Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj maminky,
chci se zeptat, jestli je tu někdo z Rudné. V létě se tam budeme stěhovat, tak scháním dětského doktora, školku (bohužel v Rudné do školky mi kluky nevzali), atd…
Díky
Ahoj jamimi,
já sice tyto věci ještě neřeším (jsem těhotná teprve na konci čtvrtého měsíce), ale nejbližší školka je pak buď v Unhošti nebo v Praze na Stodůlkách. Nevím, jestli náhodou neudělali také školku v Uhonicích (to by bylo hned ob vesnici), ale tam jsou snad jen dvě školy.
Vím, moc jsem ti neporadila…Zkusím se ještě poptat známých a napíšu ti.
V Úhonicích je tuším pouze soukromá školka. Se školkou to asi bude obecně problém, protože „vesnické školky“ se naplní místními a v Praze už je taky po zápisech. Hodně štěstí při hledání! Já jsem z Hostivice a zatím jsem neuspěla.
díky moc. Kam chodíte nebo budete chodit k dětské dr? A co Černošice, tam je taky školka? Taky jsou tam dětský doktoři, asi ta cesta vyjde nastejno, jestli do Prahy nebo Černošic, ne?
Ahoj školka je i v Chrášťanech,nemám s ní osobní zkušenost,ale sousedka je spokojená.A doktorka má být přímo v Rudné
díky, nevěděla jsem, že v Chrášťanech je školka. V Rudné doktorka dětská je, ale prý dost nestíhá, je sama na celé široké okolí, jak mi bylo řečeno jinými maminkami, radši všichni jezdí do Prahy.
Také jsem se dozvěděla, že v Chrášťanech je školka a dobré reference na ní. Jinak doktorku bych asi volila spíš v Praze.
ještě jsem se chtěla zeptat, kam chodíte s dětma ven v Rudné či okolí, třeba hřiště, nějaká zábava, parky, nebo třeba kroužky - plavání, keramika, sportovky, tanečky, apod… nemyslím ty ve školce, nebo třeba mateřské centrum,… Vím jen o herně na Zličíně, ale není to zrovna nejlevnější.
díky a přeji hezký večer
Tak to by mě taky zajímalo,protože v září očekáváme miminko. ![]()
Ráda bych našla další těhulku nebo maminku s dítětem na společné procházky a povídání,třeba u něčeho dobrého v cukrárně
Lenka
Ahoj Leni,
také mám termín porodu v září- koncem září. Už se nemůžeme s manželem dočkat. Předpokládám, že jsi také z Rudné (z jaké části zhruba?)
Pokud budeš chtít, můžeme pak společně něco podnikat. Že jsem zvědavá
, čekáš první miminko? Kolik ti je let? Chodíš ještě do práce nebo jsi už doma?
Mě je 26let a bude to naše první mimčo. V současné době jsem na neschopence, protože začátek těhotenství byl dost krušný: celodenní nevolnosti, pořád mi bolelo břicho a doktor mne tedy nechal raději doma.
Pokud bys tedy měla zájem, mohli bychom se sejít ještě před porodem.
Snad si tuto zprávu přečteš a dáš vědět.
Měj se hezky.
Ahoj Leni,
také mám termín porodu v září- koncem září. Už se nemůžeme s manželem dočkat. Předpokládám, že jsi také z Rudné (z jaké části zhruba?)
Pokud budeš chtít, můžeme pak společně něco podnikat. Že jsem zvědavá
, čekáš první miminko? Kolik ti je let? Chodíš ještě do práce nebo jsi už doma?
Mě je 26let a bude to naše první mimčo. V současné době jsem na neschopence, protože začátek těhotenství byl dost krušný: celodenní nevolnosti, pořád mi bolelo břicho a doktor mne tedy nechal raději doma.
Pokud bys tedy měla zájem, mohli bychom se sejít ještě před porodem.
Snad si tuto zprávu přečteš a dáš vědět.
Měj se hezky.
To jsem opět já,ted jsem si přečetla,co jsi psala v diskuzi.Já jsem z Chrášťan,jak jsem Ti už psala .A když budeš chtít,můžem něco podniknout klidně už příští týden,já jsem také doma.Chodíš někam cvičit?Já budu chodit v uterý na gravidjogu do Prahy2 a od srpna k Apolináři.Tak zatím ahoj jo a je mi 28let.Lenka
Ahoj Leni, poslala jsem ti soukromou zprávu.
Já jsem zaregistrovaná na porod v Podolí. Je to sice přes celou Prahu, ale mám tam i svého gynekologa a jsem moc spokojená. Snažíme se s manželem o mimčo už tři roky a terpve tady se začalo něco dít a zjišťovali příčiny. Tak jsem teď šťastná jako blecha. Musím to zaťukat, ťuky ťuk, že je snad všechno v pořádku. Alespoň se teď cítím dobře.
V kolikátém jsi měsíci? Proč jsi doma ty? Čekáš první miminko?
Já cvičit zatím nikam nechodím. Před těhotenstvím jsem sportovala opravdu hodně- chodila jsem běhat, jezdila na koni a docela jsem se dřela a hned při prvních příznacích těhotenství jsem všechno vypustila. Měla jsem bolesti břicha a bála jsem se cokoli dělat byť i cvičení pro těhotné.
Přemýšlela jsem, že bych chodila na Zličín, tam je také cvičení pro těhotné od Šípkové. Ještě si ale musím pořádně projít její stránky, vůbec nevím kolik to stojí a tak. Určitě bych to alespoň párkrát vyzkoušela, jaké to je. Počítám, že se cvičí na míči. … že bych se inspirovala a pak bych mohla třeba cvičit i doma.
Ještě uvidím. Chci se nejdříve poradit s lékařem. V pondělí jdu na kontrolu a na test na cukr. Prý to není moc příjemné, ale každá budoucí maminka to prý musí podstoupit. Dají ti vypít nějaký hodně sladký roztok a pak ti vezmou krev. Já v tom vidím nepříjemné snad jen to, že tam pak musíš čekat alespoň dvě-tři hodinky na výsledky a musíš tam sedět.
Budu ráda, když se příští týden někde sejdeme. Máš stanovené vycházky nebo dle potřeby?
V pondělí budu u lékaře, ale od úterý do pátku nic naplánovaného nemám. Napiš mi, kdy by se ti to tedy hodilo.
Jitka
Ahojky
já mám vycházky neomezené,v uterý se chystám na to cvičení,tak bysme mohly něco podniknout ve středu nebo čtvrtek.Na tom testu na cukr jsem byla,není to nic hrozného,akorát tě kvůli tomu třikrát píchají do žíly,ale někde to třeba odebírají z prstu.Tak zatím ahoj Lenka
Ahojky,
tak se můžeme domluvit na středě. Já mám vycházky od 10 - 12:00 a odpoledne od 14:00- 19:00.
Napiš mi, jak se ti to hodí. Já bych raději dopoledne, ale nevím, jak dlouho spíš, takže si středu nechám volnou a napiš, jak se ti to hodí.
Hezký víkend, nevím, jak budu přes sobotu a neděli na netu, tak možná až v pondělí.
Jitka