Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Andulo ja jsem hodně byla hubena před porodem a ve 20tt jsem vypadala že jsem se dobře najedla ![]()
ahoj, v prvním těhu začalo růst ve 12. týdnu, od 16. týdne už to na mě viděli úplně všichni. při druhém těhu rostlo od 8. týdne a při momentálním třetí jsem v 8. týdnu a začínají mi být kalhoty těsný. Ale třeba moje švagrová byla do 25. týdne dá se říct plochá. Nikdo by na ní těhotenství nepoznal. A pak měla maličké bříško. Já při prvním těhu přibrala přes břicho rovných 50cm.
Já hubená nikdy nebyla a před prvním porodem na mně nebylo skoro nic vidět. Sousedka, která nepoví jen co neví, to na mně nepoznala. A to jí jinak neuteklo nic, co se dělo v domě. A 2 týdny po porodu byla překvapená, že máme miminko
.
Anduli, neboj, bříško naroste. Já už si připadám jako velryba a to jsem teprve v 19.týdnu(jenomže já mám v bříšku 2 mimi). Bříška si ještě užiješ, ale lepší než mít velké bříško je cítit pohyby, na to se těš, je to moc krásné ![]()
ahojky, taky jsem se nemohla dočkat až se mi začne kulatit bříško a půjde to na mě poznat..a dočkala jsem se až kolem 20tt
..na konci těhu budes jeste vzpomínat jaké to bylo bez bříška až se nebudeš moct hnout
![]()
Ahoj, tak u mě bylo vidět kolem 18 týdne..teď jsem 33tt a jsem jako koule
16kg nahoře
Ivy.mystery píše:
ahojky, taky jsem se nemohla dočkat až se mi začne kulatit bříško a půjde to na mě poznat..a dočkala jsem se až kolem 20tt..na konci těhu budes jeste vzpomínat jaké to bylo bez bříška až se nebudeš moct hnout
![]()
přesně tak naprosto souhlasim
![]()
Já v prvním těhu nosila do 28 týdne normální kalhoty. Jsem vysoká, tak má mimi dost místa. Ve 20 týdnu jsem se vdávala a měla jsem bříško vidět jen díky přiléhavým šatům. A vzhledem k tomu, že mám zimní děti, dalo se maskovat i zimním oblečením. U druhého bylo bříško vidět podstatně dřív.
Oluscha píše:Ivy.mystery píše:přesně tak naprosto souhlasim
ahojky, taky jsem se nemohla dočkat až se mi začne kulatit bříško a půjde to na mě poznat..a dočkala jsem se až kolem 20tt..na konci těhu budes jeste vzpomínat jaké to bylo bez bříška až se nebudeš moct hnout
![]()
![]()
Za mě taky souhlas
.
Ale chápu, taky jsem toužila po tom, aby mi už bříško povyskočilo, aby to šlo na mě vidět. A vidět to šlo až kolem 20. týdne.
V 20. týdnu jsem vypadala jako dobře najedená a v 30. týdnu mě na ultrazvuku doktorka seřvala, že jsem přibrala moc ![]()
Do 20.týdne mi lidi nechtěli věřit,že jsem těhu
Ale ke konci jsem měla břicho jak kdybych měla pod trikem medicimbal ![]()
Já jsem ve 20 týdnu ještě zapnula všechny kalhoty a bříško bylo skoro ploché. Vyskočilo až tak kolem 30 týdne a to málo. Přibrala jsem celkem 6 - 7 kilo za celé těhotenství. Taky mi nikdo ještě v šestém měsíci nevěřil,že čekáme mimčo a že za čtvrt roku bude na světě.
Ahojky já jsem 24tt a těhu na mě nejde přehlédnout.Mám teda 6kg nahoře.Neboj u každé je to jinak, některá maminka má bříško v polovině těhu, že si lidi myslí,že jde už rodit a u nějaké si toho lidi nevšimnou a pak si myslí,že mimi ukradla.(takoví případ znám) ![]()
Takže se tím nestresuj. ![]()
Ahoj,
u prvního to na mně bylo vidět až někdy po 20tt, zato u ostatních mnohem dřív (u druhého asi od 11tt a u třetího snad od začátku).
Ahojky holky
Jak to máte s růstem bříška?Já jsem v 15 tt a pořád nic
Mám jen malilinkatej kopeček ale ani se mi nezaobluje bříško s pupkem.Je pravda,že nejsem žádná hubená holka,na těch je to prý vidět mnohem dříve.Kdy Vám začalo růst bříško?Mějte se hezky.