Vaše doměnky o dospěláckém světě v dětství

10713
20.8.10 19:53

Vaše doměnky v dětství

Dneska jsem si tak vzpomněla, že když jsem byla malá, byla jsem přesvědčená, že svět okolo se nemění a jen já rostu a už brzo doženu (dorostu) starší lidi…

A o účtování vody jsem si myslela, že funguje tak, že ve vodárně má každá rodina svou káď a pracovníci vodárny dolévají kýble vody do kádí a vodu účtují podle počtu nalitých kýblů :lol:

Pochlubte se i vy, o čem jste v dětství či mládí byli přesvědčení a pak jste zjistili, že je to úplně jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13753
20.8.10 20:07

Já jsem si celkem dlouho myslela, že filmy se natáčí vcelku, takže všichni herci příběh „prožívají“ a záviděla jsem jim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
20.8.10 20:09

Chichi, já myslela, že miminko se dělá tak, že si paní a pán dají pusu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.8.10 20:13

Já se těšila až budu velká, že se dostanu skrz televizi do filmu :lol: Myslela jsem, že určitě existuje nějaká možnost „prolézt“ tou bednou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.8.10 20:14
dornicka píše:
Chichi, já myslela, že miminko se dělá tak, že si paní a pán dají pusu :oops:

No, já myslela, že se rodí pusou :lol: Ale to jsem byla fakt capart :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
20.8.10 20:17
rhiannon píše:
Já se těšila až budu velká, že se dostanu skrz televizi do filmu :lol: Myslela jsem, že určitě existuje nějaká možnost „prolézt“ tou bednou :lol:

Jo a ještě jsem si myslela, že mě hlasatelky vidí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
20.8.10 20:24

Já jsem se docela jako malá holka netěšila na dobu, až budu máma. Tenkrát totiž nebyly autosedačky, kolikrát ani pásy (třeba v trabantu) a jeden z dospělejch musel tedy sedět vzadu a hlídat děti. Většinou máma, aspoň ta naše sice řidičák měla, ale v životě jsem jí za volantem neviděla. A já strašně moc chtěla bejt velká a sedět vepředu a proto jsem se netěšila na to, až budu muset zase sedět vzadu … tak jsem si na to vzpoměnla onehdy, když jsem nakládala tu svojí smečku do sedaček, kočár do kufru, nákup do kufru, kabelku na sedačku vedle sebe a poté jsem usedla sama za volant .....

Docela zklamání jsem zažila, když jsem navštívila tátu jednou v práci. Pracoval ve fabrice, v jejímž areálu byly ventilátory a komíny a ty dělaly něco, co mi znělo jako „praci praci praci praci ......“. tak jsem si myslela, že vevnitř je nějaký pás, u toho pásu sedí lidi, bouchají do toho pásu a sborem říkají to praci praci … a představte si, že táta neseděl ani u toho pásu (on tam sice byl, ale lidi nedělali praci praci, jen tam něco montovali), ale normálně v kanclu a maloval na nějakou tabuli!!! (konstrukce ..... ) :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
L-enny
20.8.10 20:24

já jsem byla přesvědčená o tom, že moderátoři televizních zpráv se všechny zprávy musí učit zpaměti.
a když jsem se dozvěděla, že to čtou z čtecího zařízení, byla jsem fakt zklamaná. :mrgreen: :mrgreen:

a taky jsem si myslela, že učitelé přespávají ve škole a nemají vlastní rodinu, jen školu. :mrgreen:

bylo toho asi víc, mám docela bujnou fantazii,ale tohle mi utkvělo v hlavě.

• Citovat
  • Upravit
205
20.8.10 20:29

Co si vybavuju byl pocit, že až vyrostu, nebudou mi o všem tvrdit, že je to nebezpečné - a hrozně jsem se na to těšila. Připadalo mi vyloženě diskriminující, že nemůžu to, co starší (to mohl být tak konec školky? :-D). Tvrdí mi to stejně, ale už nemusím poslouchat, takže paráda, horolezcům zdar :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
20.8.10 20:29

:lol:
Já (až jsem byla o něco větší a měla nějaké ponětí o anatomii) jsem nemohla uvěřit tomu, že dítě proleze tou dírou v pánvi a pořád jsem přemejšlela kudy jinudy by to asi šlo :mrgreen: (no nakonec jsem nebyla daleko od pravdy, u mě konkrétně to bylo dírou v břichu :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
20.8.10 20:31

Pomeranca: to je fakt, taky jsem žila v tom, že je to dírou v pupíku :-D Ale patrně jsem žila v osvícené domácnosti, vzpomínám si, že teoreticky jsem byla vybavena pak ve škole silně nadprůměrně… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
20.8.10 20:33

Ja si zase vybavuju, jak moc jsou pro male deti dulezite ilustrace v knihach…kdyz jsem citavala ctyrlistek, tak mi to zabralo takovou dobu a predstavovala jsem si ty pribehy podle tech obrazku..vite co chci rict. Ted kdyz se podivam do ctyrlistku, tak si reknu, hm, hezky a mam to za 2 minuty precteny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
20.8.10 20:42
MadGirlNancy píše:
Ja si zase vybavuju, jak moc jsou pro male deti dulezite ilustrace v knihach…kdyz jsem citavala ctyrlistek, tak mi to zabralo takovou dobu a predstavovala jsem si ty pribehy podle tech obrazku..vite co chci rict. Ted kdyz se podivam do ctyrlistku, tak si reknu, hm, hezky a mam to za 2 minuty precteny…

Jojo, to souhlasím! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
20.8.10 20:45
rhiannon píše:
MadGirlNancy píše:

V ABC vycházelo cosi jako Soumrak bohů nebo jak se to jmenovalo … děsná kravina! Táta nám koupil nějaký letní speciál … Ale vybavuju si, jak jsem to dokázala o jedněch prázdninách číst furt dokolečka dokola …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
20.8.10 21:20
Emilie píše:
rhiannon píše:
MadGirlNancy píše:
V ABC vycházelo cosi jako Soumrak bohů nebo jak se to jmenovalo … děsná kravina! Táta nám koupil nějaký letní speciál … Ale vybavuju si, jak jsem to dokázala o jedněch prázdninách číst furt dokolečka dokola …

To taky znaaaaaaaaaaaaam 8-o 8-o 8-o :palec: Ted se mi to vybavilo :lol: :lol: :lol:

Ja si zase nikdy neumela predstavit,jak je mozne nacpat dotycneho zpevaka nebo zpevacku do uplne placate gramodesky,co se u nas tocily jedna za druhou cele dny..... 8-)

SUPER TEMA!!!! :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová