Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak možné to bude, záleží jak je miminko v břiše položené. Občas mi také „kopne“ až se mi z toho chce na malou, ale naštěstí to není bolestivé. Jen cítím tlak.
@Luuca L Pro první těhu je průměr pohybů ve 20 tt. Ve druhém jsem je cítila od 14tt a teď od 16 tt, ale doktorka (tedy alespoň ta moje) stejně nepočítá „šimrání“ ale skutečné kopance, což bylo v 18tt. Teď jsem ve 23tt a zrovna mi břicho skáče na všechny strany ![]()
@Karolinka 33 píše:
Holky je možné aby mě mimi kopkalo ve 20tt bolestivě do močáku??? je to takový citlivý škubnutí nebo jak to mám popsat ale až sebou cuknumám prý placentu vpředu a nízko může to nějak souviset??
urcite je to mozne… me kopal taky, mohla jsem sedet skoro porad na wc
jak se mi otocil hlavou dolu uz je to o hromadu lepsi ![]()
Zdravím holky
chtěla bych se zeptat…budu končit 25tt a pohyby stále ještě vnímám jen v leže…ale je fakt, že kdykoliv si během dne lehnu tak se mimi většinou ozve..nejvíce ráno a večer..jde to i krásně vidět přes bříško
co mě ale znepokojuje je, že malé necítím když něco dělám a když sedím tak jen někdy
neměla bych to v tomhle týdnu cítit během celého dne at ležím nebo stojím???
díky za rady ![]()
@KlarkaParka píše:
Zdravím holkychtěla bych se zeptat…budu končit 25tt a pohyby stále ještě vnímám jen v leže…ale je fakt, že kdykoliv si během dne lehnu tak se mimi většinou ozve..nejvíce ráno a večer..jde to i krásně vidět přes bříško
co mě ale znepokojuje je, že malé necítím když něco dělám a když sedím tak jen někdy
díky za rady
spíš záleží kde máš placentu. možná to jen nevnímáš a přitom se ti tam hýbe i když něco dělám. ![]()
@KlarkaParka píše:
Zdravím holkychtěla bych se zeptat…budu končit 25tt a pohyby stále ještě vnímám jen v leže…ale je fakt, že kdykoliv si během dne lehnu tak se mimi většinou ozve..nejvíce ráno a večer..jde to i krásně vidět přes bříško
díky za rady
ahojky… já pohyby malého zacala cítit v 16tt jen v klidu a az okolo 28tt jsem je zacala citit i pri chuzi nebo jine cinnosti… neznepokuj se tim, dulezite je ze kope kdyz jsi v klidu a ze vubec kope
ted jsem ve 37tt a obcas se mi stane ze maleho pul dne necitim protoze chodim a neco delam a kdyz si sednu tak je udrncanej a spi..
@KlarkaParka píše:
díky za rady
já jsem Áju cítila jen v noci, když jsem přestala lítat a dala jsem se do klidu. Jinak jsem o něm celý den nevěděla až do večera. Ke konci teda žďuchal pěkně, ale taky až v noci. A jen když jsem si lehla a soustředila se na břicho, tak to u mě tak bylo skoro do 30. týdne. Kamarádka mimi cítila jen tehdy, když do něho žďuchla. Byl to lenoch. ![]()
Díky holky
mám placentu na přední stěně nízko…někdy se mi stane že cítím žduchanec v sedě ale nejvíce to jde prostě cítit a vidět večer a ráno a přes den když ležím…právě mě napadlo jestli to není divné, že když se hýbu tak necítím nic ![]()
@KlarkaParka píše:
Díky holkymám placentu na přední stěně nízko…někdy se mi stane že cítím žduchanec v sedě ale nejvíce to jde prostě cítit a vidět večer a ráno a přes den když ležím…právě mě napadlo jestli to není divné, že když se hýbu tak necítím nic
tak to asi právě kope do te placenty. Já když sedím tak cítím pohyby uplně dole, až u te kosti, celkem dost nepřijemné takže se sedu vyhybám. určitě je to v pořadku, pak až se později rozkope více, budeš chtít chvilinku klid ![]()
A víš proč taky nic necítíš když se hýbeš? Protože tyhle pohyby dítě uspávají. Mě prcek spal v břiše, když jsem byla na procházce a lítala někde. Proto on je vyžhavenej celej z kočárku. Hnedka chrní a auto je prostě nejlepší uspávák.
jak mile se zastaví auto i kočárek, tak hnedka řve. To jsem měla ikdyž byl v bříšku. Jakmile jsem si sedla a uklidnila se nebo si lehla, tak se probral a zača žďuchat.
já jsem chodila pěšky do porodky na kontroly na monitory a trvalo to asi 20 min. A malej vždycky při tý krátký procházce v bříšku usnul a na monitoru místo 20 min jsme byla 50 a museli ho budit. ![]()
Děkuju za uklidnění
snad to tedy opravdu bude v pořádku…mě to napadlo až tedka někdy a na kontrolu do poradny jdu až za 3 týdny
tak jsem se chtěla poradit tady s váma
jj a přesně v tom sedě cítím takové škubání taky uplně dole u té kosti
žádná sranda proto taky radši hned lehám když to jde
snad se teda rozkope tak že ho ucítím i když budu chodit nebo něco dělat…
@KlarkaParka píše:
Děkuju za uklidněnísnad to tedy opravdu bude v pořádku…mě to napadlo až tedka někdy a na kontrolu do poradny jdu až za 3 týdny
tak jsem se chtěla poradit tady s váma
jj a přesně v tom sedě cítím takové škubání taky uplně dole u té kosti
žádná sranda proto taky radši hned lehám když to jde
snad se teda rozkope tak že ho ucítím i když budu chodit nebo něco dělat…
určitě dříve či později…
mě už je to nepříjemné když chodím třeba po supermarketu a malej začne vyvádět.. největší mazec když mlátí ručičkama dole u kosti a občas trefí močák.. ![]()
Ahoj holky jsem ted 37+3 prcek mě taky často zlobí že necítím půl dne i déle ale já mám na něj fígl
vezmu si širší pás(v mém případě ledvinový na motorku) a teplé přítelovi ponožky stočené do klubíčka a přidělám na bříško těsně nad pupík, je to stejné jako když vám dávají monitory
no a během pár minutek malý začne do toho kopat a ždouchat jak ho to štve a vím že je v poho
Janča ![]()
@anicka18 píše:
určitě dříve či později…mě už je to nepříjemné když chodím třeba po supermarketu a malej začne vyvádět.. největší mazec když mlátí ručičkama dole u kosti a občas trefí močák..
přesně taky se mi hybe nejvic tam dole, který jsi týden? ![]()
Holky je možné aby mě mimi kopkalo ve 20tt bolestivě do močáku??? je to takový citlivý škubnutí nebo jak to mám popsat ale až sebou cuknu
mám prý placentu vpředu a nízko může to nějak souviset??