Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@zuzouš Ne, ona mi výslovně řekla, že tam je moc často. Ale já ho na bříško nedávám vůbec. Jen se tam sám otáčí. Kdybych ho měla pokaždé vracet zpět, tak nedělám nic jiného. Je 30 minut na bříšku, hraje si, pak se překulí na záda, tam vydrží tak 2 minutky a zpět na bříško a kolínka pod sebe…
Edit: Viděla ho pást a podle ní pase dobře…
Příspěvek upraven 03.05.12 v 11:34
@Billi No já myslím, že dítě si řekne, co chce. Znám holky, kterým dítě jinak než na břiše ani nespí… Naše Bětuška zase od tří měsíců tíhla k sezení (přitahovala se za naše ruce a držela), a teď nevydrží ležet dýl než deset minut, i když se sama neposadí (ale už sedí bez opory). Rozhodla jsem se, že ji nebudu tejrat (mám ji nechat řvát?) a holt ji sedět nechávám, když se udrží… Náš dr. je v pohodě, říká, že některý děti samostatný posazení zvládnou později, ale že malá má svaly v pohodě. Jinak myslím že to je tím, že ona je prostě vertikální typ - i v děloze se odmítla otočit a zůstala hlavou nahoru ![]()
Čili jde hlavně o to umět odolat tlaku doktorů ![]()
tak náš drobek je pěknej lenoch.
Na bříško se otočí jen když mu pomůžu, jen ho trošku „popostrčím“ a překulí se krásně, ale prostě ho to na břiše neba, tak proč by se točil, že…za pár minut řve jak tur a chce zpátky…
jinak osahává hračky na zádech i na břiše, nohy v puse ještě neměl, chybí mu pár cm, hejká, vříská, teď se naučil jako kdyby kloktat (vleže si nechá stéct sliny do krku a hrčí a hrozně se tomu směje)
skoro z každé polohy se pokouší sedat, ležet v náručí „na miminko“ nechce ani za boha.
otáčí se okolo své osy a vypadá, že se pokouší plazit, když už na tom přiše milostivě je, ale nejde mu to, vzteká se a pak reje hubou v podlaze ![]()
na šestiměsíční kontrole jsem zvědavá, jdem za 3 týdny, tak snad to otočení zvládne, nechci aby nás doktorka naháněla po rehabilitacích…
dobrá diskuze a celkem mě uklidnila
Malá bude mít 5 měs. je strašně šikovná, hodně brzy krásně pásla koníčky, hezky si povídá, někdy to vypadá jako zpěv, prdí na puse, co se fyzičky týče tak nohy má teď v puse furt, dokáže se z lehu přitáhnout do sedu… ale co mě celkem znepokojovalo, je to že asi před dvěmi týdny se začla krásně a ukázkově točit na boček, dělala to dva dny a pak přestala, teď to prostě neumí, když je na boku, tak se snaží dostat na bříško, ale na ten bok ji to snad ani nenapadne, stačí sice abych ji sama jen pošťouchla ale sama néééé…podotýkám že na bříšku se řehní a baští všechny hračky co na ně dosáhne…
ale koukám že není sama co se neotáčí, tak zůstanu ještě chvíli v klidu, díkes ![]()
dcerka bude mit 5m za tyden..na brisko se toci uz od 2m, ale na zada ani omylem, mozna nema potrebu-na brisku byva rada, rotuje, saha na kolinka, prendava hracku z jedne ruky do druhe, obcas zvladne , i v kazde ruce jednu, pisti, jeci, steka/mnouka, na brisku nekdy brouka, kdyz si hraje, strka kolinka pod sebe, snazi se plazit, vypada, ze je to na spadnuti, snad se brzy zadari, do sedu se snazi, kdyz ji mam v klubicku ci u sebe na kline
Našemu Filípkovi je 5,5 měsíce- otáčí se ze zad na bříško, chytá se za kolínka, snaží sezvedat zadek, ale spíše couvá. Když je na klíně snaží se sednout.
Vše strká do pusy a když se mu omylem podaří chytit za nohu, tak se tomu směje.
Jinak si povídá, křičí,upozorňoval na sebe kašláním a jakoby vrčením.
Našemu je 5 měsíců a 17dní a už asi skoro dva měsíce se přetáčí ze zad na bříško,přitahuje se do sedu,bere si hračky které má vedle sebe sám,předává si hračky z ruky do ruky,někdy má hračky dvě
cucá si palec u nohy,popolízá dozadu,směje se nahlas,občas vyhrkne NE nebo GA,dělá bubliny,prská slintá
když ho držim tak se natahuje pro všechno možný a je pěkně vyčůranej ![]()
Tak to mě pobavilo…takhle nějak velmi podobně to vypadá i u nás… ![]()
Naší malý je 5 měsíců a 10dní. Přetáčí se ze zad na bříško a obráceně, cucá si palce u nohou, otáčí se kolem své osy, zvedá zadeček, ale dál neví co s tím.Vše co dostane do ruky, cpe do pusinky, slintá, řehtá se nahlas. Žvatlá tatata,mamama, chrčí, prská, houká a hlavně hodně spí a hodně papá.Taky vypadáme na 10měsíců!Jak říkají ostatní,hlavně moc nesrovnávat, každé mimi je originál, ve 2 letech se to vše srovná
Jsou to naše lásky a s odstupem času zjistíme,že se stejně naučí všechno, někdo dřív, někdo později. ![]()