Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky, zakládám diskusi jen tak pro zajímavost, vím, že už jich tu pár bylo, ale jsou spíše staršího data a řekla bych, že toto se dost dobou mění. kolik váží - vážili vaši prckové v roce? můj syn, kterému je ted devět, měl v roce 77 cm a 9,7 kilo a tenkrát patřil spíše mezi větší děti, moje dcerka, které byl včera rok má aktuálně 76 cm a 9,3 a patří podle mě spíš mezi průměr, tak jak to mají vaši prckové? přijde mi, že jsou ted celkově větší děti.
Já jsem sem vlezla spíš náhodou - mojí malý je půl roku a má 68 cm a 9090 kg
takže teď jsou asi „těžší“ děti ![]()
Tak dceři ještě není rok, ale ve srovnání s ostatními dětmi v poradně je sice vysoká, ale hubená, ostatní jsou „udělanější“. V 10M 75cm/8,2kg. Do toho roka myslím už významně nepřibere ani nevyroste.
Anežka měla včera rok a míry 74cm a 8,98kg. Ale u ní je to trochu zavádějící, protože se narodila o dva měsíce dřív
ahoj šáji!!!! ![]()
já bych Ti řekla přesně až v po, kdy jdem k mudr, ale postavila jsem kvůli Tobě
malou na váhu a ukazuje 9,5, ale do výšky je malá…zkusím přeměřit.
a co vy? malá už chodí? a jak Ti v noci spinká, už je to dobré??? moc se mi to sem nechce psát, aby mě nikdo neukamenoval, ale nám zůstalo furt to spaní celou noc…i přes zuby, ukončení koja, věčné rýmy aj.
tak ať se daří ![]()
Malý má napsané 78 cm, ale myslím, že měl tak 80, blbě ho změřili (nosil už vel. 86) a 11,2 kg. Je spíš z těch větších - i když už se to taky docela srovnává… Malá bude drobnější, si myslím.
Tak naše Gabča měla v roce 10,5 kg a asi 80 cm… ale ty cm nejsou přesně, nechtěla se nějak nechat změřit, tak u toho mám otazník a prý možná až 81 cm…
Tadeasek ma 10,6kg a zmerit se nenechal
To byl boj, ktery jsme se sestrickou vzdaly
![]()
@gabriela82 píše:
Já jsem sem vlezla spíš náhodou - mojí malý je půl roku a má 68 cm a 9090 kgtakže teď jsou asi „těžší“ děti
@Etcetera78 píše:
Anežka měla včera rok a míry 74cm a 8,98kg. Ale u ní je to trochu zavádějící, protože se narodila o dva měsíce dřív
jé máme na den stejně staré prdelky, že přeji vše nej k narozeninám ![]()
míšo, ahojky
to jsi hodná, že jsi kvůli mě prďolu zvážila
přeju, gratuluju a závidím noci. u nás stále nic moc, pořád se několikrát za noc budí, výjimečně se stane,že spí celou noc nebo se vzbudí jen jednou. a klidně sem piš, však o co jde? ![]()
@Šája píše:
jé máme na den stejně staré prdelky, že přeji vše nej k narozeninám
děkujem, nápodobně ![]()
a míšo, jj malá už chodí, sice ne ještě úplně jistě, spíš tak do deseti krůčků, ale za chůzi už se to považovat dá. co Tvoje malá?