Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
andyn82 píše:Andrejka__20 píše:No když já právě nechápu, když tam ten kojící koutek je, tak proč nejdou tam.Rozumím tomu, že když jsi někde, kde koutek není a musíš nakojit, tak nic jinýho nezbejvá.Ale tam, kde je,bych ho využila.andyn82 píše:Koutek pro kojící maminky ještě uvítáš, pokud tedy budeš kojit
Někde to s tou benevolencí zas trochu přeháněj. Mě teda strašně vadí v Ikee, kde je přímo kojící koutek pro maminky(!) a maminka tam v poledne uprostřed restaurace vytahne k.zu a přede všema obědvajícíma kojí. Teď mě asi všichni ukamenují, ale mě to prostě nepřipadá normální.
Tedy…já už pár týdnu nekojím, ale kozu jsem vytáhla kliďánko i v pizzerce, a na to co si myslí ostatní jsem se zvysoka..... Nakrmit děcko musím když mi řve hlady, nepojedu kvůli tomu domů. Když ti to dělá zle, tak se nedívej
Jo tak to jsme se nepochopily, já myslela že ti vadí kojící koutek a kojící maminy tam ![]()
děti tam nesmí. dokonce mi neprošlo ani miminko v šátku, schované tak, že nebylo ani vidět. (ne že bych se pokoušela pronést černého pasažéra, ale nevěděla jsem o tom)
bylo mi řečeno, že je to kvůli bezpečnosti - vysoko vyskládané regály (vlastně prodejní sklad), vysokozdvihy apod..
v tu chvíli, kdy mě vyhodili, mi to jako diskriminace přišlo. ale když jsem se uklidnila, naznala jsem, že je to jejich právo. není to obchod, ale prodejní sklad, který má svůj provozní řád, v čr existuje BOZP apod., provozy musí být schválené,. a oni prostě v řádu nemají děti pod 12 let.
svoboda není jen o tom, že všechno můžu, ale třeba i že někdo další si může nastavit pravidla vstupu tak, jak chce on. Makro je specifické, to že jsme si zvykli tam nakupovat neznamená, že je to obchoďák..
hamika píše:Andrejka__20 píše:no, bohužel, to je čím dál častější jev, že se lidi chovají podle toho „co si myslí ostatní jsem se zvysoka“ a podle toho to potom vypadáandyn82 píše:Koutek pro kojící maminky ještě uvítáš, pokud tedy budeš kojit
Někde to s tou benevolencí zas trochu přeháněj. Mě teda strašně vadí v Ikee, kde je přímo kojící koutek pro maminky(!) a maminka tam v poledne uprostřed restaurace vytahne k.zu a přede všema obědvajícíma kojí. Teď mě asi všichni ukamenují, ale mě to prostě nepřipadá normální.
Tedy…já už pár týdnu nekojím, ale kozu jsem vytáhla kliďánko i v pizzerce, a na to co si myslí ostatní jsem se zvysoka..... Nakrmit děcko musím když mi řve hlady, nepojedu kvůli tomu domů. Když ti to dělá zle, tak se nedívej
Mnohdy se neuplatňují ani základní pravidla slušnosti
Podle mě pokud je člověk na veřejném místě a ne doma, tak by měl být ohleduplný.
Andyn82 - já už teda kojila, pokud jde o to, že bych tím měla prozřít a být benevolentnější, leč, nestalo se a taky pořád nějak nechápu, proč si do těch koutků nezalezou, nebo nepoužijí plenu přes sebe. Potřebuji nakojit nerovná se přece musím jet domů, jak to některé „k…y na odiv vystavující maminky“ chápou.
Aby nedošlo k mýlce, viz výše…nepochopila jsem příspěvek Andyn82. je to sice na jinou diskuzi, ale opravdu si myslím, že pokud má mé dítě hlad, nakrmím ho. Je to jídlo pro něj určené. Neříkám, že jsem vytasila a světe koukej. Samozřejmě jsem si dala přes sebe plenu.
Ale jak říkám…trošku jsme odbočily ![]()
Andrejka__20 píše: Čtu si nějaké články a tam píšou, že by se mohly zranit POBÍHAJÍCÍ DĚTI, které nejde za paletama vidět a nebo by ty POBÍHAJÍCÍ DĚTI mohly na sebe nějakou paletu shodit. Nechápu jaký je rozdíl mezi mnou - dospělým člověkem procházejícím se v uličkách mezi paletama a miminem které leží v kočáru a já ho vezu před sebouSry, to byl jen takový můj výlev, pochopila jsem že děti opravdu do Makra nesmí
A kdo určí věkovou hranici, jaké dítě tam smí a jaké nesmí?
