Miminko nemůže do Makra?

378
5.10.11 19:58

Miminko nemůže do Makra??

Ahoj holky,
je pravda že do Makra je zákaz vstupu s dítětem do 12-ti let(do 140cm)? Chceme jet s manžou na nákup a máme malé mimčo, 9-ti měsíční. Jsem z toho docela v šoku, to je teda pěkná diskriminace :roll: a jsem fakt naštvaná. Dnes jsem se o tom bavila s kamarádkou a ta mi říkala že to je kvůli tomu že ty děti hrabaly do zboží nebo co, asi to píšu blbě, ale tak mi to bylo podáno :lol: Hledám na netu nějaké info, nějaké články jsem i našla, ale zkouším to tady, jestli někdo z nás v Makru pracuje/pracoval a něco o tom neví, jestli je to fakt tak striktní i pro malé mimča v kočárku, nebo jen pro „chodící“ děti? Uvažuju že bych tam i brnkla a zeptala se. :nevim: Díík za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7631
5.10.11 20:03

Já slyšela, že je to kvůli navysoko naskládanému zboží. Makro se tak chrání, kdyby nějaký balík dítko zranil nebo nedej Bože zabil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182

ano je to pravda deti do 12 let tam nesmi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291

Ono to zas taková diskriminace není, je to obchod pro živnostníky a ti chtějí klid, tedy tak bych to chápala já :)

Před rokem jsem zaslechla, že chtějí vstup dětem povolit, tak nevím jak je to teď, ale v Hradci Králové je to myslím stále bez dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
5.10.11 20:05

Ahoj, přítel dělá v Makru - takže opravdu děti do 12 let nesmí a dodržuje se to. Jde například o to, aby dítě nevběhlo pod vyzokozdvih apod. Taky mě štve, že tam nebudu moct jet s mimčem na nákup :-/ Bohužel se to týká i miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
5.10.11 20:05

ahoj, mám čerstvou zkušenost z tohoto týdne. Také jsem netušila, že tam děti nesmějí. Nás hned u vchodu odchytila zaměstnankyně Makra a řekla, že tam děti z bezpečnostních důvodů nesmějí. Naštěstí jsme šli jen na 2 věci, tak jsem poslala manžela samotného a počkala s prckem venku. Já to chápu u dětí, které už chodí, pobíhají a můžou „vlítnout“ vozíku do cesty, ale u mimča, které sedí ve vajíčku ve vozíku a opravdu nikam neodběhne, to nechápu :nevim: Nicméně jsou to jejich pravidla, tak asi nezbyde, než je respektovat…nebo tam nechodit, což bude náš případ …

Příspěvek upraven 05.10.11 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
5.10.11 20:06

ano je to pravda a ja to zase jako nejakou velkou diskriminaci nevidim.
Zivnostnici chteji mit pri nakupu klid a Makro se chrani aby na nejake ditko neco nespadlo…Prece jenom znam z ostatnich obchodu jak tam nektere decka litaji jako utrzene z retezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
5.10.11 20:07

