Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ale ta bezpečnost je trochu hloupost. Na dítě paleta spadnout nesmí, ale na ostatní ano? ![]()
Bezpečnost v tomto případě musí být taková, že nic padat nemá. To by jste nemohli ani do Bauhausu a dalších obchodů s paletovými řadami.
Spíš to bude tím, že dříve matky tolik nepodnikaly a proto jim to přišlo v pohodě. Dnes je to ale jinak, hodně matek podniká a je to pro ně tedy nevýhodné ;o((
A pokud jste někdo živnostník, asi víte, že času není nikdy nadbytek - aby šli nakupovat dva a jeden čekal na parkovišti ;o(( No prostě máme smůlu a oni mají asi zákazníků dost ![]()
Příspěvek upraven 05.10.11 v 20:55
nakukovatelka píše:Andrejka__20 píše:Ne, to bylo k tomu, jak tu nekdo psal, ze zivnostnici chteji mit pri nakupu klid. Byl by to divnej duvod, zrovna u toho nakupovani, ale pripomnelo mi to to, co pisu vyse - ze se proste vsude s malyma detma chodit nesmi, a muze to byt taky jeden z duvodu, ze tam proste behajici a jecici deti nechtej. I kdyz jako hlavni duvod by to bylo podivny.nakukovatelka píše:Jaký klid? To srovnáváš „klid“ v obchodě a dovolenou v hotelu?? No promiň tedy…Andrejka__20 píše: . Nechápu jaký je rozdíl mezi mnou - dospělým člověkem procházejícím se v uličkách mezi paletama a miminem které leží v kočáru a já ho vezu před sebouSry, to byl jen takový můj výlev, pochopila jsem že děti opravdu do Makra nesmí
No treba takovej, ze kdyz spadne bedna s mlikama na hlavu Tobe, tak to mozna prezijes
A pochopila bych i ten klid - narazila jsem v posl.dobe parkrat v katalozich cestovek na hotely, kam se nemuze s detmi do 12let. Ja to chapu. Kazdy nechce poslouchat na dovoleny od rana do vecera jeceni od bazenu. Ale to uz jsem OT, omlouvam se., kdyz Ti spadne do kocaru .....
Jinak pro me je to taky novinka, zejmena proto, ze jsem tam v zivote nebyla a ani se tam nechystam.
To byl takovy muj vylev![]()
Některé děti opravdu lítají v obchodácích jak splašení. Je zdem velká pravděpodobnost, že se budou v uličkách Makra honit a skladník by do nich mohl ještěrkou vrazit a bylo by neštěstí na světě.
Jo, taky mě nedávno vyrazili, když jsem tam chtěla jít s miminem v manduce
já chápu chodící děti, ale co jim tam může způsobit kojenec? No tak už tam chodí jen manžel a jak ho nehlídám, utratí tam majlant
![]()
Makro není opravdu běžný obchod určený pro podnikatele/živnostníky a primárně byl určen k nákupu věcí určených k podnikání. Mají právo omezit vstup - proč se nikdo z vás nerozčiluje nad tím, že je diskriminační, že pouští na jednu kartu jen 2 osoby? Je to jejich právo, chodit tam přece nemusíte a je pravda, že aspoň v Makru se vždy těším na to, že tam až na pár výjimek nepobíhají haranti (za 5 let tak 2× pobíhali nějaké děti) a neřvou mimina. Kočáry nejsou dovoleny z důvodu ochrany obchodu - krádeže zboží.
Mně se zase líbí, že tam není narváno, jak třeba o víkendu v Globusu nebo v Ikee ![]()
Myslím, že pravý důvod nikdo neví - jejich kontroly nákupů atd. jsou divné. Navíc už vidím, jak cpu kartony zboží do kočárku a tvářím se že tam nejsou.
MUFICE píše:
Mně se zase líbí, že tam není narváno, jak třeba o víkendu v Globusu nebo v Ikee
Jo to se mi taky libilo…pred 8mi lety
To jsem tam byla z vyse uvedenyho duvodu poprvy a taky naposled.
pracovala jsem chvili v makru a je to kvuli tomu ze jsou tam velikybaliky, vysoko naskladneny zbozi a pro deti nebezpecny…ale za optani nic nedas
Etcetera78 píše:
Jo, taky mě nedávno vyrazili, když jsem tam chtěla jít s miminem v manducejá chápu chodící děti, ale co jim tam může způsobit kojenec? No tak už tam chodí jen manžel a jak ho nehlídám, utratí tam majlant
![]()
Chichi, a toho se taky právě bojím ![]()
Někde to s tou benevolencí zas trochu přeháněj. Mě teda strašně vadí v Ikee, kde je přímo kojící koutek pro maminky(!) a maminka tam v poledne uprostřed restaurace vytahne k.zu a přede všema obědvajícíma kojí. Teď mě asi všichni ukamenují, ale mě to prostě nepřipadá normální
.
