Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dneska jsem si tak vzpomněla, že když jsem byla malá, byla jsem přesvědčená, že svět okolo se nemění a jen já rostu a už brzo doženu (dorostu) starší lidi…
A o účtování vody jsem si myslela, že funguje tak, že ve vodárně má každá rodina svou káď a pracovníci vodárny dolévají kýble vody do kádí a vodu účtují podle počtu nalitých kýblů ![]()
Pochlubte se i vy, o čem jste v dětství či mládí byli přesvědčení a pak jste zjistili, že je to úplně jinak ![]()
Já jsem si celkem dlouho myslela, že filmy se natáčí vcelku, takže všichni herci příběh „prožívají“ a záviděla jsem jim ![]()
Chichi, já myslela, že miminko se dělá tak, že si paní a pán dají pusu ![]()
Já se těšila až budu velká, že se dostanu skrz televizi do filmu
Myslela jsem, že určitě existuje nějaká možnost „prolézt“ tou bednou ![]()
dornicka píše:
Chichi, já myslela, že miminko se dělá tak, že si paní a pán dají pusu
No, já myslela, že se rodí pusou
Ale to jsem byla fakt capart
![]()
rhiannon píše:
Já se těšila až budu velká, že se dostanu skrz televizi do filmuMyslela jsem, že určitě existuje nějaká možnost „prolézt“ tou bednou
Jo a ještě jsem si myslela, že mě hlasatelky vidí ![]()
Já jsem se docela jako malá holka netěšila na dobu, až budu máma. Tenkrát totiž nebyly autosedačky, kolikrát ani pásy (třeba v trabantu) a jeden z dospělejch musel tedy sedět vzadu a hlídat děti. Většinou máma, aspoň ta naše sice řidičák měla, ale v životě jsem jí za volantem neviděla. A já strašně moc chtěla bejt velká a sedět vepředu a proto jsem se netěšila na to, až budu muset zase sedět vzadu … tak jsem si na to vzpoměnla onehdy, když jsem nakládala tu svojí smečku do sedaček, kočár do kufru, nákup do kufru, kabelku na sedačku vedle sebe a poté jsem usedla sama za volant .....
Docela zklamání jsem zažila, když jsem navštívila tátu jednou v práci. Pracoval ve fabrice, v jejímž areálu byly ventilátory a komíny a ty dělaly něco, co mi znělo jako „praci praci praci praci ......“. tak jsem si myslela, že vevnitř je nějaký pás, u toho pásu sedí lidi, bouchají do toho pásu a sborem říkají to praci praci … a představte si, že táta neseděl ani u toho pásu (on tam sice byl, ale lidi nedělali praci praci, jen tam něco montovali), ale normálně v kanclu a maloval na nějakou tabuli!!! (konstrukce ..... )
![]()
já jsem byla přesvědčená o tom, že moderátoři televizních zpráv se všechny zprávy musí učit zpaměti.
a když jsem se dozvěděla, že to čtou z čtecího zařízení, byla jsem fakt zklamaná.
![]()
a taky jsem si myslela, že učitelé přespávají ve škole a nemají vlastní rodinu, jen školu. ![]()
bylo toho asi víc, mám docela bujnou fantazii,ale tohle mi utkvělo v hlavě.
Co si vybavuju byl pocit, že až vyrostu, nebudou mi o všem tvrdit, že je to nebezpečné - a hrozně jsem se na to těšila. Připadalo mi vyloženě diskriminující, že nemůžu to, co starší (to mohl být tak konec školky?
). Tvrdí mi to stejně, ale už nemusím poslouchat, takže paráda, horolezcům zdar ![]()
![]()
Já (až jsem byla o něco větší a měla nějaké ponětí o anatomii) jsem nemohla uvěřit tomu, že dítě proleze tou dírou v pánvi a pořád jsem přemejšlela kudy jinudy by to asi šlo
(no nakonec jsem nebyla daleko od pravdy, u mě konkrétně to bylo dírou v břichu
)
Pomeranca: to je fakt, taky jsem žila v tom, že je to dírou v pupíku
Ale patrně jsem žila v osvícené domácnosti, vzpomínám si, že teoreticky jsem byla vybavena pak ve škole silně nadprůměrně… ![]()
Ja si zase vybavuju, jak moc jsou pro male deti dulezite ilustrace v knihach…kdyz jsem citavala ctyrlistek, tak mi to zabralo takovou dobu a predstavovala jsem si ty pribehy podle tech obrazku..vite co chci rict. Ted kdyz se podivam do ctyrlistku, tak si reknu, hm, hezky a mam to za 2 minuty precteny…
MadGirlNancy píše:
Ja si zase vybavuju, jak moc jsou pro male deti dulezite ilustrace v knihach…kdyz jsem citavala ctyrlistek, tak mi to zabralo takovou dobu a predstavovala jsem si ty pribehy podle tech obrazku..vite co chci rict. Ted kdyz se podivam do ctyrlistku, tak si reknu, hm, hezky a mam to za 2 minuty precteny…
Jojo, to souhlasím! ![]()
rhiannon píše:MadGirlNancy píše:Jojo, to souhlasím!
V ABC vycházelo cosi jako Soumrak bohů nebo jak se to jmenovalo … děsná kravina! Táta nám koupil nějaký letní speciál … Ale vybavuju si, jak jsem to dokázala o jedněch prázdninách číst furt dokolečka dokola …
Emilie píše:rhiannon píše:V ABC vycházelo cosi jako Soumrak bohů nebo jak se to jmenovalo … děsná kravina! Táta nám koupil nějaký letní speciál … Ale vybavuju si, jak jsem to dokázala o jedněch prázdninách číst furt dokolečka dokola …MadGirlNancy píše:Jojo, to souhlasím!
To taky znaaaaaaaaaaaaam
Ted se mi to vybavilo
![]()
Ja si zase nikdy neumela predstavit,jak je mozne nacpat dotycneho zpevaka nebo zpevacku do uplne placate gramodesky,co se u nas tocily jedna za druhou cele dny..... ![]()
SUPER TEMA!!!!
![]()