Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám to podobně, začínám 28 tt a taky citím nejvíce když ležím a mám ruku na břiše, nebo jen vidím jak se klepe břicho a necítím to. Asi to je vážně individuální a malá bude snad jen větší kliďas.
@Jana0703 Kazdy mimco je jinak aktivni, moje prvni-holka se pohla jen na provokace, na stouchnuti…a druhy-kluk sebou sije jak blazen, taky zalezi na postave maminky (u male jsem mela 17kg nahoru takze to bylo min citit). A zavidim, ze se vam natocilo mimi na 3D, nam se nenatoci ani na fotku:(((
@Andrella píše:
@Jana0703 Kazdy mimco je jinak aktivni, moje prvni-holka se pohla jen na provokace, na stouchnuti…a druhy-kluk sebou sije jak blazen, taky zalezi na postave maminky (u male jsem mela 17kg nahoru takze to bylo min citit). A zavidim, ze se vam natocilo mimi na 3D, nam se nenatoci ani na fotku:(((
Tak to jsi mě uklidnila, že není jen ta naše takový spáč a kliďas, ono je možné že je aktivnější v noci ale to zase spím já
. Akorát jak všude člověk slyší jak jejich mimča kopou jak vzteklý začne si říkat jestli je vše ok když u něj je to jiné. No hubená nejsme ale vyloženě extra tlustá taky ne, nahoře mám zatím 6kg, ale teď to asi půjde rychleji nahoru.
Ja jsem do 26 tejdne cejtila sebemensi pohyb male.
Ted od 29 necejtim jen minimalne a to ji jeste musim postouchnout ![]()
Ale muze to byt i tim ze mam hodne male mimi a mene plodove vody
@Jana0703 to bude..=) já teď chodím čůrat snad co 5 min a spánek je taky horší.. jak já se těšim už konce..
@Jana0703 tak ja mela bohuzel dietu od 4 mesice, takze obdobi kdy jsem mela pribirat jsem spis hubla:DD takze zatim necelych 5kg od zacatku nahore, ted mame 29 tyden, a spis mam problemy s tvrdnutim briska atd, pac mam po konizaci, tak se modlim abychom nerodili driv…jinak s pohybama je to jako s pohlavim, nekomu to reknou hned, nekomu se miminko nenatoci do porodu, mi jsme do 6 mesice meli mit holcicku a jak se nam pan doktor v olmiku vysmal, ze kdepak bude to chlapecek, kazdy mimco ma jiny tempo pribirani, pohybu, vrteni apod:)) ja cekala podle kamaradek, ze kluk bude klidas, a prd, trpim jak pes, dokonce uz me aji v noci budi, kdyz lezim na boku tak se v brisku odrazi od postele, a to je panecku bolest…uz jsme zkouseli i vyhrozovat, ale nezabira:DDD
@katkath jojo,o frkvenci moceni radeji nemluvim, ja uz chvilema ani nesplachuju, pac vim ze za dalsich 15minut jdu s tou deci znova:DDDD ma draha polovicka uz se mi smeje, nemluve kdyz jsme na navsteve u nasich…hlasky: uz zase?? jsou na dennim poradku:DDD a kdyz se chci dostat z postele?? dalsi vtip, se musim rozhoupat:DDD
@Andrella jo o posteli nemluvim.. to mě musí vytahovat přítel už… to už jaksi nezvládám..=D
Tak to se mám na co těšit, ty pohyby tam sem vděčná když se aspoň 2 - 3× denně ozve i když dost nenápadně. Taky občas šťouchám do břicha, malá bude spáč asi
)
Chtěla jsem se zeptat, já teda tak často nechodím ještě na WC, ale poslední 2 dny mě ten močák jakoby tlačí, při chůzi občas a i když sedím nebo ležím?? Může jít o zánět nebo je to prostě jak malá roste nebo tlačí děloha???
@Jana0703 Tlaci? Me to zatlaci, pciknu nebo zakaslu a ucvrnkavam:DD tak to zacina, obcasny tlak mno:DD pak uz to tlaci porad:DD nejhorsi je, kdyz se pak otaci dole, to je jak kdyby si clovek dolu nacpal nafukovaci clun a zacal napoustet:DD
@Andrella No já jsem 28tt a doteď jsem nějak extra nelítala na záchod, ale co jsem v práci mi přijde že i víc piju, navíc jsem asi trochu prochladla v autě tak jsem si dnes koupila tu vyhřívací věc pod zadek
. Ale zatím mě to nepálí ani nesvědí, ale pro jistotu dám brusinky a čaje přes víkend. Spíš mám pocit jako bych si „ji“ narazila či jak to říct, a pak to bolí když jdu a zjistila jsem že to mám posl.dva dny co jsem v práci a asi to mám jak sedím u PC a už nevím jak si sednout tak jsem jakoby otlačená jestli se to dá pochopit (jako si ji narazit na kole
) 14 dnů jsem nebyla v práci a 2 dny u PC a na té tvrdší židli a chodím jak kachna.
@Jana0703 s tim jak řikáš naražením.. je to tím jak se ti roztahujou kosti k porodu.. je to zcela běžné jelikož se stále děloha zvětšuje a jakoby se nafukuje… taky sem to měla..;)
Ahoj, fakt je každé dítě jiné. Mám dvě děti a to bylo zase právě naopak, připadala jsem si že mám v břichu vetřelce. Co chvili s břicha uplnou křivou šišku, že se mě lidi ptali co s tím břichem mám
věčně vylezlý jejich loket, fakt to dost bolelo. A jak mi zajeli pod žebro mezi kuži a žebro to bylo teprve žužo, jsem chodila opichávat i žebra, bo se to nedalo
jsem si připadala jak dolámaná. Ted čekám třetího bobiše a jsem zvědavá.. ![]()
Já mám v břiše malýho aktivistu vetřelce
Vždycky se někde vyboulí, otáčí se a kope jak o život. Už ani nevím, co to je spát několik hodin v kuse. Ale aspoň vím, že tam je.
@Jana0703 - s tím „naražením“ mám to úplně stejně, jak po celonočním sexuálním maratonu ![]()
No tak mi to nedalo zavolala jsem k dr a hned dnes šla na prohlídku a odvápňuje se mi chrupavka u stydké kosti, prý u někoho se to objeví dřív, u někoho dýl a někdo to nemá, dostala jsem kalciové tablety a nemám dlouho sedět, dlouho stát, pořád se vrtět, sem zvědavá jak budu v práci dělat u PC. Teď jsem doma a z poloviny sedím a z poloviny sedím jsem hodně opřená dozadu. Ale aspoň mám klid že vím co to je než spekulovat ![]()