Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtela bych se zaptat zkusenych maminek na to zda je mozne pripravit umele mleko za studena a nasledne ohrat v mukrovlnce?? Pri mem pobytu v porodnici sestricky vzdy pripravily studene mleko do lahvicek do lednice a ta maminka ktera prikrmovala si ho ohrala......... Je to mozne?? Jelikoz uz svemu diteti davam Hamilon na noc rada bych si ho take takto pripravila. Nebo radeji Nutrilon??, dekuji ........Andrea
Ahoj,
ohřívání mléka v mikrovlnce se nedoporučuje z důvodu snadného přehřátí a zničení určitých složek mléka + při nepravidelném promíchání s e mimko může spálit. Když ohřeješ vodu pokojové teploty, dobře ji rozmícháš a když je teplota OK a dáš do ní mlíčko, tak zjistíš, že je to rychleji ohřáté, než ohřívat úplně ledové mléko + výrobci nedoporučují dělat mléko do zásoby. Mléko se má konzumovat prý vždy čerstvě připravené, protože po smíchání s vodou začíná mléko pracovat a pak může mimku způsobovat zbytečné problémy při trávení.
Takže fakt si čas neušetříš + manžel při „noční“ směně určo do teplé vody zvládné odměrky taky odpočítat ![]()
E.
Ahojky,
na toto tema tady probehlo mnoho diskuzi. Nam taky v porodnici davali ohrate mleko, vozili jim ho jiz namixovane a skladovali ho v lednici. Kdyz jsem se na to ptala, tak jak v porodnici tak doktorka mi potvrdili, ze mleko se muze uchovat v lednici a do 24 hodin spotrebovat. Ze zacatku jsem to tak praktikovala, ale ted mi pripada lepsi si dat do flasticek odmerenou vodu a v noci ji ohrat v ohrivaci popr. ve vodni lazni, mikrovlnce ap. na teplotu rovnou k piti. V lekarne jsem si koupila davkovac od Aventu, je to takova krabicka se tremi chlivky a otocnym vickem s hubickou. V noci se pak nemusim bat, ze usnu mezi 3 a 4 odmerkou a po probuzeni nebudu vedet kolik jsem jich dala ![]()
Fakt to nasypani a zamichani zabere 00 prd casu, takze i pro klid duse radsi delam mlicko vzdy cerstve.
Monca a moncicaci 5,5m
Čauko Andry,
zatím jsem těhule, ale už teď vím, že mlíko v mikrovlnce ohřívat nebudu. Manžel se hodně zajímá o životosprávu a techniku. Zjistil, že mikrovlnka odbourává bílkoviny
, takže normálně není vhodné na tento způsob ohřívat ani hotové jídlo. Raději si pořídím ohřívač s vodní lázní. Na trhu je jich dostatek od levných až po drahé a na cesty jsou výborné i s káblíkem do auta, v případě, že máš před sebou dalekou cestu s miminkem jako my.
Jinak, jak už psaly holky, to zamíchání nikoho na čase ještě neurval!
Zdraví Tě
Iva a Michael 26tt ![]()
Ahoj,
mlíčko dáváme miminku už dlouho a v mikrovlnce je taky neohříváme. Navíc u Nutrilonu přímo píší, že po hodině by se mělo mlíčko vylít a už neskladovat. Mamka mi poradila uchovávat si převařenou kojeneckou vodu v termosce. V noci pak nemusíš usínat při ohřívání, pokud vaříš na sporáku. Beru si ji takhle i na cesty a mlíčko je namícháno za pár minut. Problém je trosku s vápníkem, který má tendenci se v termosce ukládat. Musí se často odstraňovat. Mějte se hezky. Ahoj Myš