Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je fakt jak píše @berry4, že to je nějaký jeho postup, pamatuju že děti bývají hodně protivné i před tím, než se třeba něco nového naučí ![]()
Ale že si mne oči, je možná fakt přetažený. A když si s ním ty lehneš a přečteš pohádku tak nic? Zkusila bych možná vymyslet nějakou fintu ![]()
Tak jestli jde jen o odpolední spaní a ne o večerní, tak co ho po obědě hodit do kočáru a vyrazit ven? Pokud ti v kočáru usne, tak bych tak jezdila třeba týden, aby si zvykl na určitou dobu spát a pak bych to zkusila doma, jestli taky usne ![]()
@tessy ne se mnou neusne, nebo aspoň u mě, vždycky se do minuty přetočí na břicho a řádí jak pominutý ![]()
@Pettule69 Jeník má teda teprve 9 a půl měsíce, ale u nás takové to šmrdlání rukama, které jsem považovala za tření očí z únavy, byla nakonec zadní rýma. Prostě ho svědil kořen nosu a tak si třel i oči, které navíc z té rýmy (a asi i tím třením) byly zarudlé. A tím, že pořád řval, jsem jasně sázela na únavu. Tak jsem ho furt ukládala a on furt vyskakoval, že tam být nechcééé…
A druhý případ řevu se šmrdláním jsou u nás aktuálně zuby.
Jinak on řve furt, takže já už to neřeším. On si tak prostě komunikuje po svém.
Prý to řvaní přejde, jakmile začne mluvit.
@Gobca No už aby to mluvení začlo, sice to bude na palici jak pusu nezastaví, ale aspoň řekne co ho bolí ![]()
Ahoj..bohužel obnovuji diskuzy..mám 2 měsíční dcerku. Do 4 týdne byla zlaté dítě..hodné, klidné, spavé, prostě jsme o ni nevěděli. Ale po 4tém týdnu nastal horor..celý den jen řve. Nakrmím ( kojím ), vydrží tak pul hodky max hodku v klidu třeba na lehátku, na dece, na pohovce atd, a pak se spustí řev a prostě nepomuže nic, ani zavinutí, tichý šum, ani to že ji vezmu na sebe a houpám nebo plácám po zadečku, nepomuže ani šátek - také tam vydrží jen chvíli..už prostě nevím co dalšího zkusit. Vždy to dopadne tak, že ji nechám vyřvat dokud z toho neusne a po probuzení to je znova, nakojit, chvili klid a pak řev a tak to je celý den. Naštěstí v noci to nedělá, po kojení ji hned uspím a spí..Už si nevím rady, měsíc se to dalo vydržet ale už jsme oba s manželem na prášky. Ten už mi řekl at ho nenechávám s ní moc dlouho o samotě, protože by ten řev nevydržel. A já už nevím co dalšího zkusit, proč pláče, zatím je malá a ani hračky ji nezabaví, takže celý den poslouchám řev.
@smurfka neprojevilo se po dávání Vigantolu? Když to tak čtu, tohle byl můj malý přesně poté ![]()
@martina.se píše:
@smurfka neprojevilo se po dávání Vigantolu? Když to tak čtu, tohle byl můj malý přesně poté
no já vigantol vysadila už asi 10 dní nebo tak a nic se nezměnilo..takže asi tím to nebylo ![]()
@smurfka píše:
Ahoj..bohužel obnovuji diskuzy..mám 2 měsíční dcerku. Do 4 týdne byla zlaté dítě..hodné, klidné, spavé, prostě jsme o ni nevěděli. Ale po 4tém týdnu nastal horor..celý den jen řve. Nakrmím ( kojím ), vydrží tak pul hodky max hodku v klidu třeba na lehátku, na dece, na pohovce atd, a pak se spustí řev a prostě nepomuže nic, ani zavinutí, tichý šum, ani to že ji vezmu na sebe a houpám nebo plácám po zadečku, nepomuže ani šátek - také tam vydrží jen chvíli..už prostě nevím co dalšího zkusit. Vždy to dopadne tak, že ji nechám vyřvat dokud z toho neusne a po probuzení to je znova, nakojit, chvili klid a pak řev a tak to je celý den. Naštěstí v noci to nedělá, po kojení ji hned uspím a spí..Už si nevím rady, měsíc se to dalo vydržet ale už jsme oba s manželem na prášky. Ten už mi řekl at ho nenechávám s ní moc dlouho o samotě, protože by ten řev nevydržel. A já už nevím co dalšího zkusit, proč pláče, zatím je malá a ani hračky ji nezabaví, takže celý den poslouchám řev.
Brisko? Spurt? Nas byl to samy, pomohlo jen chovani a pochodovani po byte. Vydrz, ten nas rval do 4.mesice, pak 2 mesice klid a od 7.mesice do roka zas.
Reflux? By sedel celkem ten casovy rozestup. Nam doktorka tehdy napsala Helicid, sice podani fakt vtipny, otevrittobolku a spocitat kulicky, vydelit trema, ale zlepsilo se to
@bobr123 bříško právě si nemyslím..prdí i kaká zdatně, navíc dávám bio gaia preventivně..spurt trvá vzdy jen pár dní, max týden a tohle už více jak 5 týdnů ten řev..
no u nás právě nepomáhá ani to když ji vezmu na sebe..kdyby aspon na mě byla klidná, tak se smířím s tím že doma nic neudělám protože ji budu mít celé dny na sobě aby neřvala..ale ona řve i na nás..
Příspěvek upraven 18.01.15 v 15:13
@Bibi239 píše:
Reflux? By sedel celkem ten casovy rozestup. Nam doktorka tehdy napsala Helicid, sice podani fakt vtipny, otevrittobolku a spocitat kulicky, vydelit trema, ale zlepsilo se to
reflux je když miminko blije ne?
nebo co to je?
@smurfka vzlinani zaludecnich stav do jicnu, ktery se tim naleptava, v podstate paleni zahy. Muze to az bolet.