Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak šup nastudovat etiketu
Jde spíš o to abys věděla čím jíst ten daný chod. Moc času nemáš tak malá rada začni příborem z vnějšku a postupuj do vnitř. V podstatě nejde o to co máš na sobě protože i velmi bohatí často chodí oblečeni pohodlně. Chodíme s manželem každou chvíli a já už to neřešim
. Vem si něco v čem se budeš cítit dobře.A když budeš mít nějakou jakoby trému představ si je na záchodě. To funguje.
No, ne že bych teďka byla klidnější…jdu se podívat po dostupné literatuře
To je teda zase věc ![]()
Díky
Noblesu a eleganci dělá sebejistota. Výročí svatby je vaše soukromá slavnost, ne společenská událost. Na sebe něco spíše romantického, spíše jednoduchého a hlavně pohodlného. Stoluj intuitivně, francouzská kuchyně nemá žádné extra vychytávky, snad jen dloubátka na šneky, komplikovaně se jedí ústřice (a nejsou nic moc, ty bych vynechala) a rybí příbor snad poznáš. Chodím docela často na pracovní „jídla“ a mám pár postřehů jak poznat burana: po zasednutí ke stolu si před sebe narychtuje mobil a klíče od auta, nepoužívá ubrousek před pitím, tříská příborem o talíř raději než by si vzal složité jídlo třeba lžicí nebo rukou, nutí spolustolovníky k neustálým přípitkům a ťukání sklenicemi, ze švédského stolu si nabere od všeho kus na obrovskou hromadu na malém talířku a pak s tou opadávající hroudou stojí ve frontě u baru a krátí si čas před objednávkou tří drinků uždibováním a plácáním jídla na sako, po jídle se u číšníka domáhá aperitivu… U dam se pozná sláma z bot podle make-upu (všeho moc), kabelky položené na klíně nebo pověšené na židli (patří na zem, na stůl je-li malinká nebo na věšák), kradení cukrů, mlíček, sušenek či ovoce (nenápadné cpaní do kabelky). Pokud jdeš s mužem tak se chovej velmi malounko submisivně, nech si otevřít dveře, sundat kabát, přisunout židli atd.
Užijte si to!
tak já než se cítít někde takto upjatě tak raději zvolím běžnou restauraci a většinou se s manželem domluvíme, kam půjdeme
BaraF to je krásně shrnuté ![]()
Za sebe bych jen dodala ze zkušenosti - nebát se obsluhy, neb ona je tam pro tebe, ty jí platíš. Takže já pokud něco nevím, tak se obsluhy naprosto asertivně ptám a žádám o pomoc
třeba na název a složení jídla, ale třeba si nechám klidně i ukázat držení hůlek, když zjistím, že už jsem „ten krám“ zas neměla dlouho v ruce a zase s tím bojuji
Nechávám si i někdy doporučit jídlo, profesionální obsluha v dobré restauraci umí zákazníka dobře odhadnout a nebude třeba Kelišové nutit šneky a chobotnici… ![]()
Holky, děkuju
smála jsem se celou dobu…ale je tu spoustu rad, které jsou užitečné! BaraF ![]()
Angelino…ono je to tak, že jsme si s manželem už dlouho říkali, že bychom to chtěli vyzkoušet, podívat se i na ten interiér, protože se mi secese moc líbí! Tak mi to ted přišlo jako super příležitost a jako fajn překvapení
Takže je to takový to těšení na fajn zážitek s takovým tím divným pocitem v žaludku ![]()
zaara píše:
Holky, děkujusmála jsem se celou dobu…ale je tu spoustu rad, které jsou užitečné! BaraF
![]()
Angelino…ono je to tak, že jsme si s manželem už dlouho říkali, že bychom to chtěli vyzkoušet, podívat se i na ten interiér, protože se mi secese moc líbí! Tak mi to ted přišlo jako super příležitost a jako fajn překvapení
Takže je to takový to těšení na fajn zážitek s takovým tím divným pocitem v žaludku
tak určitě to bude pěkný zážitek, užij si to hezky
Ahojky! Tak jen pro info:
vcera jsme byli na te veceri a nakonec jsme si to bajecne uzili! Prostredi me uplno nadchlo, secese je paradni. Jidlo docela fajn a hlavne byli vsichni strasne prijemni. A kdyz jsem videla u vedlejsiho stolu Italy, ktery prisli v dzinach, tak jsem se uklidnila už úplně.
Myslím, že se nám to povedlo, manžel nadšenej, takže oslava výročí se vydařila. ![]()
A je fakt, že když dá člověk na normální selskej rozum, co je slušný a co ne, tak to jde najednou samo (čímž neříkám, že jsem všechno dělala dobře, ale co ![]()
Ale i tak díky za rady, dost jsem jich využila ![]()
Paaaa ![]()
Ahojky holky!

Máme jít s manželem na večeři k výročí svatby do Obecního domu do francouzské restaurace. Je to docela hodně nóbl, nikdy jsem takhle nebyla, tak se chci zeptat, co mě čeká, co si mám vzít na sebe atd., abych neudělal moc velký trapas
Na jednu stranu se moc těším, na druhou stranu z toho mám nervy už teď, vím, že se tam budu cítit nepatřičně
Díky z.