Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny maminky i ty budoucí. Já čekám své druhé dítko, jsem ve 13.týdnu a dnes začínám cítit první pohyby. Nejsou moc výrazné ale jsou cítit. Zítra bych měla jít na screening tak snad mi už taky setra konečně dá těhotenskou průkazku ![]()
Opět zdravím, mám takový dotaz. Co to může znamenat a jestli je to normální. Mám takové zvláštní stahy dole na pravé straně. Dnes cely den po pul hodině asi jinak to trvá cca par vterin. Může to být kvuli rostoucímu bříšku nebo je to něco jiného?? Tohle jsem s prvním synem vůbec nezažila.
Děkuji za odpověd ![]()
@mamik2 zdravim, může to být vaz, pokud to máš jen na jedné straně v tomto týdnu tak by to mohlo být ono.. je dáno že jeden vaz je kratší a podle toho jak děloha roste apod tak se napíná…;)
Ahoj holky, já jsem ve 21.tt a pohyby vůbec zatím necítím žádný
![]()
Kelly3 - nic si z toho nedělej, já je začla cítit až ve 23 týdnu. Dnes jsem 31 t a asi máme lenocha
sem tam cítím jak se otáčí a kope, ale max půl hodky a pak když jdu spát jinak je hodná.
@lloren Buď ráda že má lenocha… moje dítě jě tak akční že mi přijde že mi hodlá vystoupit břišní stěnou..=D
Katkath - no je pravda že občas kopne do močáku a to zabolí jinak jsem asi fakt radši že je hodná
snad jí to vydrží i po porodu ![]()
@lloren když je to jen močák to je dobrý… naše malá má ted v oblibe nohou žaludek a plíce a ručičkou smátrá po čípku… kvítko..celej tatínek..=D
Katkath tak to je tedy kvítko
naše malá je po tatínkovi hrozný lenoch a asi i spáč
je pravda že mi občas šmátrá ručičkou pod žebra. Pořád čekám na boule na bříšku a pořád nic
tak snad dřív neporodím než to začne
![]()
@lloren noo tak my boule děláme zdárně… my už sme hlavou dolu takže mě nabírá nožičkama…
Katkath - jééé no tak to je krása a v kolikátém týdnu jste? a jak jste poznala že se mimi otočilo? pořád nevím jak to poznat
![]()
@lloren ve 32.tt.. tak teda už jen dle toho že mě kope nad úrovní pupíka a i dle posledních dvou UZ vím že je hlavou dole
Tak to jsme jen o týden
já mám dobrého doktora ale má starý Ultrazvuk a nikdy mi malou neukáže
lišák jeden
@lloren tak jelikož já už jsem ve 28.tt začala rodit a teď na vánoce jsem byla též v nemocnici tak mi koukají na malou pořád zda je v pořádku… mám zanícenou cystu u močové trubice tak mě hlídají… dle dr. do půlky ledna porodím..