Může tam třeba roční? Co když ho tam sice dovezeš v kočárku a pak ho vytáhneš a ono tam bude pobíhat? U tvého miminka je to třeba jasné, ale to aby tam postavili ještě pediatra ![]()
Já zákaz chápu a respektuju to. Je to obchod určený primárně pro živnostníky.
andy82 - já teda do koutku taky nelezu
. Kojení je přece normální a nevím proč se někde schovávat. Jde přece kojit i decentně a nemusíš ukazovat mlékárnu na celý obchoďák, ne?????
chuanitka píše:Andrejka__20 píše: Čtu si nějaké články a tam píšou, že by se mohly zranit POBÍHAJÍCÍ DĚTI, které nejde za paletama vidět a nebo by ty POBÍHAJÍCÍ DĚTI mohly na sebe nějakou paletu shodit. Nechápu jaký je rozdíl mezi mnou - dospělým člověkem procházejícím se v uličkách mezi paletama a miminem které leží v kočáru a já ho vezu před sebouA kdo určí věkovou hranici, jaké dítě tam smí a jaké nesmí?Sry, to byl jen takový můj výlev, pochopila jsem že děti opravdu do Makra nesmí
Může tam třeba roční? Co když ho tam sice dovezeš v kočárku a pak ho vytáhneš a ono tam bude pobíhat? U tvého miminka je to třeba jasné, ale to aby tam postavili ještě pediatra
Též musím respektovat, nic jiného mi ani nezbývá, že? ![]()
To byla jen taková poznámka. Jasně, že je to na jinou diskuzi
.
co se týká diskuze - taky mě před lety nepustili do Makra ,že je malá moc malá. Ani pod podmínkou, že si ji ohlídám. Prý by na ni mohly spadnou regály nebo co
. Od té doby tam nechodím.
Andrejka__20 píše:chuanitka píše:Též musím respektovat, nic jiného mi ani nezbývá, že?Andrejka__20 píše: Čtu si nějaké články a tam píšou, že by se mohly zranit POBÍHAJÍCÍ DĚTI, které nejde za paletama vidět a nebo by ty POBÍHAJÍCÍ DĚTI mohly na sebe nějakou paletu shodit. Nechápu jaký je rozdíl mezi mnou - dospělým člověkem procházejícím se v uličkách mezi paletama a miminem které leží v kočáru a já ho vezu před sebouA kdo určí věkovou hranici, jaké dítě tam smí a jaké nesmí?Sry, to byl jen takový můj výlev, pochopila jsem že děti opravdu do Makra nesmí
Může tam třeba roční? Co když ho tam sice dovezeš v kočárku a pak ho vytáhneš a ono tam bude pobíhat? U tvého miminka je to třeba jasné, ale to aby tam postavili ještě pediatra
eviliska píše:
andy82 - já teda do koutku taky nelezu. Kojení je přece normální a nevím proč se někde schovávat. Jde přece kojit i decentně a nemusíš ukazovat mlékárnu na celý obchoďák, ne?????
Decentní kojení je decentní kojení, to je jasný.Toho by si člověk ani nevšimnul (já nějak po lidech nečučím), ale někdy to je fakt nepřehlédnutelný
.
hamika píše:Andrejka__20 píše:no, bohužel, to je čím dál častější jev, že se lidi chovají podle toho „co si myslí ostatní jsem se zvysoka“ a podle toho to potom vypadáandyn82 píše:Koutek pro kojící maminky ještě uvítáš, pokud tedy budeš kojit
Mnohdy se neuplatňují ani základní pravidla slušnosti
Podle mě pokud je člověk na veřejném místě a ne doma, tak by měl být ohleduplný.
Andyn82 - já už teda kojila, pokud jde o to, že bych tím měla prozřít a být benevolentnější, leč, nestalo se a taky pořád nějak nechápu, proč si do těch koutků nezalezou, nebo nepoužijí plenu přes sebe. Potřebuji nakojit nerovná se přece musím jet domů, jak to některé „k…y na odiv vystavující maminky“ chápou.
Tak mě jsou kojící matky v Ikee fuk, pt je nesleduju ![]()
Jo a soráč za diskuzi v diskuzi.Už opravdu končím a nevotravuju s kojením
.
chuanitka píše:Andrejka__20 píše: Čtu si nějaké články a tam píšou, že by se mohly zranit POBÍHAJÍCÍ DĚTI, které nejde za paletama vidět a nebo by ty POBÍHAJÍCÍ DĚTI mohly na sebe nějakou paletu shodit. Nechápu jaký je rozdíl mezi mnou - dospělým člověkem procházejícím se v uličkách mezi paletama a miminem které leží v kočáru a já ho vezu před sebouA kdo určí věkovou hranici, jaké dítě tam smí a jaké nesmí?Sry, to byl jen takový můj výlev, pochopila jsem že děti opravdu do Makra nesmí
![]()
Ježíš, to snad ne ![]()
ještě k těm kojícím. taky jsem byla kojící, a tak vím, že všechno jde dělat slušně. i jako matku dvou dětí mě pobuřuje žena, která sedí s dítětem u prsu uprostřed restaurace v ikei/kdekoliv/, a je jí vidět půlka hrudníku. nejsem vůbec proto si někam povinně zalézat (často to fakt nejde!), ale dělat i tuhle činnost, jakkoliv může kojící matce přijít v tu chvíli přirozená, tak, aby to nebyl striptýz, aby ostatní návštěvníci restaurace nebyli nuceni „obdivovat“ její poprsí..
moje svoboda přeci končí tam, kde omezím svobodu jiného..
Kaczenka píše:
Já slyšela, že je to kvůli navysoko naskládanému zboží. Makro se tak chrání, kdyby nějaký balík dítko zranil nebo nedej Bože zabil.
presne tak ![]()