Ruční práce - podnikáte někdo?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14376
16.9.18 10:00

Jen tak, že se teď rozhodneš,to fungovat nebude. Háčkuji a neprodávám,vždycky jako dárek,nebo si kupují materiál a za práci nic nechci. Deka do kočárku z Dolphin mi trvala tři odpoledne(cca 6 hodin). Jen materiál vyšel na 360 Kč,když k tomu připočítám 6 hodin práce,jsme na 1000Kč. Upřímně,kdo ti to dneska dá? Na trhu jsou stovky dalších a bohužel i takové,které prodávají téměř za cenu materiálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20785
16.9.18 10:40

@Káťa19 má zkušenost, dělá krásné háčkované pufy. :)

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27577
16.9.18 11:11

hele prodávám háčkovaný šátek materiál 600, měsíc práce a neprodám ho za 1300 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
16.9.18 11:13
@Muminek2019 píše:
Ja se obavam, ze to neni nic co by te uzivilo :think: protoze rucni prace lidi nedokazi ocenit, a ty to budes ve finale prodavat za takovou cenu ze ti to stezi pokryje naklady na vlnu. Navic je toho vsude strasne velke mnozstvi a ty by jsi musela prijit s opravdu jedinecnou vyrobou

To souhlasim, dneska je trh presyceny, musis byt originalni, hackovane veci nejsou pro kazdeho, nekterym lidem se to nelibi. Mrkni na fler a udelej si pruzkum.
Zalozit si zivnost na rodicovske je ovsem super, mas cas, neplatis zalohy, az pokud bys mela za rok vyssi privydelek. To si zas zjisti na jakpodnikat.cz. ukoncit to muzes vzdycky.
Ja hackuji a pletu na zakazku, ptej se na cokoliv ;)
Co.muzu rici, tak me ale vytaci, kdyz nekdo prodava veci pod cenou, opravdu si musis stanovit ceny normalne, preci nebudu plest puf 7h abych na nem trhla 200 ??? Bohuzel takove jsou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
16.9.18 11:19

Jako privydelek fajn, ale na uziveni asi tezko… To bys musela rozjet fakt ve velkem a udelat si znacku, protoze ti co to delaji za material vazne kazi trh.
Jeden puf pletu i 7hodin, plneni, zabaleni, objednavani materialu, domluva se zakaznikem, to vsechno zabere more casu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.18 11:52

Vsem moc moc dekuju za rady :) Par zakazniku mam, ale je mi proti srsti aktivne nabizet, kdyz nemam zl, prave jsem chtela zkusit ten rok na rodicaku, kdyz nebudu muset nic platit a kdyz to nepujde, tak to zabalit. Nepocitam, ze by mne to uzivilo, mam pritele, takze ten rok nejak zvladneme, nez pujdu do prace, jen si privydelat k materake. Tady je jedna andelka, kterou jsem delala, bohuzel neumim moc fotit. Jinak bych urcite chtela jit smerem dekoraci, hracek se bojim, pro male museji mit certifikaty prizi a v tom se zatim moc neorientuju.
@Káťa19 Moc moc dekuju, urcite se ozvu. To se mi taky nelibi, kdyz nekdo prodava za cenu prize.

• Citovat
  • Upravit
33916
16.9.18 11:55

@Káťa19 zajíc je bozi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
16.9.18 12:43
@Anonymní píše:
Vsem moc moc dekuju za rady :) Par zakazniku mam, ale je mi proti srsti aktivne nabizet, kdyz nemam zl, prave jsem chtela zkusit ten rok na rodicaku, kdyz nebudu muset nic platit a kdyz to nepujde, tak to zabalit. Nepocitam, ze by mne to uzivilo, mam pritele, takze ten rok nejak zvladneme, nez pujdu do prace, jen si privydelat k materake. Tady je jedna andelka, kterou jsem delala, bohuzel neumim moc fotit. Jinak bych urcite chtela jit smerem dekoraci, hracek se bojim, pro male museji mit certifikaty prizi a v tom se zatim moc neorientuju.
@Káťa19 Moc moc dekuju, urcite se ozvu. To se mi taky nelibi, kdyz nekdo prodava za cenu prize.