andyn82 píše:
Někde to s tou benevolencí zas trochu přeháněj. Mě teda strašně vadí v Ikee, kde je přímo kojící koutek pro maminky(!) a maminka tam v poledne uprostřed restaurace vytahne k.zu a přede všema obědvajícíma kojí. Teď mě asi všichni ukamenují, ale mě to prostě nepřipadá normální.
Koutek pro kojící maminky ještě uvítáš, pokud tedy budeš kojit
Tedy…já už pár týdnu nekojím, ale kozu jsem vytáhla kliďánko i v pizzerce, a na to co si myslí ostatní jsem se zvysoka..... Nakrmit děcko musím když mi řve hlady, nepojedu kvůli tomu domů. Když ti to dělá zle, tak se nedívej ![]()
Ahoj co ja si pamatuju tak ani ja kdyz mi byla 11 pred 16 lety tak jsem do Makra nesmela . Pry tam deti do 12 let nesmi. A na kartu smi opravdu jen 2 lidi. Kamaradka co tam
delala tak rikala ze je to velkoobchod a tam jsou v obchodnim zakoniku pry nejake regule kdy si obchodnik muze urcit od jake vekove hranice smi dety do obchodu.
Andrejka__20 píše:andyn82 píše:Koutek pro kojící maminky ještě uvítáš, pokud tedy budeš kojit
Někde to s tou benevolencí zas trochu přeháněj. Mě teda strašně vadí v Ikee, kde je přímo kojící koutek pro maminky(!) a maminka tam v poledne uprostřed restaurace vytahne k.zu a přede všema obědvajícíma kojí. Teď mě asi všichni ukamenují, ale mě to prostě nepřipadá normální.
Tedy…já už pár týdnu nekojím, ale kozu jsem vytáhla kliďánko i v pizzerce, a na to co si myslí ostatní jsem se zvysoka..... Nakrmit děcko musím když mi řve hlady, nepojedu kvůli tomu domů. Když ti to dělá zle, tak se nedívej
No když já právě nechápu, když tam ten kojící koutek je, tak proč nejdou tam.Rozumím tomu, že když jsi někde, kde koutek není a musíš nakojit, tak nic jinýho nezbejvá.Ale tam, kde je,bych ho využila.
andyn82 píše:Andrejka__20 píše:No když já právě nechápu, když tam ten kojící koutek je, tak proč nejdou tam.Rozumím tomu, že když jsi někde, kde koutek není a musíš nakojit, tak nic jinýho nezbejvá.Ale tam, kde je,bych ho využila.andyn82 píše:Koutek pro kojící maminky ještě uvítáš, pokud tedy budeš kojit
Tedy…já už pár týdnu nekojím, ale kozu jsem vytáhla kliďánko i v pizzerce, a na to co si myslí ostatní jsem se zvysoka..... Nakrmit děcko musím když mi řve hlady, nepojedu kvůli tomu domů. Když ti to dělá zle, tak se nedívej
Ten je spis pro matky, co se tu kozu stydi vytahnout
Ja mezi ne nepatrim. Taky ji nevytasim celou a koukejte… Navic, kdyz tam mam dalsi deti, dost tezko nekam zalezu, ze… Kolikrat tam jeste k tomu horko tezko urves misto a kdyz hlad zaveli, vsechno zas spakujes a pujdes do koutku? Nebo nechas mimino rvat hlady, nez se najis? Nebo jak? ![]()
Andrejka__20 píše:andyn82 píše:Koutek pro kojící maminky ještě uvítáš, pokud tedy budeš kojit
no, bohužel, to je čím dál častější jev, že se lidi chovají podle toho „co si myslí ostatní jsem se zvysoka“ a podle toho to potom vypadá
Mnohdy se neuplatňují ani základní pravidla slušnosti
Podle mě pokud je člověk na veřejném místě a ne doma, tak by měl být ohleduplný.
Andyn82 - já už teda kojila, pokud jde o to, že bych tím měla prozřít a být benevolentnější, leč, nestalo se a taky pořád nějak nechápu, proč si do těch koutků nezalezou, nebo nepoužijí plenu přes sebe. Potřebuji nakojit nerovná se přece musím jet domů, jak to některé „k…y na odiv vystavující maminky“ chápou. ![]()