Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
DObrý večer, maminky… ![]()
Ráda bych prosila šikovné maminky, jestli by se se mnou nepodělily o recept na rumové koule. Nemám na mysli vánoční rumové kuličky, ale klasická velká koule politá čokoládou a uvnitř je takové hutné těsto
Prodávají to v cukrárně. Nikde nemohu najít recept a pokud ho nenajdu, asi v cukrárně „prožeru“ celou mateřskou ![]()
Hezký večer B.
No nevím jak je to teď, ale před 17-ti letech na učňáku jsme tuto kouli dělali ze zbytků (skrojků dortů) tak asi proto nemůžeš najít recept. Dochutí se to pak rumovým aroma a zahustí piškotovou drtí a potáhne v čokoládové polevě. ![]()
@Bedulinka píše:
@Třesulka Skvělé - takže se cpu zbytky z dortu?![]()
Jojo, ale to je celkem známá věc ![]()
Tak hlavně, že Ti chutná
neboj není tam nic špatnýho, samé dobroty.
Upeč obyč. třenou na plech, potři jí marmeládou a krémem a udělej z toho mišmaš, zamíchej piškoty, přidej tam nakrájené rozinky rozinky, nasené ořechy a polij čokoládkou. ![]()
Jo a pak pošli kastrůlky ![]()
@Mischellinka píše:
Upeč obyč. třenou na plech, potři jí marmeládou a krémem a udělej z toho mišmaš, zamíchej piškoty, přidej tam nakrájené rozinky rozinky, nasené ořechy a polij čokoládkou.
Jo a pak pošli kastrůlky
Nasekané ořechy
a rozinky tam měly být napsané jednou
asi by jsme měla jít chrápat ![]()
@Martinik To jsou dva piškoty naplněné krémem a obalené v čokoládě s oříšky… Rumová koule, to je jiná liga ![]()
@Bedulinka píše:
@Mischellinka děkuji za receptůruPošlu holuba, ok?
@Bedulinka ne ne, já myslím to co ty, to jak je vevnitř takový celý hnědý, vlhký a ňahňavý, akorát jsem myslela, že to je právě Pražská koule
Ptala jsem se manžela a ten si to myslel taky tak ![]()
@Martinik píše:
@Bedulinka ne ne, já myslím to co ty, to jak je vevnitř takový celý hnědý, vlhký a ňahňavý, akorát jsem myslela, že to je právě Pražská koulePtala jsem se manžela a ten si to myslel taky tak
Tedááá
nechci se vám do toho montovat ale jak to popisujete-hnědý, mazlavý
není to houno
jako omlouvám se ale ten popis mě totálně rozsekal ![]()