Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já se kafe taky nevzdala ani v těhotenství, hlavně i proto, že jsem dostaly nový presovač a to se nadá odolat. Ppořád studuju na internetu vše možné, stahla jsem i uklidňující hudbu, ale na tu našu prostě nic nezabírá, když nechce spát tak ji můžu chovat, houpat, zpívat jí vše možné a nic. Třeba by mě zajímalo kdy začne rozlišovat den a noc a jsem zvědavá jestli po šestinedělí se u ní něco změní. Dnes nám končí tak uvidíme. A jaký jsi měla porod, říkam si jestli nemá pořád taky trauma z porodu, rodila jsem 16 hodin a pak nám museli pomoct zvonem, v porodnici tvrdili, že je divoká z toho, ale že se to spraví, ale pořád nic a pediatr se zase na to moc netvářil, že je to z porodu.
Rekla bych, ze u vas dvou to bude spurt. Chce to pevne nervy. Kojit, jak si mimo rekne a pokud vam spatne spi a budi se rucickama, tak pevne zavinout, pustit vysavac ci fen a verim, ze vam bude chvilku chrnet..
A je možné že jeden spurt měla už mězi druhým a třetím týdnem? Nebo je jen jeden spurt v období?
ta naše zase vylezla úplně čistá nebyla vůbec špinavá
no uvidíme jaks e to bude dál vyvíjet, napíšu zí
tak jsem ji teď zkusila dát od zavinovačky po mě do té staré se šňůrkami tak uvidím, zítra zase napíšu jak to vypadá a pak dám taky vědět jestli po těch 6 týdnech nastala nějaká změna
![]()
Spurt můžebýt kdykoliv, jen v těch 3 a 6 týdnech a 3 a 6 měsících je typický. Mimo tyto doby tomu můžete říkat laktační krize, důsledek je stejný, mimino se kojí často a je nespokojené ![]()
Pridam se taktez do diskuze, male je 2,5 mesice a zazivam to stejne jiz 3.den. Neustale hlad (nekojim, tak mam prehled co mi vypije), protivna, podrazdena, malo spici, neustale se mi budi, ruky uz jsem ji musela svazat plinou jinak by mi neusla vubec. Pres den nic nestiham, neudelam no proste na h…! Vecer vycerpana uleham do postele a pri usinani doufam, ze se nevzbudi a ze si snad aspon trochu odpocinu. Nejhorsi je, ze nepomuze ani kocarek - tam mi zaspi hodinu a pak zase jeji ehm, ehm a je po spanku. Clovek muze ujit tisic mil s kocarkem a je to stejne k nicemu ![]()
Tak včera i dnes je mála celkem hodná, dokonce ted dvě noci pěkně spala usnula v 11 a spala do 5 do rána…super kéž by to takhle bylo pořád…ale přes den pořád papá, někdy i po hodině má zas hlad…jak to vypadá u vás
Já v dceřiných 3 týdnech přestala kojit, měla jsem málo mléka. Zkus ji zvážit před a po kojení a uvidíš kolik vypila. Její váha v kg krát 150 a vyjde ti množství v mililitrech kolik by měla vypít za den a pak si z toho orzpočítáš kolik po kolika hodinách. Podle toho bys měla poznat jestli od tebe vypije dost. Mě ji takhle vážily v porodnici a tak jsme zjistili, že ode mě vypije strašně málo.