Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zase dotázek
jsem ve 27tt a pohyby miminka cítím jen trošku ráno a trošku večer a to musím ležet. při chůzy neby když stojím pohyby vůbec necítím. Není to málo?! Neměla bych ve 27tt cítit pohyby víc?! ![]()
Já jsem tedy jen asi 23tt, ale taky pohyby cítím hlavně ráno a večer, když jsem v klidu, vleže nebo vsedě… Řekla bych, že hodně záleží jak máš aktivní miminko a jak si v tomhle ohledu vnímavá ty. Ale pokud se takhle projevuje pořád, tak to asi bude zrovna u tvého mimča normální ![]()
ahojik,já jsem ve 29.tt a že bych měla nějaký extra pohyby,taky ne..jen když ležím,tak sem tam ráno,nebo večer..ale přes den,nebo když chodím,tak to moc necítím..ale je dobrý si prý vzít něco hodně sladkýho,to prý dítko povzbudía rozhýbe
ono záleží,jak je dítko otočené,třeba kope dovnitř a prostě to necítíme..nebo hodně spí
taky mi to přijde občas divný,když to tady tak pročítám,jak se všem ty děťátka v bříškách hýbou a mně nic moc..kdybys měla obavy,tak si zajdi radši na pohotovost,ono lepší tam jít pro svůj klid desetkrát,než až se něco opravdu stane..ale určo budete v pořádku ![]()
já mám takhle ty pohyby pořád,jen si říkám jestli to není málo ![]()
některá miminka tolik nekopou…moje je pěkný fotbalista poseldní dobou moc v klidu není,ale neboj hlavně že pohyby cítíš!
ahoj ja jsem v 29 týdnu a malej kope hlavne když sedim nebo ležim asi nejvíc večer to dělá psí kusy, ale je fakt, ze nekdy se moc pres den nehybe jak kdy. kdyz se hodne hybes tak mimco spi ![]()
Ahoj, ja budu zítra 30tt a mám to uplně stejně…Pohyby cítím max. 2× za den, pár štouchanců. Jednou přes den, hlavně když se najím a pak večer, většinou v jednu ráno, když si lehnu…
Takže se vůbec neboj, mimi je určitě ok, hlavně že pohyby cítíš ![]()
Předevčirem jsem byla na 3D utz, doktor mě poslal se projít, že nemůže mimi nasnímat, spinkalo a mělo tvářičku na děloze. Dvě hodiny (!) jsem pochodovala po chodbě a když mě pak doktor opět vzal, tak jsme zjistili, že mimi se ani nepohlo, prostě si v klidu spinkalo ![]()
Já jsem až do porodu cca od půlnoci do oběda malého vůbec necítila. Odpoledne se sem tam občas „ozval“, ale to jen sporadicky a nepravidelně, kdežto večer co vyváděl, to bylo občas i trochu náročné
Celý den býval spokojený - chodila jsem, pohupovala ho, ale večer, jak jsem se natáhla k televizi, tak začla těžká nelibost
![]()
Ahoj ![]()
Já jsem dneska 31+1 a nemůžu říct, že by pohyby byly nějak extra pravidelné. Záleží, jaký má malá den. Někdy kope celý den tak, že to cítím i když chodím nebo něco dělám a někdy prostě jen občas, když si třeba sednu, najím se, lehnu… Žádnou extra pravidelnost v tom nevidím i když v tomhle týdnu těhotenství by to pravidelné být mělo.
Já nic nepočítám, hlavně, že jí přes den prostě cítím.
Myslím, že by se to nemělo brát jako standart, že u každé holky musí miminko kopat celý den. Každá to má jinak…
Některé miminka kopou málo až do porodu a taky se narodí úplně zdravé. Je asi lepší, když mimi skotačí, ale bohužel, každá nemáme to štěstí.
To samé, taky jsem v 27 týdne a přes den mrně vůbec necítím a až když přijdu večer z práce začne se večer hýbat.Možná se mrní i přes den, ale nějak to nevnímám. Dokonce jsem si jednou už pročítala diskuse, šťouchala do bříška a už se mi chtělo brečet, když najednou spustil takový kotrmelce a kopance až mi bříško nadskočilo (a to poprvý
)
No jsou to ale nervy, co?!
![]()
Už abych porodila. Pak jí můžu aspoň kontrolovat. Takhle jsem úplně v koncích… ![]()
ahoj holky mam podobnej problem akorat ze me malej kopal pravidelne kazdej den da se rict ve stejnou dobu uz od 20 tydne ted sem 28 tyden a od nedele najednou prestal jen v pondeli me kopl tak jednou slabe a to sem se na to musela fakt hodne soustredit no dnes sem letela k doktorce na ultrazvuk a vse je pry v poradku ale me to stejne prijde divny ze by se zniceho nic prestal uplne hybat ![]()
Luca232 píše:
ahoj holky mam podobnej problem akorat ze me malej kopal pravidelne kazdej den da se rict ve stejnou dobu uz od 20 tydne ted sem 28 tyden a od nedele najednou prestal jen v pondeli me kopl tak jednou slabe a to sem se na to musela fakt hodne soustredit no dnes sem letela k doktorce na ultrazvuk a vse je pry v poradku ale me to stejne prijde divny ze by se zniceho nic prestal uplne hybat
No, někdy má malá taky přestávku. Je to asi tím, že jsou jinak otočení. Taky už se mu zmenšuje jeho domeček. Na porodnice.cz právě píšou, že nejaktivnější jsou děti právě do toho 28 tt a pak už tolik ne, protože mají stále méně a méně místa
Tak hlavně, že je vše ok ![]()
no ono na tom asi neco bude doktorka rikala ze tam ma asi malo mista kdyz ja sem byla zvykla ze ho citim kazdej den a najednou nic tak sem z toho nejaka spatna ![]()
Ahoj holky,mrnous kopal celkem často a silně a jednou sem necítila 24 hodin žádný pohyb a tak sem dostala strach a jela na pohotovost.Tak mi doktor řekl,že je v pořádku.Spadl mi kámen ze srdce.Raději jed 10 krát než vůbec.Ted sem 28+3 a mrnosek si tam kope jak se mu zachce.3 dny mě jen tak lehce štouchne,aby maminka neměla srtacha pak zase kope celý den jak o závod.Těhotenství je krásná věc,ale radši už bych měla zlatíčko venku,protože člověk do bříška nevidí,co se mu tam zrovna děje a občas to jsou pěkný nervy.