Ruptura bicepsu

jari79
10.7.18 13:35

ruptura bicepsu

Dobry den, manzel mel pracovni uraz, pri kterem si pretrhl sval bicepsu. Vcera byl operovan a po vyndani drenu dostane sadru na ca. 6 tydnu. Bohuzel mu znehybni celou pazi od ramene az po zapesti :,( K velke smule se jedna o pravou ruku, je pravak.

Mate prosim nekdo zkusenosti s timto zranenim a pripadnymi nasledky? Lekari nas varuji, ze v pazi uz nebude mit 100% silu, nebude ji smet zatezovat, aby nasledne nedoslo znovu k rupture svalu…

A dalsi vec, ktera souvisi s letem - sadra a bazen. Vyzkousel jste nekdo gumove navleky na ruku? Jsou opravdu vodotesne a neudela se vlivem „zaparky“ ekzem na kuzi? :think:
Budu rada za kazdou radu, pripadny tip, jak mu ulehcit tech nekolik tydnu se sadrou :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6661
10.7.18 14:59

No, můj bratr před 2 lety. Měl utržený biceps - také pracovní úraz. Takovou sádru ale neměl :nevim: Dnes to má už dobře rozhýbané, bez následků, ale musí si dávat pozor na zátěž. A před 6 lety měl můj manžel úraz na kole - rozdrcený ramenní kloub + utržený biceps. Dostal umělý kloub, svaly mu přišili. Sádru vůbec neměl, měl ortézu - ruka fixovaná ve správné poloze a zavěšená. Bylo to také v létě. Důležitá je i následná rehabilitace, primář ho chtěl původně poslat na rehabilitační oddělení (lůžkové), protože je důležité správně a často rehabilitovat. No, manžel ho ukecal, že bude poctivě jezdit na rehabky a doma cvičit podle pokynů. S tím umělým kloubem byly ty rehabilitace náročnější. Rehabilitace měl přímo v rámci fakultky, vozila jsem ho na ně 3× týdně a každý den (několikrát) cvičil doma, v práci. Po půl roce byla léčba ukončena a je zcela bez následků :D Nejen lékaři, ale i rehabilitační sestry byly skvělé. Vyplatí se jít na špičkové pracoviště ;) Bratr na rehabky takové štěstí neměl, bydlí 200 km od nás a tam se mu moc na rehabkách nevěnovali :nevim: Trvalo to rozhýbání i o dost déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jari79
10.7.18 16:36

Diky, to jsi me potesila, ze v obou pripadech to dopadlo dobre a nezustali zadne nasledky :kytka: Jako pocitam s tim, ze urcite nebude moc nosit velmi tezke veci a kulturista z neho uz taky nebude :), ale bude schopny zase normalniho bezneho zivota a to je hlavni. Pred operaci nebyl schopny uz ani jezdit autem (razeni), max. zvedl salek s kafem, zadnou silu v te ruce nemel.

My jsme nakonec pres nasi obvodacku vyhledali vzdalenou fakultni nemocnici, kde ho i operovali. V oblastni nemocnici, pod kterou spadame, ani nepoznali, ze ma utrhly sval :roll:

Bohuzel, zkousela jsem je jeste vcera „ukecat“ na dlahu, ale ta nepripada vubec v uvahu. Musi dostat sadru, protoze je nutne, aby mu i zapesti do urcite polohy „dorotovali“. A ano, ma si uz nyni domluvit terminy na rehabilitaci, aby mohl s rehabkami zacit, jakmile mu sundaji sadru. Podle mudr. se do prace vrati nejdrive tak za 3 mesice.

• Citovat
  • Upravit
2
10.7.18 16:43

Vlastní zkušenost

Ano, stalo se mi při sportu. 4 měsíce nemocenská včetně rehabilitací. Sádru sundali brzy, ale na koupání to teď nebude. Jizvy jsou celkem velké. Jinak opět sportuji naplno a bez omezení. Zpočátku je to přes bolest, ale dá se to. Kde a kdo ho operuje? Roman…Aha, už je po operaci. A kulturista být klidně může. Já to rvu naplno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.7.18 16:49

Můj syn si při sportu přivodil rupturu stehenního svalu,je zcela bez následků.Operovaný nebyl,o berlích chodil dost dlouho,na detaily léčby si nepamatuju,ale dopadlo to dobře. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jari79
10.7.18 16:55

Ahoj Romane, tak to je super :palec: Po takovych zpravach vidim hned vse optimisticky.
Ziju mimo CR, takze se to netyka zadne ceske nemocnice ;)

Hold koupani bude muset omezit na cvachtani nohou v bazenu :lol:

• Citovat
  • Upravit
2
10.7.18 17:07

Jasně, bude to v klidu. A že ho operovali je dobře, tím se vrátí úplně do normálu. Někdy to řeší i bez operace, což je na pytel…a jizva je chlapská přeci :D…at se manžel drží. A pokud nevěří že může být v poho, at se ozve, pošlu mu fotku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jari79
10.7.18 17:18

Jj, konzervativni lecbu mu take nabizeli. Ale na to je jeste mlady :) Sam mudr. vcera po vykonu rekl, ze operace byla v jeho pripade nejlepsi rozhodnuti.
O jizvu nejde, s tou se jeste bude nakonec chlubit :lol: Fotku zatim netreba, z kulturistickych svalu by asi nyni propadl depresi :lol:
Mej se a diky :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí