Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Před 4 měsíci jsem vy:,–(ila antikoncepci a jako „velmi dobře vybavená“ jsem s radostí očekávala, že se mi prsa trošku splasknou. Bohužel, děl se pravý opak. Cyklus mám cca 36 dnů a poslední třetinu cyklu mám prsa hrozně oteklá a zvětšená. A ke všemu děsně bolí. Když odmenstruuju, trošku se zmenší, ale ne úplně. Znamená to, že už se vlezu jen do jediné podprsenky, ostatní jsou mi malé
. Pro informaci - podprsenka, do které se vlezu, má velikost 80 G!!! Abyste si nemyslely, že troškařím…
Máte s tím někdo zkušenost? Jak vám reagovali prsa po vysazení HA? A nevíte nějakou radu proti bolesti? Nějaké zábaly nebo tak? Analgetika se mi brát nechce, kdybych byla náhodou těhotná.
Což je další věc - nedovedu si představit, že by mi měla prsa narůst ještě v těhotenství!!!! ![]()
Janinkaa
Ahoj Janinko,
v Tvém případě bych navštívila ženského lékaře. Nejen, že Tě prsa bolí, ale i Tvůj cyklus je dost dlouhý! Nevím, ale aby u Tebe seděly všechny hormony.
Prsa mě také bolívala
, ale při HA. Proto jsem ji musela změnit. Neseděly tam hormony. 3 ze 4 týdnů jsem je měla těžké a napuchlé, spát jsem mohla jen s polštářema
. Jiná HA způsobila bolesti pár dní před a při menstruaci. Nahromaděné hormony se tak spouštěly a to je normální.
Abych také netroškařila, tak mám velikost E85, v těhotenství se samozřejmě zvětšují, ale používám sportovní podprsenky od Triumph-Tri action - Energy. Do těch se vlezu pořád, jsou velice příjemné a především pevné, takže prsa se v nich dobře drží.
Jsou sice drahé, ale ta investice se vyplatí. Začala jsem jednou bílou a teď mám 2 bílé a 2 černé. Když si představím, kolik jsem už nakoupila levnějších a jak dlouho mi vydržely, byly to jen vyhozené peníze.
K Tvému problémku, s Tvým počínáním bych zašla k ženskému.
Hezký den Ti přeje
Iva a Michael 26tt ![]()
Ahoj Ivo,
díky za tip na podprsenku. Docela mám problémy nějakou rozumnou sehnat. Ale dívaje se na tvoji velikost, asi jsi na tom dost podobně.
Jsem vůbec rádá, že se mi po 11 letech HA menstruace chytla, proto mně 36 denní cyklus zatím nijak neznervozňoval. Ale možná máš pravdu a není to zas tak v pořádku. Prsa mě bolí úplně hrozně. Dám tomu čas maximálně 2 cykly a jestli se to nesrovná, budu muset k doktorovi zajít.
Přeji krásné těhotenství a zdravého klučíka!
Janinkaa
Ahoj Janinkaa,
aj ked ja som z tych uzkoprsejsich (85-90 B-C), tiez som zmeny na prsiach pozorovala.
HA som vy:,–(ila zhruba pred mesiacom a pol a asi od polky bezhormonoveho cyklu ma strasne zacali boliet bradavky, tiez sa dost zvacsili. ![]()
MS prisla po 30 dnoch, t.j. asi len 3 dni meskania oproti „tabletkovemu“ cyklu.
Manzel si dovolil poznamenat, ze ma pocit ze sa mi prsia naopak trochu zmensili.
bradavky ale ocenil ![]()
Nuz tak som ti asi nprilis nepomohla, ked mas akukolvek pochybnost, chod ale radsej k doktorovi.
uspesne a radostne snazenie prajem ![]()
Souris
Mám podobnou zkušenost jako Souris. Po nasazení HA se prsa zvětšila, po vysazení se z velikosti nula plus něco vrátila na nulu, tedy zmenšila ,ale bradavky byly extrémně citlivé. Ihned po otěhotnění se nedělo nic, někdy mezi 6-7tt jsme měla podobné napětí jako před MS a teprve pak začly růst- dost!
Ahoj
Claudie
Ahojte, ja som vy:,–(ila HA len pred tyzdnom, ale uz dnes ma zacali sialene boliet prsia a mam ich akoby naliate..Asi to bude tym hormonalnym sokom po 5 rokoch s HA, ze? Smigi
Po HA jsem měla to samé. Protrpěla jsem 2 cykly 37 - 39 dnů, bolesti prsou, nateklé bradavky a pak jsem se vydala za doktorem. Dal mi Proveru (beru ji vždy jen 6 dní cyklu), MS mám po 28 dnech a prsa v pohodě. Předtím jsem nemohla jít ani cvičit, jaké to byla bolest. A mimochodem mám 80D. Přeju hodně štestí a k doktorovi si určitě zajdi.
Nemyslím si, že cyklus 36 dnů je nějak dlouhý. Já sama mám 34 dnů. Znám holky, která měla cyklus 20 dnů, to bych brala jako problém. Nicméně, co se týká těch bolestivých prsou, myslím, že návštěva u doktorky by stála za zvážení. Jistě na to něco existuje. Já jsem začala baštit Sarapis, jsem moc zvědavá, jak to bude právě na prsa fachčit. Ale když beru v úvahu Tvé a mé rozměry (70B), tak si říkám, co vůbec řeším.
Držím pěsti
Alenka
no nedá mi to, nepřihodit. já mám prsa 75-80E
, taky docela prča chodit s tím baťohem vepředu již od 13 let. je fakt, že se mi po vysazení HA trochu zvětšily (ale bezbolestně) a bude to i tím, že jsem se po vysazení docela „zvětšila“ celá, tak o 6kg
, ale co s tím nadělám…
Cami
Buď ráda, že máš nějaká prsa - co by za to jiné daly!!!!tak si nestežuj!
babčin
no to je hrozně skvělej argument, vážně by ses chtěla tahat s pětkama kozama? Tohle mě vytáčí.. Jediný co je na malejch prsou mínus je možná estetika a ještě kdoví jestli -spoustu chlapům se velká prsa nelíbí, vím to sama, že ze mě mají spíš srandu…
Kdežto když si spočítáš mínusy u velkých prsou, tak tam je nejen neestetičnost, ale i zdraví, nepraktičnost… Fakt skvělý mít velký kozy, hned bych si to s tebou vyměnila,co bych dala za 1 a to myslim VÁŽNĚ
Mě se zase líbí jak všechny vybavené nadávají těm plochým, že si nemají co stěžovat, že je to hrozné mít obrovské poprsí. A že by daly kdoví co za to aby místo toho měly jedničky nebo dvojky. Jasně že je to hrozný. Ale VŠECHNY bysme daly kdoví co za to mít jedničky nebo dvojky - problém je v tom že ty ploché co si stěžují mají často totální nulky, hrudník, kterej bez push-upky vypadá jak kdyby byl malýho kluka. Ano, ze zdravotních důvodů je to lepší, záda z toho nebolí - ale neříkejte mi že byste měnily… Umíte si vůbec představit tu psychiku, když si žena nepřipadá jako žena?