Snadnější otěhotnění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
275
23.11.04 14:10

Snadnější otěhotnění

Ahojky,
prosím o radu, jestli můžu nějakými prostřeky podpořit otěhotnění aniž bych musela k lékaři. Je jasné dodržet to co se týče životosprávy atd. a k tomu přidat nějaký preparát na přírodní bázi? Čaje? Nebo čekat na to, až to přije? Jak jsem již psala snažíme se teprve 3 měsíce, ale miminko jsme chtěli už dřív. Okolo sebe mám spoustu těhotných kamarádek nebo kamarádek maminek a nejvěší zlom nastal, když se nám 1.7. narodila nádherná neteřinka Alenka. Jenže u nás to dřív nešlo, stavíme domeček, v říjnu jsme se nastěhovali a v létě nás čeká dodělávání. To by se však už s miminkem zvládlo. Takže každé očekávání červeného týdne je pro mě noční můrou.
Díky za radu.
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
23.11.04 16:47

Ahoj Danko,

v tém článku píšeš, že se snažíte o miminko. Tak už teď by sis měla koupit kyselinu listovou a tu denně užívat. Tvé tělo tím dostane dostatek minerálu a jódu, z kterého tvé miminko bude čerpat. (Nezapomeň na čerstvou zeleninu a ovoce. O čajích nebo o něčem podobném nevím. Myslím si, že to nic nepřinese) I když se Vám miminko povede, nepřestávej KL po celou dobu těhotenství a i při kojení užívat.
Napíšu Ti, jak jsem otěhotněla já. Možná, že si budeš myslet, že je to miminko na recept, ale prosím, tak to nepochop. My jsme s manželem spojili jen matematiku s biolgií. Nemusí to tak vyjít pokaždé, ale nám se zadařilo.
Už jedno maličké jsme očekávali, o to jsme přišli. Potom jsem musela brát 3,5 roku antikoncepci (Nastoupila jsem znovu do školy). Jelikož je manžel o nějaký rok starší, poprosila jsem ho, aby si nechal to své těstíčko zkontrolovat, (podmínka: muselo být 3 dny vyzrálé- pro nás to znamenalo jen krátkou pauzu) protože jsme to po škole chtěli zkusit znovu, tak aby nám nic nestálo v cestě.
Letos v dubnu 04 jsem vy:,–(ila antikoncepci (začala užívat kyselinu listovou) a při ranním měření zjišťovala, jak je to s mou ovulací, naskočí li, či ne. Už před prvním přírodním cyklem jsem zjistila, že ano. Druhý měsíc jsem už věděla, kde se ten šťastný den zhruba nachází a s myšlenkou na vyzrálé těstíčko jsme si na ten den počkali a když přišel, zkusili. :lol: No a výsledek? 31. 5. byla má druhá, poslední perioda.
Dany, na co zkus nemyslet, že otěhotnět musíš. Vem to z lehka, tak to přijde určitě rychleji, než kdyby ses u toho nervačila - jen se tím zablokuješ. :?
My jsme si malého moc přáli, ale jak už jsem psala, spojili jsme matematiku s biologií a neříkali jsme si při tom, musí to vyjít!
Když se mi v červnu má perioda nedostavila, byla jsem trochu zmatená. :o Nemohla jsem první uvěřit, že tak rychle. Dokonce můj muž dělal testík. Seděla jsem vedle něj na záchodě, on stál nad tyčinkou a čekal a čekal.
Až po něm jsem se spojila s mou doktorkou.
Později jsem si řekla:„Jak rychle nám příroda jedno vzala, tak rychle nás obohatila druhým“.
Přeju Vám moc klidu a úspěchu při mimiškovi.
Ono už teď ví, že jsou na světě rodiče, kteří se na něj těší.
Iva+Michael 26tt

• Citovat
  • Upravit
1512
23.11.04 17:46

ahoj danka,

ja som tiez danka :wink: . som trochu skepticka, ked niekto to necha na nahode. nemysliet na to a otehotniet. no po pravde keby som to nechala tak, tak nikdy neotehotniem. a problem bol ako sa nakoniec ukazalo banalny. mensi rozdiel v hormonoch a uz nebola ovulacia. tak som zacala brat lieky a po 3bal sa to podarilo. skoncilo to vsak smutne. a tak teraz mam 1bal za sebou a dufam ze to bude rovnako fungovat.
proste u mna to nefunguje „nemysliet a podari sa“.
tiez papam kys listovu a selen+zinok - posilnuje imunitu.
 danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
23.11.04 17:46

podari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
23.11.04 20:45

Ahoj Dani,
jak uz psala Iva, papkej kyselinu listovou. Ma se s ni zacit nejmene 3 mesice pred planovanym otehotnenim; zabranuje vrozenym vadam a defektum.
Pridam se k holkam - nemysli na to a urcite to vyjde. Ja jsem sama planovala otehotneni a nevychazelo mi to. Pak prisel mesic, kdy jsem byla v jednom kuse ve stresu - meli jsme navsetvu, ktera u nas stravila 4 tydny, narocne zamestnani a v dobe OVU jsem byla bez manzela na cestach. To vse znamenalo malo casu na tuleni a stejne na to nebyly cas ani myslenky. A ono to vyslo! A nejlepsi na tom je to, ze jsem byla strasne prekvapena. Samozrejme prijemne.

Preji Ti hodne stesti a hlavne brzy // !!! :D

Adela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí