly holky, každé dítě je originál. Sice je fajn se podívat, co umí ostatní, ale je potřeba se nestresovat. My třeba máme fakt rychlíka, plus vypadá tak na 9 měsíců (je dlouhej).
Ale i já se zeptám. Kolik času tráví vaše děti na bříšku? Malý, co se naučil otáčet je na bříšku většinu bdělého času a včera mi doktorka říkala, že to je špatně. Tak nevím, asi ho budu muset přikurtovat, protože na zádech nebude a nebude :lol:

• Citovat
  • Upravit
10351
3.5.12 11:26

Sahá si na kolena, ev.k holením, kecá a kecá a kecá..a taky kecá. Neotáčí se, nicméně správně sbalit se umí, tak čekám jen na vytrénovanější bříško. Sahá na hračky s břicha, ze zad. Kolem osy se nějak taky točí, ale ještě jsem to nezahlédla, prostě když se po chvíli vrátím k dece, je už šikmo. Vzhledem k tomu, že jí táhne na 9kg, nečekám turbodítě, ale až jednou prvně spadne, země se nejspíš otřásne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.5.12 11:28

@Billi rehabilitační mi říkala, že není až tak důležitý, aby dítě bylo na bříšku co nejčastěji, ale aby tam bylo správně, čili např. 2m dítě stačí každý den pár minut, ale kontrolovat a opravovat, aby si zafixovalo správné pasení. možná to tvoje dr myslela podobně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
3.5.12 11:31
@marketakrausova píše:
dobrý den chci se zeptat co umí vaše mimča v pátem měsíci :) děkuji ;)
řvát :roll: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.5.12 11:32

@zuzouš Ne, ona mi výslovně řekla, že tam je moc často. Ale já ho na bříško nedávám vůbec. Jen se tam sám otáčí. Kdybych ho měla pokaždé vracet zpět, tak nedělám nic jiného. Je 30 minut na bříšku, hraje si, pak se překulí na záda, tam vydrží tak 2 minutky a zpět na bříško a kolínka pod sebe…
Edit: Viděla ho pást a podle ní pase dobře…

Příspěvek upraven 03.05.12 v 11:34

• Citovat
  • Upravit
Billi
3.5.12 11:33
  • Citovat
  • Upravit
11565
3.5.12 11:34

@Billi No já myslím, že dítě si řekne, co chce. Znám holky, kterým dítě jinak než na břiše ani nespí… Naše Bětuška zase od tří měsíců tíhla k sezení (přitahovala se za naše ruce a držela), a teď nevydrží ležet dýl než deset minut, i když se sama neposadí (ale už sedí bez opory). Rozhodla jsem se, že ji nebudu tejrat (mám ji nechat řvát?) a holt ji sedět nechávám, když se udrží… Náš dr. je v pohodě, říká, že některý děti samostatný posazení zvládnou později, ale že malá má svaly v pohodě. Jinak myslím že to je tím, že ona je prostě vertikální typ - i v děloze se odmítla otočit a zůstala hlavou nahoru :mrgreen:

Čili jde hlavně o to umět odolat tlaku doktorů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.5.12 11:40

@karolina_a_betuska, na břiše už spí taky :lol:
Kolik je malé?

• Citovat
  • Upravit
25959
3.5.12 11:52
@Billi píše: