Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
je možné že naše Anežka má tzv. růstové bolesti? Už asi dva týdny (ne každý den) se v noci budí s brekem a ukazuje na nohy nebo ruce a stěžuje si na bolest a současně mívá lehce zvýšenou teplotu (37,2 - 37,5). Bývají i slzičky, takže ji to asi fakt bolí. Přes den si až tak moc nestěžuje, to jen občas po delší procházce.
Nesetkala jste se některá s něčím podobným?? V pátek jdeme k doktorovi, tak se taky zeptám, ale víc hlav víc ví..
Podle mě je to na růstové bolesti trochu brzo. Naše dcerka je má od cca dvou a půl let, ale možné to je. Zkuste jí dát na místa, kam si ukazuje, studený obklad a když bude plakat pořád, tak třeba Panadol. Tak to praktikujeme my. První pomoc - studený obklad, druhá pomoc - nějaké „placebo“ (třeba vitamíny, ale tvrdíme, že je to medicína na bolest) a když nepomůže ani to, tak už dáváme Panadol a během 15 minut je dobře a spí. Taky se jí to zhoršuje ve dnech, kdy je hodně aktivní.
A.
Studené obklady dávám a většinou pomůžou, Panadol sirup jsem dávala asi 2×, když obklady moc nepomohly. Ještě vyzkouším to placebo ![]()
Ahoj taky se mi zdá poměrně malinká asi bych se radši poradila s mudr.asi žádná rada viď já bych se Panadolu bála pokud bych nevznala 100%důvod proč jí ho dát..držím palečky ať je vše brzo o.k.
Prosím o radu. 5 letá dcerka má pravděpodobně růstové bolesti. Není to nějak šílené, ale večer pořád šoupe nohama, nemůže usnout a stěžuje si taky na záda. Chtěla bych jí dát nějakou přírodní/přirozenou formu vápníku. Pomůže to? Neporadí někdo konkrétně prosím.
Děkuji moc všem.
Ahoj, mám to samé se svou pětiletou. Trpí tím cca od třech let. Vždy jak ji to popadne v noci, mám po ruce chladivý gel nebo aspoň krém nějaký. Pořádně promasiruju obě nožky a jde se znova spat. Když už je nejhůř, dám něco od bolesti. Mluvila jsem o tom s dr, chce mi na zimu předepsat vigantol. Ten se mi ani jedné nechce moc dávat, tak dostává spolu s mou půlroční rybí tuk od mollers… A zatím se mi zdá že se to zklidnilo
@Aries6 ja nepotesim, trpela jsem na to sama az do puberty, nepomahalo nic a bolelo to poradne, pamatuju si to dodnes, teda u me to byly nohy…
Ať jí 2× za týden rybu nějakou tučnou (treska je nejlepší) a dává si párkrát do týdne vajíčka. Řešila jsem to teď s naším malým špuntem a bylo to nedostatkem vitaminu D. Takže my jsme zase přes zimu najeli na vigantol a dobré. Až bude větší, budu dávat rybí tuk.
Trpěla jsem tím do puberty. Chce to hlavně teplo a teplo. Nejlíp vlněnou deku, zabalit a přikrýt peřinou. Pokud prochladne venku tak nejlíp horkou vanu.
@Aries6 píše:
Prosím o radu. 5 letá dcerka má pravděpodobně růstové bolesti. Není to nějak šílené, ale večer pořád šoupe nohama, nemůže usnout a stěžuje si taky na záda. Chtěla bych jí dát nějakou přírodní/přirozenou formu vápníku. Pomůže to? Neporadí někdo konkrétně prosím.
Děkuji moc všem.
Ahoj tak my budeme mit v lednu 4 a taky nas bolivají v noci nožičky. Není to ale každy den. Mažu chladivou masti(alpa) a šup pod peřinu. Zatím to zabíra a leky nebyly potřeba. V zimě budu dávat Vigantol. ![]()