Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, já jsem 18+3 a myslela jsem, že ještě vůbec necítím pohyby,ale včera přítel poslouchal na bříšku a řikal, že ho mimi třikrát koplo do ucha… Taky jsem to cítila,ale myslela jsem si, že to jsou jen prdíky
a ono pohyby
Takže nezoufejte, kdo ještě necítíte pohyby, třeba jen nevíte, že to je to „ONO“ ;D
Ahojky, jsem 22+1 pohyby cítím,ale poslední dva dny se mi zdá, že mimi je otočené a kope spíše jako na druhou stranu,ne do mého bříška ,ale spíše jakoby do močáku nebo do střev a někdy je to nepříjemné.Máte s tím někdo zkušenost?
Tak to sedí
Poslední týden, dva mám ten samý pocit. 3 dny se mele snad 20h denně a pak si dává 1 den oddych, aby nabral síly na další kotrmelce ![]()
@CokeLady píše:
Brý večer vinšujuMám dotaz - v jakém období jste měly pohyby nejintenzivnější? Já jsem ve 33. tt a mám pocit, že to mládě skoro vůbec nespí
@andrea555 píše:
Ahojky já jsem v 39 týdnu a teda pohyby cítím docela dost,hlavně když jsem v klidku.Už čekáme jen kdy to na mě příjde a pojedu
Držím
at už je to za tebou.
Ahojky jsem 30+3,já cítím pohyby hlavně když ležím třeba na boku to se pak dělají úplné boule jak malý kope a někdy je to i trochu bolestivé, když to nečekám.Je to normální?Díky
@Kočulín píše:
Ahojky jsem 30+3,já cítím pohyby hlavně když ležím třeba na boku to se pak dělají úplné boule jak malý kope a někdy je to i trochu bolestivé, když to nečekám.Je to normální?Díky
uplně normální ![]()
Ahojjj ..jsem tu nová
mam dotaz poptřebovala bych poradit. Jsem už po druhý tehotná stím že první tehotenství nevyšlo v 3 mesíci jsem o díte přišla, přestalo mu být srdíčko. ale po 2 mesíci se povedlo znovu
a jsem v 19tt.pohyby jsem cítila už od 16-17tt , poprvý semi stalo že už skoro 2 den cecítím pohyb? je to normální
mam si zajím k lekaři nebo pokčat na internetu sem se dočetla že to nic není ale i přesto mam strach ..muže my nekdo poradit Dekujiii předem
Ahoj, já jsem 22+3 a pohyby cítím taky hlavně večer a ráno. Když se během dne pohybuju tak malýho necítím vůbec. ![]()
Ahoj holky, zajímal by názor zkušenějších, jestli se jsou děti divočejší v příšku potom živější i po narození. Můj prďola je hrozné šídlo. Je to moje první těhotenství, ale pohyby už cítím od 16-17 tt (teď 30+6) a téměř od začátku skoro denně. Už několik týdnů vyvádí tak, že mě to často bolí, zvlášť když se strefí do třísla. Navíc je otočený směrem dopředu, takže kolikrát zřetelně nahmatám tu pěstičku, tu pokrčené kolínko… ![]()
Jeho tatínek byl prý úplně stejný a i potom byl prý jako z dovokých vajec…i když údajně bezproblémově spinkal. I tak se ale dost bojím, že budu mít po porodu doma divočinu. Nevyspalá bohužel umím být dost hysterická.
Já jsem podruhé těhotná a teď cítím pohyby taky více než v minulém těhu.Někdy taky až bolestivé a někdy když je to do močáku tak je to dost nepříjemné.Bylo to hlavně kolem toho 28.-29.týdne. Teď jsem 31+0 a řekla bych, že je trošičičičičku klidnější asi už nemá prďola tolik místa. ![]()
Ahoj holky,já jsem teď 29+5 a pohyby cítím od nějakého 18tt.No a poslední dobou je to fakt mazec.Kope neustále skoro celý den,naštěstí po té 23hod. kdy chodím spát dá pokoj a spinká semnou
Občas úplně vyprsknu smíchy při pozorování bříska.Protože to cio se s ním děje je opravdu prča.No a po jídle je taky dost cítit,asi na něj to jídlo tlačí
Teď jsem právě dojedla meloun a malej zase řádí.Doufám že po narození bude klidnější ![]()
Ahojky, no jak tak koukam tak kazda to ma opravdu jinak
my zitra zaciname 28tt a muzu rict ze malej mi dava obcas dost zabrat
a pri chuzy? to ani nemluvim kolikrat se musim zastavit jak me picha tema svyma kostnatyma koncetinama
vsem prejeme krasny zbytek tehulkovani
ani se nenadejeme a budeme ty nase drobecky chovat
pekny den
![]()
Ahoj ja jsem 18+3 a zadny pohyby necitim protoze me boli brisko a doktor me rekl ze je to normalni takze nepoznam jestli se dote hybe ale mam strach je to moje druhe mimi a to prvni co mam je dcera ktera se na rodila v 7 mesici a je vazne postizena co by jsmi poradila ja si myslim ze bych je mela citit tak nevym Veronika
@VERONIKA 77 píše:
Ahoj ja jsem 18+3 a zadny pohyby necitim protoze me boli brisko a doktor me rekl ze je to normalni takze nepoznam jestli se dote hybe ale mam strach je to moje druhe mimi a to prvni co mam je dcera ktera se na rodila v 7 mesici a je vazne postizena co by jsmi poradila ja si myslim ze bych je mela citit tak nevym Veronika
ahojky…no mne to prijde strasne divne na to ze jsi po druhe maminka a necitis je…ja cekam prvni miminko a pohyby jsem zacala citit kolem 20tydne.Ted jsem ve 34tt a div mi malej neukopne zebra. Podle mne je to nesmysl co ti dr rika naopak pokud se Tve prvni dite narodilo s postizenim tak by to mel hlidat.
tak doufam ze budete oba v poradku