Rutina u tříměsíčního miminka

44
21.3.22 08:10

Rutina u tříměsíčního miminka

Zdravím
Jsem poprvé maminka a trochu s tím bojujeme. Malá má teď 24.3. Tři měsíce a udělali jsme si spolu takový rituál který nám krásně fungoval.
V 19:00 hraní
19:30 koupání
19:50 papání
A 20:10 uspávání
Malá spinká vedle mě v posteli jelikož nám to tak vyhovuje protože nesnáší když je sama.
Prospala mi krásně celou noc až do 7 někdy do 8 rána.
Jenže tři dny zpátky mi usnula v kočárku tak jsem ji nechala spinkat a probudila v 20:10 klasicky na krmení jenže potom mi vstala kolem 4rano a ne a ne spinkat. To samé včera. Už jsme sice koupali a najeli opět na rutinu ale nemělo to úspěch. Uspavali jsme asi do desíti do večera, ve tři ráno budíček a usnula mi pak až v pět a pak klasicky budíček v 7.
Mrzí mě to zkrz toho že mi už krásně spinkala, nebyla plačtivá, prostě spokojené miminko.
Chci se zeptat zda jste se někdo úspěšně vrátil na svou zavedenou rutinu a vrátilo se všechno do pořádku?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1137
21.3.22 08:17

Spanek deti se neustale meni, a zejmena v case, kdy je rodic se spankem ditete spokojeny :lol: Mozna se vam klidne nocni spani vrati, mozna ne, to bohuzel nikdo nevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36029
21.3.22 08:18

Dětem se mění spánek za dne na den. Našim se kolem toho 3 mesice spanek zhoršil. To se ji změní ještě několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
21.3.22 08:21
@Bibi39 píše:
Zdravím
Jsem poprvé maminka a trochu s tím bojujeme. Malá má teď 24.3. Tři měsíce a udělali jsme si spolu takový rituál který nám krásně fungoval.
Malá spinká vedle mě v posteli jelikož nám to tak vyhovuje protože nesnáší když je sama.
Jenže tři dny zpátky mi usnula v kočárku tak jsem ji nechala spinkat a probudila v 20:10 klasicky na krmení jenže potom mi vstala kolem 4rano a ne a ne spinkat. To samé včera. Už jsme sice koupali a najeli opět na rutinu ale nemělo to úspěch. Uspavali jsme asi do desíti do večera, ve tři ráno budíček a usnula mi pak až v pět a pak klasicky budíček v 7.
Mrzí mě to zkrz toho že mi už krásně spinkala, nebyla plačtivá, prostě spokojené miminko.
Chci se zeptat zda jste se někdo úspěšně vrátil na svou zavedenou rutinu a vrátilo se všechno do pořádku?
Děkuji

Bohužel u dětí se spánek často mění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
21.3.22 08:23

Jsi zklamana, protoze ti dite spalo dobre na zacatku. Ta zmena spanku je prirozena a souvisi s mnoha faktorz - rust zubu, hodne vjemu, separacni uzkost… Celou noc stabilne prospi tak od roka, roka a a pul, kdyz to dobre pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
21.3.22 08:24

Nema cenu cokoliv resit, spanek mimin se neustale meni a co platilo vcera uz dnes nefunguje :lol: mezi 3.-4. mesicem navic prichazi spankova regrese, kdy se prckum spanek docasne zhorsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.3.22 08:27

Jak píšou holky, dětský spánek se mění ze dne na den, není to tvoje ani její chyba. Za měsíc to může být zase úplně jinak. Základem toho, abys nebyla zklamaná, je nemít velká očekávání (což za mě klidný celonoční spánek kojence je :lol: ). Jediné, co můžeš trochu korigovat je, nenechat ji spát vpodvečer, ale zase nesmí být moc přetažená. Rituál dodržujte a ono si to zase časem sedne.
Mě syn spal fajnově do 5 měsíce, jak se začal otáčet na břicho, tak začalo spánkové peklo a nemělo nic společného s rituály nebo režimem, jaké dítě přes den mělo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
21.3.22 09:09
@Bibi39 píše:
Zdravím
Děkuji

Už nikdy se nevrátíš na rutinu, kterou sis zavedla ve třech měsících dítěte.

Ono totiž to děťátko už jaksi nikdy nebude tříměsíční - ono pořád roste, vyvíjí se a jeho potřeby se mění ;)

Časem si třeba zvyknete na nějaký jiný režim, který vám bude chvilku vyhovovat - a pak se to zase změní a pořád dokola… ještě mockrát, v podstatě až do doby, než dítě nastoupí do nějaké instituce, kam bude muset docházet pravidelně (což samo o sobě režim nastolí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
21.3.22 09:22

No tak z toho jsem celkem smutná. Mrzí mě to hlavně protože teď od probuzení mi pláče ať je v jakékoliv poloze, zabalena.. Rozbalena… Slzy jak hrách a očička nateklé… No teď usnula tak snad zas najdem něco co nám bude vyhovovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
21.3.22 09:42
@Bibi39 píše:
No tak z toho jsem celkem smutná. Mrzí mě to hlavně protože teď od probuzení mi pláče ať je v jakékoliv poloze, zabalena.. Rozbalena… Slzy jak hrách a očička nateklé… No teď usnula tak snad zas najdem něco co nám bude vyhovovat :oops:

No evidentně jí něco trápí, ale určitě to není fakt, že jsi jednou porušila rituál a dala jí spát jinak ;) Zoubky, psychomotorický vývoj, růstový spurt, bříško… cokoli. To jsou prostě miminka no :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
21.3.22 15:44

Určitě se netrap, že bys jí něco rozhodila tím, žes jí nechala spát v kočárku. Prostě se něco změnilo a jak píšou holky nademnou, eště se to bude měnit moc a mockrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.11.23 14:24

To nejsi zdaleka jediná 😀syn má 2 roky a do teď nespí celou noc. Teda už se nám to parkrat stalo, dokonce i týden vkuse, ale pak zas treba 3h vzhůru. Kolem toho třetího měsíce se to mění, treba už jste ve ctyrmesicni regresi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí