Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Andrej, jasné, však s plenou OK, vidím, že se tu nakonec všechny shodneme. Též pardon za OT
edit - teď koukám, že ten Tvůj příspěvěk byl smazán
Příspěvek upraven 05.10.11 v 21:59
Přítel má syna z prvního manželství, když jsme se seznámili, bylo malýmu 5 let…díky němu vím, že do Makra děti opravdu nesmí. Docela jsem koukala, když mi to tehdy řekl, předtím jsem tam nikdy nebyla a tak to pro mě byla dost podivná novinka ![]()
Nicméně za ty roky jsem si zvykla na to, že do Makra prostě chodíme sami a teď když máme malýho, tak už to vůbec neřeším a nenapadlo by mě ho tam brát…
Nezbyde než respektovat ![]()
Ale štve mě, že jsem od porodu v Makru nebyla
, teď tam nakupuje přítel sám ![]()
Před pár týdny byly v ranním Studiu kamarád (či jak se to teď jmenuje) nějaké tři ženštiny a zpívaly. Dvě tam byly s miminky a jedna těhotná. Nejenomže kojily při rozhovoru s moderátorem, ale ta jedna kojila i při zpívání jedné jediné písničky. Tak to je přesně to předvádění nebo nevím co to vlastně bylo, které nemám ráda a říkám si PROČ? Sorry, vím že od Makra ke kojení je daleko.
Jak už bylo řečeno, s dítkem se tam nedostaneš, to jen k tématu.
tykadlo píše:
Před pár týdny byly v ranním Studiu kamarád (či jak se to teď jmenuje) nějaké tři ženštiny a zpívaly. Dvě tam byly s miminky a jedna těhotná. Nejenomže kojily při rozhovoru s moderátorem, ale ta jedna kojila i při zpívání jedné jediné písničky. Tak to je přesně to předvádění nebo nevím co to vlastně bylo, které nemám ráda a říkám si PROČ? Sorry, vím že od Makra ke kojení je daleko.
Mno..tak to je asi ten extrém ![]()
estrellita píše:
Přítel má syna z prvního manželství, když jsme se seznámili, bylo malýmu 5 let…díky němu vím, že do Makra děti opravdu nesmí. Docela jsem koukala, když mi to tehdy řekl, předtím jsem tam nikdy nebyla a tak to pro mě byla dost podivná novinka
Nicméně za ty roky jsem si zvykla na to, že do Makra prostě chodíme sami a teď když máme malýho, tak už to vůbec neřeším a nenapadlo by mě ho tam brát…
Nezbyde než respektovat
Ale štve mě, že jsem od porodu v Makru nebyla, teď tam nakupuje přítel sám
Manža bude muset asi taky sám…nebo jestli pohlídá tchýňka před Makrem ![]()
tykadlo píše:
Tak to byly asi nějaké exibionistky nebo z kojící ligy
To už mi přijde úchylný vystavovat prsa v TV.
Tak teda v televizi vystavovat mléčnou banku je teda humus velebnosti. To je i na mě moc, a to jsem schopná kojit kdekoliv, ale VŽDY decentně
hm, asi nejvíc mě to štve, že nám ted postaví Makro kousek od tud na louce (kterou tam bagry ničí už asi rok), sem si říkala fajn, budem to mít kousek, ale stejně tam budu moci max. večer kdy je manžel doma a pohlídá děti ![]()
Tak teda v televizi vystavovat mléčnou banku je teda humus velebnosti. To je i na mě moc, a to jsem schopná kojit kdekoliv, ale VŽDY decentně
jojo,ted v lete pred dovcou jsme chteli udelat nakup v makru,ale prcka(2 roky) tam nepustili
tak nastesti byla babicka s prckem v hracim koutku a my mohli nakupovat ![]()
MacíkP píše:
hm, asi nejvíc mě to štve, že nám ted postaví Makro kousek od tud na louce (kterou tam bagry ničí už asi rok), sem si říkala fajn, budem to mít kousek, ale stejně tam budu moci max. večer kdy je manžel doma a pohlídá děti
Andrejka__20 píše:
Ahoj holky,
je pravda že do Makra je zákaz vstupu s dítětem do 12-ti let(do 140cm)? Chceme jet s manžou na nákup a máme malé mimčo, 9-ti měsíční. Jsem z toho docela v šoku, to je teda pěkná diskriminacea jsem fakt naštvaná. Dnes jsem se o tom bavila s kamarádkou a ta mi říkala že to je kvůli tomu že ty děti hrabaly do zboží nebo co, asi to píšu blbě, ale tak mi to bylo podáno
Hledám na netu nějaké info, nějaké články jsem i našla, ale zkouším to tady, jestli někdo z nás v Makru pracuje/pracoval a něco o tom neví, jestli je to fakt tak striktní i pro malé mimča v kočárku, nebo jen pro „chodící“ děti? Uvažuju že bych tam i brnkla a zeptala se.
