Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lloren díky díky.. snad ano… i když už teď máme téměř 2kg takže by to nebyl už takový problém..=)
No nám taky hrozí předčasný porod
a vážíme zatím jen 1430g jsem po konizaci děložního čípku který mám krátký a doktor se bojí že se čípek rozpadne protože jsem měla pooperační komplikace tak ted jen ležíme a bereme magnézko tak snad taky neporodíme v lednu
@lloren též se láduju magnéziem.. no tak mi sme v neděli vážily už 1700g takže sme už veliký..=) a jinak já jsem otevřená už měsíc na prst… takže jako doufám že to vydržíme alespoň do toho 34. tt
Katkath ou to mi doktor řekl taky ale vůbec nevím co to znamená
no tak to jsem zvědavá která z nás porodí dřív
pojem že se otevírám nevím co znamená a je mi hloupé se na vše doktora ptát je to slovák a pomalu mu ani nerozumím
![]()
@lloren to znamená že se ti čípek připravujek porodu..abys mohla podoit musíš být otevřená na 10 cm.. jinak dnes mi odešla hlenová zátka
Katkath : jééééé no tak to už je za dveřma
tak to přeju hodně sil a dejte vědět jak to dopadlo ![]()
A v kolikátym jsi týdnu? Taky jsem po konizaci a čípek mám 1,8cm, otevřená jsem nebyla byl tam jen malej trojuhelníček u hlavičky, cca 2mm, byla jsem týden v nemocnici ve 29 týdnu, už to vypadalo, že budu rodit - měla jsem kontrakce ale zastavili to. Teď jsem 33+3 a zatim dobrý, ale teď jsem hrozně nachlazená a kýchám a smrkám, tak se bojim, jestli to nemůže způsobit předčasný porod ![]()
Jo a holka měla už v tom 29týdnu 1422 gramů, tak nevim, kolik by mohla mít teď asi ![]()
Dobrý večer všem,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Jsem 27+4. Pohyby cítím, ale není to žádná olympiáda. Jeden den se ozávý v vcelku dost že to cítím to štouchnutí. Posledních pár dnů se ozývávala hlavně po půlnoci. Dnes nic moc, většinou si musím lehnout na háda a dát ruce na břicho abych ji cítila, občas se stane že břicho vidím jak se vlní ale necítím to. Na jednom UTZ byla otočená k páteři, placentu mám vzadu, na 3D to zase prospala. Kdy se mám začít nervovat, jsem prvorodička. Je možné že kope jakoby směrem dovnitř?? Doktor mi říkal že to nemusím cítit stejně intenzivně, ale jak ji denně necítím sem nervózní. Snad je jen vělký spáč a je v pořádku. Díky za rady.
@Jana0703 píše:
Dobrý večer všem,chtěla bych Vás poprosit o radu. Jsem 27+4. Pohyby cítím, ale není to žádná olympiáda. Jeden den se ozávý v vcelku dost že to cítím to štouchnutí. Posledních pár dnů se ozývávala hlavně po půlnoci. Dnes nic moc, většinou si musím lehnout na háda a dát ruce na břicho abych ji cítila, občas se stane že břicho vidím jak se vlní ale necítím to. Na jednom UTZ byla otočená k páteři, placentu mám vzadu, na 3D to zase prospala. Kdy se mám začít nervovat, jsem prvorodička. Je možné že kope jakoby směrem dovnitř?? Doktor mi říkal že to nemusím cítit stejně intenzivně, ale jak ji denně necítím sem nervózní. Snad je jen vělký spáč a je v pořádku. Díky za rady.
mně řekli u doktora, že tak 10 krát denně bych měla cejtit, že se tam hejbe. Ale já to nepočítám, podle mě je to individuální, každý mimino je jiný. Mě někdy kope tak, že mě to bolí uplně. Ale nehejbe se celej den, většinou večer, to jede třeba hodinu v kuse a pak zas spí půl dne ![]()
Pokud budu počítat od půlnoci do půlnoci tak asi ano, na dnešek mezi půnocí a půl 2 se tam vrtěla docela dost, pak až kolem 10 ráno párkrát a pak až v 7 večer malilinko. Snad má jen otočený režim a vrtí se v noci, ael já před 5 vstávám do práce tak to zaspím. Doufám, že je jen takový kliďas a že je vše v pořádku.
já bych to neřešila, někdy, když něco dělám celej den, tak večer vůbec nedokážu říct, jestli se vůbec za celej den hejbla, jak to nestíhám sledovat
ale zas, když nic nedělám a dávám na to pozor, tak se určitě hejbe víckrát než destkrát zas
a každej den to bejvá jinak no. Jestli jsi z toho nervozní, tak si nech natočit monitor, ať máš klid ![]()
Ahoj, já jsem dnes 27+3tt a pár dní už cítím mi přijde pohyby až moc
Kolikrát dostanu už pěkný kopanec, až se sama divím, jak už jsou silné. Jinak to taky nepočítám ale cítím je celkem často.
Ale už nmě to fakt štve a znepokojuje.Jsem ve 22tt a furt nic, žádné pohyby ![]()
Ahoj já jsem dnes přesně 17tt nevíte kdy jsou první pohyby u druhého těhotenství děkuji.