Čtu si nějaké články a tam píšou, že by se mohly zranit POBÍHAJÍCÍ DĚTI, které nejde za paletama vidět a nebo by ty POBÍHAJÍCÍ DĚTI mohly na sebe nějakou paletu shodit. Nechápu jaký je rozdíl mezi mnou - dospělým člověkem procházejícím se v uličkách mezi paletama a miminem které leží v kočáru a já ho vezu před sebou :nevim: Sry, to byl jen takový můj výlev, pochopila jsem že děti opravdu do Makra nesmí :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
5.10.11 20:10
hamika píše:
ahoj, mám čerstvou zkušenost z tohoto týdne. Také jsem netušila, že tam děti nesmějí. Nás hned u vchodu odchytila zaměstnankyně Makra a řekla, že tam děti z bezpečnostních důvodů nesmějí. Naštěstí jsme šli jen na 2 věci, tak jsem poslala manžela samotného a počkala s prckem venku. Já to chápu u dětí, které už chodí, pobíhají a můžou „vlítnout“ vozíku do cesty, ale u mimča, které sedí ve vajíčku ve vozíku a opravdu nikam neodběhne, to nechápu :nevim: Nicméně jsou to jejich pravidla, tak asi nezbyde, než je respektovat…nebo tam nechodit, což bude náš případ …Příspěvek upraven 05.10.11 v 20:07
hamika píše:
ahoj, mám čerstvou zkušenost z tohoto týdne. Také jsem netušila, že tam děti nesmějí. Nás hned u vchodu odchytila zaměstnankyně Makra a řekla, že tam děti z bezpečnostních důvodů nesmějí. Naštěstí jsme šli jen na 2 věci, tak jsem poslala manžela samotného a počkala s prckem venku. Já to chápu u dětí, které už chodí, pobíhají a můžou „vlítnout“ vozíku do cesty, ale u mimča, které sedí ve vajíčku ve vozíku a opravdu nikam neodběhne, to nechápu :nevim: Nicméně jsou to jejich pravidla, tak asi nezbyde, než je respektovat…nebo tam nechodit, což bude náš případ …Příspěvek upraven 05.10.11 v 20:07

No nepůjdu, ale jelikož jsem rýpavka rýpavá, zavolám tam. Můžou si sice dělat co chtějí ve svém obchodě ale tohle je podle mě diskriminace. :poblion: Jinak dík všem za reakce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andyn82
5.10.11 20:11

Ahoj, já jsem tam byla kdysi na brigádě, přímo na tom vstupu, kde se kontrolujou kartičky.Děti tam opravdu nepouští.Je to přesně z toho důvodu, co píše Kaczenka.Z kabiny toho nákladního vozíku není vidět až dolů a malé dítě by mohl porazit a tím pádem i košík,kočárek atd. Je to prostě z bezpečnostních důvodů. Makro je vlastně obchod pro živnostníky,kteří toho berou hodně a podle toho jsou pravidla pro vstup.Není to prostě rodinný obchoďák,tak to zas nemůžeš brát jako diskriminaci :nevim: .Při zařizování kartičky majitel dostane papír, kde jsou všechny ty podmínky pro vstup napsaný.

• Citovat
  • Upravit
13119
5.10.11 20:18

ono je to hlavně obchod pro živnostníky. Naštvaná být můžeš, ale stačí prostě poslat manžela na nákup samotného. Jen poznámka - čínští (vietnamští???) teď nevím - odběratelé prohlásili, že je diskriminace, že v makru hodně nakupují a vše je popsáno česky, pokud to makro nezmění, přestanou tam nakupovat - a tak můžete na dveřích a potravinách, co nejvíce nakupují popisy v jejich jazyce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18573
5.10.11 20:18

Tak mě to tedy jako diskriminace přijde. Sama podnikám a mám dvě děti.
Takže matky s dětmi tam nesmí, případně si na nákup musí zařídit hlídání? Už tak to máme těžké - podnikat s dětmi (zadarmo nic nedostanem) ale chápu, že s tím nic neuděláme :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
5.10.11 20:19

Ahoj, do makra fakt s dítětem nemůžeš :nevim: , mám dvou měsíční holčičku a podníkám, takže jsem Makro s malou chtěla absolvovat, ale bohužel. :nevim:
Nevím jak ostatní které to nevidí jako diskriminaci,já jo :-( , na jednu stranu je chápu že mají strach že by se mohlo něco stát ale to si myslím, že se může stát třeba i v Globusu.
a živnostnící si myslím, že by těch pár děti co by tam bylo přežili. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
5.10.11 20:20

ano pravda to je a jsem za to i ráda.Děti mi nevadí to vubec jen si taky myslim že to tam není pro ně zrovna dvakrát bezpečné prostředí.I já se sotva vyhnu velkym vozejkum,paletám a ještěrkám ze zbožím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
5.10.11 20:20

No nepusteji, je to opravdu kvuli bezpecnosi. Ale byli jsme v Chorvatsku v Metru a tam jsme s deckama mohli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí