Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
hamika píše:JanaK88 píše:jo, to by mě taky zajímalo
Mě jediné co na tom zajímá je určení té hranice 12 let, ale to tipuji, že určil nějaký úředník od stolu stylem 10 let je málo, 15 už hodně, aby se zdržoval v takových prostorech, tak to nějak zprůměrujeme na 12 letTaky to vidím na tip od stolu, někdy se divím, kde se na ta čísla chodí
. To s tou občankou a trestní odpovědností je dobrý nápad, ale tu bych teda šmahem snížila
Třeba na těch 12 ![]()
MUFICE píše:hamika píše:Třeba na těch 12JanaK88 píše:jo, to by mě taky zajímalo
Mě jediné co na tom zajímá je určení té hranice 12 let, ale to tipuji, že určil nějaký úředník od stolu stylem 10 let je málo, 15 už hodně, aby se zdržoval v takových prostorech, tak to nějak zprůměrujeme na 12 letTaky to vidím na tip od stolu, někdy se divím, kde se na ta čísla chodí
. To s tou občankou a trestní odpovědností je dobrý nápad, ale tu bych teda šmahem snížila
hamika píše:MUFICE píše:hamika píše:Třeba na těch 12JanaK88 píše:jo, to by mě taky zajímalo
Klidně, vždyť ty děti jsou v tom věku dneska už úplně jinde než jsme byly my (teda nechci nikoho urazit, jakože je už „starý“)
Přesně, dneska už jsou snad v pubertě v 10 letech
Co si oni dovolí na ZŠ, tak to my bychom si nikdy nedovolili.
andyn82 píše:
Ježiš holky, samozřejmě neříkám dětem haranti.To bylo myšleno ironicky na zlehčení situace.
Ty jo šůa jsem okolo na procházku,á zrovna tam byla devítka s prvńákama,a jak se prvnáci chovali k devetákum hruza des se koukat,rychle jsem odesla
![]()
Diskuzi budu dočítat … Zrovna včera jsem byla v Makru s tchánem a že tam děti nesmí je jedině dobře, nikdo tam na ně neni zvědavej, lidi chtějí mít na nakupování klid, ne hlídat a dávat pozor na otravující a řvoucí děti. Na jednu stranu se tím chrání i personál, někde už o tom bylo psáno. Pokud jdu nakupovat do Počernic do Gimbornu věci pro psa, beru ho s sebou, pokud jedu vybírat něco do Puntanely pro malou neteř, beru ji s sebou, pes je doma a má hlídání, pokud jedu do Makra, kam nesmí psi ani děti, jsou doma a oba mají hlídání. Jednoduché. Holt nemuže být člověk jednou pr.elí na dvou místech.
Já s tím souhlasím. Možná do 12 let mi přijde třeba hodně , ale malé děti, kojenci a batolata určitě..
Prostě se holt musí ta rodina nějak zařídit a nebo jít jenom mažel nakoupit a manželka počká s dítětem někde v parku, doma, v koutku atd..
Opravdu tam jezdí s vysokýma vozíkama. Známý tam pracoval a říkal, že kolikrát neviděl ani dospělé, přes ty palety.. je to ochrana i pro ty co tam pracují..Nějak si nedovedu představit běhající třeba 3 leté děti a něco, že by tam někdo dojel s kočárkem nebo tahal vajíčko ![]()
to mi připomnělo, jak jsem nedávno v IKEA sledovala 2 maminky ponořené do rozhovoru a jejich pobíhající ratolesti a čekala, kdy uslyším zvuk rozbíjejících se hrníčků
skladová část ikea asi taky nebude nejbezpečnější pro děti
naštěstí tam mají ten dětský koutek ![]()
My byli předevčírem v makru a musím říct, že si tam opravdu nedovedu představit běhat dítě, se všemi těmi projíždějícími ještěrkami. Málem mi přejeli i muže, neb čuměl jak puk a nechápal, že když se ho paní ptá zda by mohl jít stranou, že tam co stojí potřebuje zajet, tak má uhnout ![]()
Takže v jiných obchoděch si musí dávat pozor zaměstnanci a v Makru zákazníci ![]()
MacíkP píše:
Takže v jiných obchoděch si musí dávat pozor zaměstnanci a v Makru zákazníci
mysicka5 píše:
Jak už tu někdo psal Makro je velkosklad a ve vekoobchodě a celkově v obchodech nemaj co zaměstnanci co pohledávat na place s elektrickým či jiným vysokozdvižným vozíkem kvůli bezpečnosti
MacíkP píše:
Teoreticky to chápu, ale prakticky tam mají stejné podmínky jako bauhaus atd. Velkosklad to není. Jen prodávají po kartonech, určitě ne po paletách. No hold vydělávají asi i tak, takže si mohou vymýšlet své podmínky.
MacíkP píše:mysicka5 píše:Teoreticky to chápu, ale prakticky tam mají stejné podmínky jako bauhaus atd. Velkosklad to není. Jen prodávají po kartonech, určitě ne po paletách. No hold vydělávají asi i tak, takže si mohou vymýšlet své podmínky.
Jak už tu někdo psal Makro je velkosklad a ve vekoobchodě a celkově v obchodech nemaj co zaměstnanci co pohledávat na place s elektrickým či jiným vysokozdvižným vozíkem kvůli bezpečnosti
MacíkP píše:
Hlavně Makro je velkoobchod, takže si může diktovat podmínky, nějáká rovná práva spotřebitele mu můžou být někde, Makro je určené pro podnikatele ne spotřebitele.
Ježiš holky, samozřejmě neříkám dětem haranti.To bylo myšleno ironicky na zlehčení situace.