Díík za odpovědi
Ano je to pravda. Nás tam nepustili s půlročním miminem v autosedačce.. Popravdě to nechápu - chápala bych ty pobíhající děti, že jim to asi nemusí být příjemné.. Ty padající krabice by přece měli být zajištěné!! Nevidím rozdíl v tom, jestli spadne na dospělého nebo na dítě, pokaždé by to byla tragédie, která se stát nesmí. Taky mě to naštvalo a už tam nechodíme ![]()
Já v makru pracovala a děti tam nesmí kvůli bezpečnosti. Všude jsou velké krabice, jak je vše balené po více kusech a kdyby to spadlo na dítě
. Ono i bez dětí je tam pořád nával ![]()
Já nad tím v noci přemýšlela a koukám to tu hodně holek napsalo - kvůli padajícímu zboží to být nemůže, dítě i dospělého zraní stejně. Je to jen o tom, že díky tomu skladu na ploše a pohybu vzv tam platí ze zákona jisté předpisy. Ty nechodící miminka jsou tím pádem zvláštnost, nikde nevběhnou, ale spadají do toho omezení (přitom zajištěné v šátku se chová spíš jako zavazadlo než jako pobíhající dítko
). Mě kdysi nepustili dovnitř kvůli „velké“ kabelce, holt se musí předpisy respektovat
. A loni se recepce rušily, takže s kartou projde dovnitř kdokoli, neomezený počet lidí na kartu, jen si kartou otevřete turniket a projdete. Teda aspoň myslím, že tahle pracovní místa rušili všude, nejen u nás. Zaprvé se ušetřily mzdové náklady, zadruhé ač se stále Makro tváří jako profi obchod, rádo by utrhlo trochu tržeb konkurenci, kde si neprofesionální zákazníci nakupují…
A s těmi kojícími koutky - já ještě nejsem tak otrkaná a venku se neodhaluji, protože nechci „otravovat“ ostatní pohledem na má prsa, ale taky jsem zjistila, že moc není kde kojit. Když si vyjedu do většího města v okolí, tak parky jsou plné bezdomovců a ožralů a kojící koutek jsem ještě nikde neviděla. A lavička uprostřed náměstí fakt není pro mě - ještě to až tak skrytě neumím, malá je u toho dost divoká.
ahojky, my jsme na tom stejně. Podnikání u miminka není zrovna sranda. Ptala jsem se v makru a ani v kočárku tam děti nesmějí, kvůli bezpečnosti, tak se to snažíme nějak pytlíkovat s manželem aby hlídal, protože jinak nám nemá kdo hlídat…navíc po porodu mě měl dost strach pouštět at nezvedám těžké. Tak jel sám ale nákup na prd:(a když hlídal tak mi často volal že neví co má dělat že malá pláče. tak je z toho člověk akorát nervozní a zapomene spoustu věcí…Ted už je to lepší malá má 2,5měsíce tak už to hlídání zvládá líp.není nad hlídací babičky:)