Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem tady zase s dotazem, jestli tu není někdo se znalostí ruštiny. Jeden čas jsem ji intenzivně používal v práci, ale cítím potřebu ji procvičovat, jinak zapomínám…
Na konverzování můžu být užitečný především znalostí všeobecné strojírenské ruštiny - na pak u historicko-turistických témat (reálie střední Evropy).
Ne, že bych chtěla konverzovat, ale já mám ještě blahý paměti maturitu z ruštiny ![]()
A pamatuju si hlavně
Пушкин родился в Москве, в дворянской симье, его воспитывали французские гувернёри… ![]()
Dobrýýý
Jak píšeš na eMiminu azbukou? Není to jenom zkopírovaný ArialCyr z Wordu? To bych chtěl taky umět… ![]()
Já použila tuten transcriptor
, psala jsem to rusky v latince a ono se to převádí do azbuky. Ale samozřejmě jsem tam úpravy, jako měkký znaky a tak musela přidělat, musíš si to najít, pod kterou klávesou to je ![]()
Juro, moje večerní učení s manželem sice stále vydrželo, ovšem těch patnáct lekcí na konverzaci faaakt není…
![]()
Bohunko, o tobě vím… Neboj, ruština je slovanský jazyk a obecná ruština naskakuje do hlavy rychle. Pokud se teda člověk nezačne pouštět do slangových termínů jako „psychologičeskij mordochlest“ (psychologická facka) nebo „u meňa jiščo dolgij chvost“ (říká vysokoškolák, co má hodně odložených zkoušek
)…