Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, určitě to někdo znáte. Ale já už na to fakt nemám a mám chuť utéct. Náš malej (4 měsíce) už asi 2 měsíce před usnutím řve. Do teď to celkem šlo, trvalo to jen dvě minuty a uhoupala jsem ho a spal. Teď řve klidně i 15 minut, v náručí řve, kope mě, propína se, mne si oči a vyplivuje dudlík a řve a řve a řve. A je jedno jestli s ním sedím, chodím, stojím, zpívám ukolébavku nebo ležím v posteli, začal se vztekat i v kočárku. Ale dělá to jen přes den. Večer dostane mlíko, zaspívám ukolébavku, trochu ho pohoupu, dám do postýlky a on usíná sám, v noci po jídle taky usne sám, potichu do pěti minut. Kéž by tak spal i přes den. On nakonec usne, ale vlastně se uřve a to ikdyž sem s ním. A já nechci aby usínál, protože se vyřval, rve mi to srdce. Jsem tam s ním a stejně křičí. A v nosítku se mu nelíbí, na míči už taky neusne…
že v to nejsem sama a přejde to. Jo taky měl ve čtvrtek očkování Synflorix na pneumokoky, ale to už je dlouho na reakci ne?
@Polnik píše:
A s doktorkou si to řešila?
Doktorka má dovolenou a s uspáváním mi nepomůže.
V tomto veku to mel nas malej na chlup stejne.. pomohl tomu asi cas a taky ukladani ke spanku hned pri prvnim naznaku unavy (spal pouze v kocarku). Kolem 5m se to krasne srovnalo a usinal bez problemu. U nas teda vyborne fungovalo a stale funguje sledovani bdelych oken, malej je jak hodinky a kdyz jsem to vychytala, tak usina do 5 minut, od toho 5 m do ted. Ale jen v kocaru, doma ani nahodou ![]()
Ja te moc neuklidnim, syn rval pred kazdym dennim spankem rok a pul
A na nej fakt neplatilo vubec nic, vsichni jsme z nej meli dojem, ze se proste vyplakat chce, ze chce upustit paru, aby mohl usnout. Ale rozlisovala jsem usinaci vypousteni pary a brek, pri kterym jsem vedela, ze za nim mam jit, ze to neni usinaci. Takze snad se moc netrapil
V roce a pul střih a zacal i pres den usinat v klidu a spal dyl. Kazdeopadne to pro me ale bylo sileny. Rok a pul, kazdy den… strasny.
@Sarus21 píše:
Doktorka má dovolenou a s uspáváním mi nepomůže.
Pardon, špatně jsem to přečetla. Já jen, že kamarádce malý plakaval hodně před spinkáním kvůli tomu, že ho bolelo bříško skrz alergii. A večer už neplakal, pac byl vyčerpaný ze dne. ![]()
Řekla bych, že je to jen období, ale to mi přijde dlouho 2 měsíce. A má přes den stejné podmínky na spaní jako v noci (přítmí a ticho)? U mého malého se režim často měnil, ale problém byl vždycky max 2 týdny a pak už došlo k úpravě. Pevné nervy ![]()
@Polnik píše:
Pardon, špatně jsem to přečetla. Já jen, že kamarádce malý plakaval hodně před spinkáním kvůli tomu, že ho bolelo bříško skrz alergii. A večer už neplakal, pac byl vyčerpaný ze dne.Řekla bych, že je to jen období, ale to mi přijde dlouho 2 měsíce. A má přes den stejné podmínky na spaní jako v noci (přítmí a ticho)? U mého malého se režim často měnil, ale problém byl vždycky max 2 týdny a pak už došlo k úpravě. Pevné nervy
On nejdřív tak neřval, někdy vůbec a usnul hned a pak se ta začalo zhoršovat. Jinak spí v ložnici, tmu mu nedělám, aby znal rozdíl mezi dnem a nocí. Ale nejspíš jsme to vyřešili, ačkoliv se šmudlil tak vlastně se mu spát nechtělo a místo hodiny je teď vzhůru někdy i dvě, někdy hodinu a půl a pak během dvou minut usne 😯 😁sem to ale pako 😁
@Sarus21 píše:
On nejdřív tak neřval, někdy vůbec a usnul hned a pak se ta začalo zhoršovat. Jinak spí v ložnici, tmu mu nedělám, aby znal rozdíl mezi dnem a nocí. Ale nejspíš jsme to vyřešili, ačkoliv se šmudlil tak vlastně se mu spát nechtělo a místo hodiny je teď vzhůru někdy i dvě, někdy hodinu a půl a pak během dvou minut usne 😯 😁sem to ale pako 😁
Z knihy o vývoji jsem přečetla, že kolem 3-4 měsíců začínají mít miminka stejné nároky na spaní jako dospělí. Do té doby ti usnou všude, ať je hluk nebo světlo. Ale pak je dobré jim dopřát kvalitní odpočinek s přítmím a aspoň nějakým klidem. Ale každej to má nastavený jinak, to jen že to může být někdy zdroj problemu:)
Je to těžký, ty změny spacích návyků se změní několikrát a člověk než se zorientuje, tak to trvá. ![]()
Aktualizují téma.
Dcera 3m od narození pořád řvala během dne. Nakonec se to ustálilo a teď breci před každým spankem během dne i vecer. Do těch 2m ji trápily prdíky, ale teď už ne. Zkoušela jsem kdeco, co jsem našla na netu. V noci to nedělá, to se nakoji a klidně ji i probuzenou můžu dát do postýlky a usne sama.
Ty denní spánky trvají max půl hodinu. Řve i v nositku, v kočárku. Prostě at dělám co dělám před spánkem řve od 15 min i hodinu, prostě se ke spánku urve ![]()
Denne takhle uspávám min. 5× včetně večerního spaní. Starší syn i manžel už jsou z ni taky nervní.
Tak si říkám jestli je to normální nebo co pro to můžu ještě udělat?
Synovi stačilo, že jsem si k němu lehla a dali jsme si šlofíka spolu, to byly časy ![]()
@Dandinkaaa
Ahoj oživuji téma. Malá a dva měsíce a poslední týden před nočním spánkem řve a poslední asi tři dny i před denním. V noci to nemá. Máte někdo zkušenosti, zřejmě je to jen období? 😌