Co umí vaše 5měsíční miminko?

3722
6.10.11 13:53

Co umí vaše 5 měsíční miminko?

Ahoj holky,mám doma 5 měsíčního rošťáka.Pomalu se už začíná sám zvedat z lehu do sedu,neustále breptá,piští,a když je na koníkoch tak už zkouší zvedat zadeček a snaží se lozit.Máte některá taky takové mimi? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
weruuunka
6.10.11 13:55

Mám o 18dní mladšího chlapečka. :palec: Přetáčí se na bříško, otočí se kolem dokola a snaží se plazit. :lol: Piští, houká, řve - mám pocit, že má první období vzdoru. :zed: :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3722
6.10.11 13:57

Můžu se zeptat,co papáte,pokud nekojíš..? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
6.10.11 14:06

mám pětiměsíční holčičku a je to to samé, je hodně živá, zkouší lozit, ale dopadá to, že nohama se posunuje, ale neví, co s rukama, tak se plazí po hlavě 8-o
z hluboké korby už mi několikrát málem vyskočila, tak už zvažuju sporťák do lehu…
hodně si povídá, píská atd.
dnes jsme dali první mkrkev :mrgreen:
jinak kojím, protože láhev mi úplně bojkotuje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
6.10.11 14:10
Januska90 píše:

Nekojim. Papá toho docela dost. Ze zeleniny špenát, brokolice, květák, pastyňák, dýně, mrkev, brambor, cuketa. Přilohy má jáhly, pohanku, rýži a teď budu zkoušet kuskus. Zkoušela jsem ovoce, ale to mi přestal jíst zeleninu takže ještě chvíli počkám, ale zkusil banán, jablko, meruňku, broskev, hrušku, nektarku a borůvky. A na noc má kaši. A jeho denní jídelníček vypadá takhle:

• 7.00 - UM 240ml
  • 10.00 - UM 210ml nebo ovoce asi 200g
  • 13.00 - zelenina asi 200g
  • 16.00 - UM 210ml
  • 20.00 - kaše 210ml
  • Citovat
  • Upravit
17359
6.10.11 14:11

ahoj, tiez mam doma patmesacny poklad lenivsieho pohlavia :mrgreen:

otaca sa na brusko- do oboch stran konecne, pcha si nozicky do pusy, ale plazit sa mu nechce, radsej sa toci dookola :lol: i ked ritku zdviha :think:

a nepisti, len vykrikuje: ba! :mrgreen:

a je cisto kojeny. i ked minule som mu skusala dat hrusku a takto to dopadlo :-P

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
6.10.11 14:12
weruuunka píše:
Januska90 píše:

Nekojim. Papá toho docela dost. Ze zeleniny špenát, brokolice, květák, pastyňák, dýně, mrkev, brambor, cuketa. Přilohy má jáhly, pohanku, rýži a teď budu zkoušet kuskus. Zkoušela jsem ovoce, ale to mi přestal jíst zeleninu takže ještě chvíli počkám, ale zkusil banán, jablko, meruňku, broskev, hrušku, nektarku a borůvky. A na noc má kaši. A jeho denní jídelníček vypadá takhle:

wau, to uz ma riadny repertoar chuti :potlesk: a ryzu mu davas normalne celu ci sekas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
6.10.11 14:15

koukaly jsme na to video i s malou a ona se na něho usmívala, takže zdravíme Lea!!!
já zkusila dnes mrkev a škoda, že jsme to nenatočila, šklebila se, třepala, plivala, ale nakonec snědla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
6.10.11 14:16
weruuunka píše:
Januska90 píše:

• 7.00 - UM 240ml
  • 16.00 - UM 210ml
  • 20.00 - kaše 210ml

taky čumim jak puk :mrgreen: sákriš, to už je úplná vývařovna…ale hlavně, že mu chutná, to je důležité. kolik váží?
my máme 6,6kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
6.10.11 14:40
soldi píše:
weruuunka píše:
Januska90 píše:

wau, to uz ma riadny repertoar chuti :potlesk: a ryzu mu davas normalne celu ci sekas?

Normálně celou, on s kouskama problém nemá. :palec:

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
6.10.11 14:41
michaela1808 píše:
weruuunka píše:
Januska90 píše:

• 7.00 - UM 240ml
  • 16.00 - UM 210ml
  • 20.00 - kaše 210ml
taky čumim jak puk :mrgreen: sákriš, to už je úplná vývařovna…ale hlavně, že mu chutná, to je důležité. kolik váží?
my máme 6,6kg

Ve 4měsících měl 7,2kg, teď jdeme až příští týden, ale počítám, že bude mít okolo 8kg. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lumu

my máme 5,5 měsíce :-D Domča má 8,5 kila takže taky dlabká dost… máme podobný jídelníček jako weru :-D

teď už se s přehledem přetáčí na bříško, řehtá se, křičí, snaží se lézt (zvedne zadek ale neví co s rukama tak oře zem hlavou), cucá si palce u nohy :lol: a momentálně ho nejvíc baví naše číča kterou drapne pod krkem a hrozně se směje

• Citovat
  • Upravit
3839

weruuunka - měla bych na tebe pár dotazů: od kdy dáváš příkrmy? a zároveň s kaší? v čem krmíš? židle, lehátko… a kolik váží?

syn měl včera přesně 4m, chci začít s příkrmy, a tak by mi pomohly odpovědi.
jinak umí: žužlat si ruce, držet a strkat do pusy hračky, na hrací dece bouchat do visících hraček, točit se kolem dokola na zádech, obrací se na bok, občas se mu povede na břicho, když pase, tak zvedá zadek a zatím nekoordinovaně šoupe nohama a rukama. furt něco povídá, ale nepiští. hodně se směje, i nahlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
6.10.11 14:48
Black_Orchids píše:
weruuunka - měla bych na tebe pár dotazů: od kdy dáváš příkrmy? a zároveň s kaší? v čem krmíš? židle, lehátko… a kolik váží?syn měl včera přesně 4m, chci začít s příkrmy, a tak by mi pomohly odpovědi.
jinak umí: žužlat si ruce, držet a strkat do pusy hračky, na hrací dece bouchat do visících hraček, točit se kolem dokola na zádech, obrací se na bok, občas se mu povede na břicho, když pase, tak zvedá zadek a zatím nekoordinovaně šoupe nohama a rukama. furt něco povídá, ale nepiští. hodně se směje, i nahlas.

Já začala pár dní před 4.měsícem zkoušet mrkev. Snědl jenom pár lžiček a dopil UM. Když už nechtěl UM a snědl celou zeleninu asi ve 4,5 měsících, tak jsem dala kaši. V 5.měsíci jsem začala ovoce, ale přestal mi jíst zeleninu, takže ho zkusim znova asi příští týden. Teď jsem začala dávat maso. Jinak krmím v lehátku nebo v náručí. :wink:

• Citovat
  • Upravit
17359
6.10.11 14:49

leo spi, ale ked sa zobudi, odovzdam :mrgreen:

noo, nabuduce aj Ty natoc, ked das nejaku novu chut. oplati sa pohlad na kysle jablcko :-P

weruunka, chcela by som mu vyskusat urobit ryzovu kasu, ze co by na to povedal. tak skusim teda cele kusky, dik za radu :palec:

ked sa bavime o tych meriach, tak Leo je cisto kojeny a ma takmer 8,5 kila a 72 cm 8-o
7,2 je celkom slusne na 4mesacne babanko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky