Růstový spurt a přejídání?

104
19.5.13 22:50

Růstový spurt a přejídání?

Ahojky,
chci se zeptat, malá se nejspíš ve 3.týdnech dostala do spurtu! :) Je pořád podrážděná, naštvaná, uplakaná, hladová a když nakojím, během 10 minut je opět vzhůru a dožaduje se další nálože mlíčka. Je nevyspalá a vyčerpaná, vidím na ni jak chce spinkat, ale zabrat prostě nemůže! Je to spurt? a mám tedy kojit pokaždé když se dožaduje? A když mi začne ublinkávat, mám ji přikládat k prsu dál, když to vyžaduje? Nebo už má dost? a jen chce dudlat prso?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.5.13 22:53

Jo, vypadá to jako spurt. Ublinkávání přebytků je pro miminka normální, zkoušíš ji dávat odkrknout? Pokud by jí to blití nějak zásadně vadilo, tak bych zauvažovala nad dudlíkem, jinak jí dej pod hlavu plínu a neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
20.5.13 07:23

Naše malá to teď měla taky nejhorší to bylo večer to prostě řvala třeba i dvě hodiny v kuse i když byla co půl hodiny u prsu a ne a ne zabrat.Tak jsem přes den odstříkávala a večer ji dokrmila MM a byl klud usíná mi cca v 10 a spí zhruba do půl 5 celou noc v kuse. U nás se to uklidnilo trochu ale večer má prostě větší hlad tak dokrmím MM. S ublinkáváním to máme stejně minule si odbrkla tak že mi nahodila celá záda:-D já ji po kojení nechám odbrknout a snažím se s ní moc nešít a nechat ji chvíli v klidu na kojícím polštáři a je to celkem ok. Když jsem jí hned po kojení dala do postýlky na záda nebo bok tak se mi vždy povracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
20.5.13 11:15

@i_ivankaa rekla bych ze ano, mala to mela asi v 7.tydnech, ale opacne, rvala a rvala, od prsa se odtrhavala, prisala, odtrhla a tak dokola, flasku plivala a vzekala se, byla unavena, podrazdena, vydrz, ja nevedela co to je a po tydnu jsme skoncili v nemocnici, pozvracela se, a sla mi dolu s vahou do 10dnu bylo po vsem…podotykam ze mi na jedno krmeni vypila jen 30ml a jeste blindila. Pevný nervy, já pak byla podrazdená s ni, jelikoz jsem netusila co se deje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
20.5.13 11:45

@Ajinka91 mám ji teda přikládat k prsu kdykoliv chce? Vždycky pila tak 25-30 min. ted pije tak 5minut a pak se právě taky začne odtrhávat s brekem a za 10minut zase by cucala a je to pořád dokola…mám prsa normálně střídat? Nebo třeba třikrát za sebou jedno a pak druhé, protože mám pocit, že takhle mi vypije vždy jen to přední mlíčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
20.5.13 12:22

@i_ivankaa já bych prikladala, kdykoli si rekne, ono to brzy pomine, mala byla jako silena, po 5dnech uz jsem brecela vzetky protoze jsem nevedela co je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisa
24.8.13 11:01

Ahoj dnes je mé dceři 6 týdnů a je už asi 3 den hrozně neklidná, za celý den naspí max 8 hodin a to po kouskách. U jídla je taky neklidná, jsme na umělé výživě. Když už usne tak jí to strašně dlouho trvá a za chvíli je zase vzhůru a má hlad. Na váze přibývá dobře, nevím co to může být. Předtím bylo 5 dnů kdy spinkala přes den a i pěkně v noci a před tím byly zase 4 dny kdy taky nespala, kroutila se byla neklidná a teď se to opakuje. Může to být spurt? může ho mít po druhé?

• Citovat
  • Upravit
530
24.8.13 12:14

Ahoj, také bych se chtěla zeptat jak se to vlastně pozná ten spurt? malé budou za 2 dny 3 týdny a poslední cca 2-3 dny je to hrozné, nejdříve jí tedy trápili prdíky, vždy tak půl hodiny po jídle se vzbudila, kroutila se a brečela, vrchol bych, když řvala půl dne a já s ní, protože jsem nevěděla jak jí pomoci, zašla jsem do lékárny a tam mi doporučila paní Sab simplex, takže před každým kojením dávám 3kapky (tedy ne před každým tak po těch 3 hodinách, protože nevím abych jí zase toho nedávala moc :roll: ) a k tomu jsem se právě chtěla dostat - dříve jedla tak po těch 3-4 hodinách a po celou tu dobu spala… je to tak ty 2-3 dny co se neustále budí a brečí, buď chce jíst a to už třeba po hodině nebo po dvou nebo se chce prostě jen chovat. V noci se mi stalo, že pila asi třičtvrtě hodiny a pak stejně brečela, myslela jsem že to sou zase prdíky, ale asi po hodině se pozvracela (což se jí ještě nikdy nestalo - bylo to takové hodně světlé skoro až vodové s „pucky“ ) byla jsem z toho hotová, protože jsem měla strach, aby se ve spánku neudusila, takže jsem jí nechala spát celou noc na boku… je možné, že jí trápí ten spurt a že to časem přejde? nebo jí prostě mé mlíko nestačí a mám začít dokrmovat UM? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisa
24.8.13 13:50

Já dávám taky kapky Sabb a doktor říkal že mám dávat před každým krmením 10 až 15 kapek. dZe začátku to zabíralo, ale ted je jak z divokých vajec tak nevím jestli jsou to prdíci a bolení bříška nebo spurt, strašně težko usíná a vůbec nespí tvrdě, leká se a vyžaduje dudlíka, když spí tvrdě a je spokojená dudlíka nechce. jakmile jí dudlík vypadne je vzhůru oči jak tenisáky mává rukama. Fakt nevím co to je, jsem straně unavená. Doufám, že se to co nejdřív spraví. Začala jsem ještě dávat probiotika biopron tak snad se dostaví účinek brzy.

• Citovat
  • Upravit
530
24.8.13 14:13
@Miiiiisa píše:
Já dávám taky kapky Sabb a doktor říkal že mám dávat před každým krmením 10 až 15 kapek. dZe začátku to zabíralo, ale ted je jak z divokých vajec tak nevím jestli jsou to prdíci a bolení bříška nebo spurt, strašně težko usíná a vůbec nespí tvrdě, leká se a vyžaduje dudlíka, když spí tvrdě a je spokojená dudlíka nechce. jakmile jí dudlík vypadne je vzhůru oči jak tenisáky mává rukama. Fakt nevím co to je, jsem straně unavená. Doufám, že se to co nejdřív spraví. Začala jsem ještě dávat probiotika biopron tak snad se dostaví účinek brzy.

Já to právě ještě neprobrala s dětským doktorem, tam jdeme až příští týden, takhle mi to doporučila v té lékárně (3 kapky před každým kojením, tak nevím no)… ale jinak máme to samé co vy, přesně jak popisuješ, také jsem měla pocit, že kapičky zabírají, ale teď také přemýšlím, jestli jí zase trápí ty prdíky a bříško nebo ten spurt - ty poslední cca 2 dny je neustále vzhůru, pořád sebou šije, rozhazuje ručičkama, že se tím kolikrát i vzbudí a s tím dudlíkem je to úúúplně to samé, když spí tvrdě nechce ho a ted brečí dokud jí nedám k prsu a nebo jí nedám alespoň dudlíka a jakmile vypadne, je vzhůru a brečí :nevim: také jsem hotová a utahaná, protože jak jsem psala ty poslední dny se budí i po hodině, nají se, pak ale těžce zabírá, takže to trvá i půl hodiny než usne a já si vůbec neodpočnu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisa
24.8.13 14:25

Já se ji snažím dávat papat nmejdřív za 3 hodiny a vypije tak 100ml a pak usína i Dvě hodiny, ale za chvíli je vzhuru a zase jí a tak je to pořád dokola, v noci jsme byly vzhuru mezi dvěma krmeními. Snad se tu objeví někdo kdo nám poradí. Úplně závidím maminkám který jedou na procházku, já po takové noci jít na procházku tak bych asi nefungovala vůbec.

• Citovat
  • Upravit
530
24.8.13 15:27

Zrovna teď jsem přemýšlela, jestli mám malou krmit tedy pokaždé když se vzbudí? protože se opět po hodině vzbudila a chtěla jíst, tak jsem jí trochu dala, ale jak hltá, tak se někdy i zakucká a navíc zase zvracela, tak nevím jak to řešit, zřejmě tím dudlíkem, dala jsem jí ho a je snad na chvíli klid…jsem z toho opravdu vyčerpaná a ten neustálý pláč mi nepřidá ani na psychice, takže jsem nervozní a brečím s ní :,( :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisaa
24.8.13 15:37

Mě se malá taky někdy zakucká, naštěstí blinká max jednou denně, teď jsem krmila akroutila se u toho jak had, ale vypila vše co měla, pila ale půl hodiny a ne a né usnout…to znám v noci jsem taky brečela, už bych si chtěla miminka taky užít a ne být jen ve stresu. Doufám, že se to brzy obrátí a bude spací miminko… a pořád dělá takový zvuk ehm a chrčí jak když tlačí a to je schopna dělat dvě hodiny a u toho šermuje rukama, má vyvalený oči a vyžaduje dudlík, fakt nevím…musíme doufat

• Citovat
  • Upravit
530
24.8.13 16:23

.

Příspěvek upraven 03.10.13 v 19:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisaa
24.8.13 16:49

Taky jsem si říkala, že ta naše je originál, ale asi není. Uklidňuje mě, že není jediná. Všude psali jak spi novorozeně 20 hodin a tak, tak mě vůbec nenapadlo, že to bude jinak. Kdyby aspoň v noci spala, napapala se a pěkně usnula, ale to ne. Já teda nekouřím, ale nevyčítala bych si to když tě to uklidní, já si dám dvojku vína sem tam večer, ale to už člověk přemýšlí nad vím, jestli nespí, že to ze mě cítí, nebo že ze mě cítí kafe a proto nespí, nebo jí škrtí ponožky nebo mám špatný lahvičky nebo ji krmím ve špatné poloze a tak no dnes je mi celý den do breku. Já mám manžela na zahradě máme ji kousek od bytu a staví tam chatku abysme tam za rok mohly být. Pořád si ale říkám, že ta malá chudinka za to nemůže, my jsme si ji udělali tak to musíme zvládnout. Já jsem byla zvyklá mít vše dopředu naplánované a vše mělo řád a teď ta nepravidelnost to že nvím co přijde mě hrozně vyčerpává…to doufám, že je to spurt a brzy to přejde a najedeme trochu na pravidelný režim…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure