Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky tak to vam zavidim, ja dostavam masaz jako prase uz od 20.tydne cca, ted jsem v 29 tydnu, a to se neda, nevim jak to zvladnu jeste tech 10 tydnu, mam pocit, ze se maly prokope ven, behem celyho dne, v leze, ve stoje, v sede, za chuze, proste porad…nejhorsi jsou kopance okolo pupiku a k zebram:((( kolikrat i bolestivy:( ja prave spis premyslim, jestli je takova extremni pohyblivost normalni, takze opacnej problem, a vzhledem k tomu, ze cekame chlapecka, u kterych se rika, ze jsou linejsi, tak fakt nevim:DD
@Kelly3 do 24.tt je to normální, můžeš mít placentu na přední straně.. ale dyštak si zavolej k dr.
@Andrella já jsem 34.tt a ani nevíš jak se těším až bude malá venku.. teď na silvestra mi chtěla snad zdrhnout z břicha jak se bála chudák malá..
@katkath Tak jo, ale kolikrat si fakt rikam, ze uz to prece neni normalni, u prvniho ditka, takovy kopanecky, a ted uz druhyho, mam fakt strach abych takova dobre mirena kopacka mi nezlomila zebro, muze mit dite takovou silu???:DDD
@Andrella může.. kolik maminek skončilo se zlomenym žebrem.. no my dáváme rány hlavně do žaludku a plící..
Hehe tak už kopeme a docela už pár dní, jen jsem nepoznala, že je to ono ![]()
@katkath hh,jo do zaludku velice neprijemne, ja jsem na zacatku tehu prodelala akutni zanet slinivky brisni, a obcas kdyz se probudim a malej je blbe natocenej tak me boli zaludek, se vzdycky leknu jestli to nemam zas, to clovek tezko pak poznava co to bylo a nebylo:D me kope prave spis do pupiku, dolu anebo nahoru k zebram, ale jen a jen na pravou stranu, jeste jsem snad nedostala ani jeden kopanec na levou stranu…taky zvlastni kdyz tak premyslim…a taky mate ten problem, ze se vam miminko nechce natocit na ultrazvuku na fotecku???:D
@Andrella me se natocilo poprvé za celé těhotenství až ve 30.tt a to jen z boku, my sme už hlavou dolu takže záleží jak moc se protáhne a kopne..
@katkath píše:
@Andrella me se natocilo poprvé za celé těhotenství až ve 30.tt a to jen z boku, my sme už hlavou dolu takže záleží jak moc se protáhne a kopne..
Ovlivňuje pohyb i natočení mimča?? já je moc necítím, spíš občas takové vlnění, dnes jsem 28+0. Na UTZ byla otočená k páteři, a na 3D jsem ležela na boku aby se vůbec natočila obličejíkem k nám. Polohu mám také hlavou dolů, takže mě poslední dobou bolí u močáku a cítím tam brnění, je to normální??
@katkath píše:
@Jana0703 je… je to tím jak se spodek roztahuje…
Jj díky, já už jsem si říkala že to poslední dobou „bolí“ nějak víc, ještě aby se malá víc vrtěla, snad je jen lenošná, nebo kope „dovnitř“, nebo mám nižší citlivost, nejsem vyžle zrovna.
Předpokládám, že ten tlak na močový měchýř a horší spaní b ude ještě výraznější postupem času, že?
Ahoj,
my končíme 28. týden a mimináčka cítím, když ležím, nebo sedím. Záleží, v jaké je v bříšku pozici a kde je placenta. Hlavní je, že se ozve a my víme, že je vše vpořádku… ![]()
@tetma píše:
Ahoj zase dotázekjsem ve 27tt a pohyby miminka cítím jen trošku ráno a trošku večer a to musím ležet. při chůzy neby když stojím pohyby vůbec necítím. Není to málo?! Neměla bych ve 27tt cítit pohyby víc?!
Mám to podobně, začínám 28 tt a taky citím nejvíce když ležím a mám ruku na břiše, nebo jen vidím jak se klepe břicho a necítím to. Asi to je vážně individuální a malá bude snad jen větší kliďas.
@Jana0703 Kazdy mimco je jinak aktivni, moje prvni-holka se pohla jen na provokace, na stouchnuti…a druhy-kluk sebou sije jak blazen, taky zalezi na postave maminky (u male jsem mela 17kg nahoru takze to bylo min citit). A zavidim, ze se vam natocilo mimi na 3D, nam se nenatoci ani na fotku:(((
@Andrella píše:
@Jana0703 Kazdy mimco je jinak aktivni, moje prvni-holka se pohla jen na provokace, na stouchnuti…a druhy-kluk sebou sije jak blazen, taky zalezi na postave maminky (u male jsem mela 17kg nahoru takze to bylo min citit). A zavidim, ze se vam natocilo mimi na 3D, nam se nenatoci ani na fotku:(((
Tak to jsi mě uklidnila, že není jen ta naše takový spáč a kliďas, ono je možné že je aktivnější v noci ale to zase spím já
. Akorát jak všude člověk slyší jak jejich mimča kopou jak vzteklý začne si říkat jestli je vše ok když u něj je to jiné. No hubená nejsme ale vyloženě extra tlustá taky ne, nahoře mám zatím 6kg, ale teď to asi půjde rychleji nahoru.