Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
je pravda že do Makra je zákaz vstupu s dítětem do 12-ti let(do 140cm)? Chceme jet s manžou na nákup a máme malé mimčo, 9-ti měsíční. Jsem z toho docela v šoku, to je teda pěkná diskriminace
a jsem fakt naštvaná. Dnes jsem se o tom bavila s kamarádkou a ta mi říkala že to je kvůli tomu že ty děti hrabaly do zboží nebo co, asi to píšu blbě, ale tak mi to bylo podáno
Hledám na netu nějaké info, nějaké články jsem i našla, ale zkouším to tady, jestli někdo z nás v Makru pracuje/pracoval a něco o tom neví, jestli je to fakt tak striktní i pro malé mimča v kočárku, nebo jen pro „chodící“ děti? Uvažuju že bych tam i brnkla a zeptala se.
Díík za odpovědi ![]()
Já slyšela, že je to kvůli navysoko naskládanému zboží. Makro se tak chrání, kdyby nějaký balík dítko zranil nebo nedej Bože zabil.
Ono to zas taková diskriminace není, je to obchod pro živnostníky a ti chtějí klid, tedy tak bych to chápala já ![]()
Před rokem jsem zaslechla, že chtějí vstup dětem povolit, tak nevím jak je to teď, ale v Hradci Králové je to myslím stále bez dětí.
Ahoj, přítel dělá v Makru - takže opravdu děti do 12 let nesmí a dodržuje se to. Jde například o to, aby dítě nevběhlo pod vyzokozdvih apod. Taky mě štve, že tam nebudu moct jet s mimčem na nákup :-/ Bohužel se to týká i miminek.
ahoj, mám čerstvou zkušenost z tohoto týdne. Také jsem netušila, že tam děti nesmějí. Nás hned u vchodu odchytila zaměstnankyně Makra a řekla, že tam děti z bezpečnostních důvodů nesmějí. Naštěstí jsme šli jen na 2 věci, tak jsem poslala manžela samotného a počkala s prckem venku. Já to chápu u dětí, které už chodí, pobíhají a můžou „vlítnout“ vozíku do cesty, ale u mimča, které sedí ve vajíčku ve vozíku a opravdu nikam neodběhne, to nechápu
Nicméně jsou to jejich pravidla, tak asi nezbyde, než je respektovat…nebo tam nechodit, což bude náš případ …
Příspěvek upraven 05.10.11 v 20:07
ano je to pravda a ja to zase jako nejakou velkou diskriminaci nevidim.
Zivnostnici chteji mit pri nakupu klid a Makro se chrani aby na nejake ditko neco nespadlo…Prece jenom znam z ostatnich obchodu jak tam nektere decka litaji jako utrzene z retezu.
Čtu si nějaké články a tam píšou, že by se mohly zranit POBÍHAJÍCÍ DĚTI, které nejde za paletama vidět a nebo by ty POBÍHAJÍCÍ DĚTI mohly na sebe nějakou paletu shodit. Nechápu jaký je rozdíl mezi mnou - dospělým člověkem procházejícím se v uličkách mezi paletama a miminem které leží v kočáru a já ho vezu před sebou
Sry, to byl jen takový můj výlev, pochopila jsem že děti opravdu do Makra nesmí ![]()
hamika píše:
ahoj, mám čerstvou zkušenost z tohoto týdne. Také jsem netušila, že tam děti nesmějí. Nás hned u vchodu odchytila zaměstnankyně Makra a řekla, že tam děti z bezpečnostních důvodů nesmějí. Naštěstí jsme šli jen na 2 věci, tak jsem poslala manžela samotného a počkala s prckem venku. Já to chápu u dětí, které už chodí, pobíhají a můžou „vlítnout“ vozíku do cesty, ale u mimča, které sedí ve vajíčku ve vozíku a opravdu nikam neodběhne, to nechápuNicméně jsou to jejich pravidla, tak asi nezbyde, než je respektovat…nebo tam nechodit, což bude náš případ …Příspěvek upraven 05.10.11 v 20:07
hamika píše:
ahoj, mám čerstvou zkušenost z tohoto týdne. Také jsem netušila, že tam děti nesmějí. Nás hned u vchodu odchytila zaměstnankyně Makra a řekla, že tam děti z bezpečnostních důvodů nesmějí. Naštěstí jsme šli jen na 2 věci, tak jsem poslala manžela samotného a počkala s prckem venku. Já to chápu u dětí, které už chodí, pobíhají a můžou „vlítnout“ vozíku do cesty, ale u mimča, které sedí ve vajíčku ve vozíku a opravdu nikam neodběhne, to nechápuNicméně jsou to jejich pravidla, tak asi nezbyde, než je respektovat…nebo tam nechodit, což bude náš případ …Příspěvek upraven 05.10.11 v 20:07
No nepůjdu, ale jelikož jsem rýpavka rýpavá, zavolám tam. Můžou si sice dělat co chtějí ve svém obchodě ale tohle je podle mě diskriminace.
Jinak dík všem za reakce ![]()
Ahoj, já jsem tam byla kdysi na brigádě, přímo na tom vstupu, kde se kontrolujou kartičky.Děti tam opravdu nepouští.Je to přesně z toho důvodu, co píše Kaczenka.Z kabiny toho nákladního vozíku není vidět až dolů a malé dítě by mohl porazit a tím pádem i košík,kočárek atd. Je to prostě z bezpečnostních důvodů. Makro je vlastně obchod pro živnostníky,kteří toho berou hodně a podle toho jsou pravidla pro vstup.Není to prostě rodinný obchoďák,tak to zas nemůžeš brát jako diskriminaci
.Při zařizování kartičky majitel dostane papír, kde jsou všechny ty podmínky pro vstup napsaný.
ono je to hlavně obchod pro živnostníky. Naštvaná být můžeš, ale stačí prostě poslat manžela na nákup samotného. Jen poznámka - čínští (vietnamští???) teď nevím - odběratelé prohlásili, že je diskriminace, že v makru hodně nakupují a vše je popsáno česky, pokud to makro nezmění, přestanou tam nakupovat - a tak můžete na dveřích a potravinách, co nejvíce nakupují popisy v jejich jazyce
Tak mě to tedy jako diskriminace přijde. Sama podnikám a mám dvě děti.
Takže matky s dětmi tam nesmí, případně si na nákup musí zařídit hlídání? Už tak to máme těžké - podnikat s dětmi (zadarmo nic nedostanem) ale chápu, že s tím nic neuděláme ![]()
Ahoj, do makra fakt s dítětem nemůžeš
, mám dvou měsíční holčičku a podníkám, takže jsem Makro s malou chtěla absolvovat, ale bohužel. ![]()
Nevím jak ostatní které to nevidí jako diskriminaci,já jo
, na jednu stranu je chápu že mají strach že by se mohlo něco stát ale to si myslím, že se může stát třeba i v Globusu.
a živnostnící si myslím, že by těch pár děti co by tam bylo přežili. ![]()
ano pravda to je a jsem za to i ráda.Děti mi nevadí to vubec jen si taky myslim že to tam není pro ně zrovna dvakrát bezpečné prostředí.I já se sotva vyhnu velkym vozejkum,paletám a ještěrkám ze zbožím ![]()
No nepusteji, je to opravdu kvuli bezpecnosi. Ale byli jsme v Chorvatsku v Metru a tam jsme s deckama mohli!