Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, chci si koupit nové nádobí do kuchyně a pořád si nemůžu vybrat materiál. Litina, smalt, nerez? v čem vaříte vy a jak jste spokojené? moje požadavky jsou : musí být na indukci, nesmí se připalovat, musí vydržet.
děkuji za odpověď
Já nedám dopustit na hrnce Kolimax. A na pečení mám nejradši sklo.
Na omáčky a polévky tlakáč, pak klasické nerez hrnce - mám Home Profi od Tescoma, pánev už jen keramickou a do trouby sklo a keramiku. Teflon mi nevyhovuje.
Ikea, tescoma nádobí na indukci.
Pak máme crisp talíř do mikrovlnky (tj.na vaření bez tuku)
rovněž i parni hrnec do mikrovlnky na to nedam dopustit.
Na crispu varim nejčastěji.
@Bebepe píše:
Ahoj holky, chci si koupit nové nádobí do kuchyně a pořád si nemůžu vybrat materiál. Litina, smalt, nerez? v čem vaříte vy a jak jste spokojené? moje požadavky jsou : musí být na indukci, nesmí se připalovat, musí vydržet.děkuji za odpověď
Tefal, tuším inovation nebo tak nějak… Stačí mi jen ta sada a dokoupila jsem 2 Tefal pánve, mám indukci i hrnce od prosince a jsem spokojená.
@Aries6 píše:
Já nedám dopustit na hrnce Kolimax. A na pečení mám nejradši sklo.
taky mám a naprostá spokojenost ![]()
Do trouby sklo a keramiku, nemůžu si vynachválit hrnce Ultima od Tescomy. Neobejdu se taky bez remosky. A do trouby jedině sklo a keramiku. Stejně tak pánev keramickou.
Já indukci nemám. Ale mamina ano a vaří na ní ve smaltových hrncích.
Nádobí Tescoma Home Profi. Nechtěla jsem kvůli dětem skleněné poklice a jsem zvyklá mít celkem dost hrnců od pidi po obří. Jinak mám i pár starých smalťáků. Přežívají neuvěřitelné věci. Ty novější daly v naší domácnosti tak rok.
Pánve mám takovou všehochuť, ale většinou keramické se dnem na indukci.
Do trouby mám od skla po keramiku. Na větší a delší pečení mám obyč smaltované pekáče. Keramika mi už několikrát porupala, ale fakt se suprově drbe, a sklo musím držet ve výšinách.
@Tate také jsem pro ultimu, je to super věc, konečně nemusím cedit přes prkýnko ![]()
Já můžu také doporučit Home Profi od Tescomy a ještě kameninovou pánev od Tescom. Je sice těžší, ale přijde mi nezničitelná na rozdíl od teflonové.
@Nikki5 Že? To cezení je naprostá bomba. I to, že se dá na hrnci poklička „zaháknout“. Navíc mi přijde, že v těch hrncích opravdu vydrží jídlo teplé delší dobu, což je fajn, když se nám přes týden nedaří jíst pohromadě ve stejnou dobu ![]()
Hrnce nějaký nerezový, a pánev nejlepší je litinová, ale i teflonka. hlavně ne keramickou, koupila jsem keramickou od tescomy kdysi, a na tom se mi přilepí úplně všechno, i ten bramborák
takže tu fakt používám max na osmažení cibulky, tu to teda zvládne.
A pořád koukám, jak keramiku každej chválí…to jsme měla asi smůlu na blbej kus..ale nemám odvahu zkoušet jinou. ![]()