Krasny :palec:
Urcite do toho jdi, jako privydelek je to fajn :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
16.9.18 14:00
@Anonymní píše:
@Káťa19 Moc moc dekuju, urcite se ozvu. To se mi taky nelibi, kdyz nekdo prodava za cenu prize.

Dobrý den,
Pošlete mi prosím fotky a ceny do zprávy, ráda kouknu ;-)
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
16.9.18 15:22

@Káťa19 nojo, ale jak to udělat, když to lidi nekupujou? já třeba dělám kruhovou vestu nejmíň dvanáct hodin čistého času, materiál tak za čtyři stovky, to bych jí měla dát tak za dva tisíce, ale mám problém jí prodat i za osm stovek :nevim: jako já bych na tom taky ráda vydělala víc, ale když to rok leží ladem a čeká až přijdou moli, tak jdu prostě s cenou dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
16.9.18 17:30

@sinapis.alba kdyz to nekoupi za ta cenu, tak to proste nedelat :nevim: to se radsi budu venovat detem nez hackovat za 20kc na hodinu…
Dala bych ji za 1500 aspon teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
16.9.18 17:39

@Káťa19 když já to mám jako koníček a doma už to nikdo nechce :mrgreen: jsem ráda, když se něco prodá a zaplatí se mi aspoň materiál… ono asi taky záleží, kde se to prodává, mám věci na fleru a tam už je to tak neuvěřitelně plné, že je fakt náhoda, když ty věci někdo vůbec uvidí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.18 18:00

Ten Flér je jeden okruh zákazníků, chce to více okruhů, na více stránkách, ideálně i zahraniční (o to náročnější papírově i finančně), trhy, odbyt v kamenných obchůdcích (komisní prodej a tím další papírování), trhy (a případné další náklady.. EET), plus materiál za dobré ceny (a třeba nákup materiálu opravdu ve velkém a tím zase další velké jednorázové výdaje), záleží na technice (lepší stroje dražší a kvalitnější či věcí a specializovaných, plus vlastní postupy, plus rozpoznatelnost u výrobku výrobce, originalita..

@sinapis.alba
@sinapis.alba píše:
@Káťa19 když já to mám jako koníček a doma už to nikdo nechce :mrgreen: jsem ráda, když se něco prodá a zaplatí se mi aspoň materiál… ono asi taky záleží, kde se to prodává, mám věci na fleru a tam už je to tak neuvěřitelně plné, že je fakt náhoda, když ty věci někdo vůbec uvidí :roll:
  • Citovat
  • Upravit
21680
16.9.18 18:55

@sinapis.alba jojo, presne fler je plny :roll: je nahoda,kdyz si nekdo vsimne. Muzes mi poslat odkaz na tvuj fler, jen bych mrkla :)
Klidne do sz.

@Anonymní píše:
Ten Flér je jeden okruh zákazníků, chce to více okruhů, na více stránkách, ideálně i zahraniční (o to náročnější papírově i finančně), trhy, odbyt v kamenných obchůdcích (komisní prodej a tím další papírování), trhy (a případné další náklady.. EET), plus materiál za dobré ceny (a třeba nákup materiálu opravdu ve velkém a tím zase další velké jednorázové výdaje), záleží na technice (lepší stroje dražší a kvalitnější či věcí a specializovaných, plus vlastní postupy, plus rozpoznatelnost u výrobku výrobce, originalita..@sinapis.alba

Jak se pak dani prodej do zahranici, treba etsy? A zaroven do CR. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2084
16.9.18 20:20

@Káťa19 https://www.fler.cz/piki82 teď tam mám teda hodně málo, něco jsem porozdávala a pár věcí teprve potřebuje nafotit.. ale ani jinak nejedu ve velkém ;)
já to právě nechávám jen na tom fleru, protože je to jen jako malý přivýdělek a je to bez papírování.. papírování se děsím 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat