Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Sny jsou jen takové duševní odpadky. Co z toho, přehrabovat se v nějakých odpadcích? Pro reálný život z toho nic nekouká.
Asi by to chtelo navstivit psychiatra, mozna mivas spankovou paralyzu a ta muze signalizovat nejake psychicke potize/poruchy
Záleží čemu věříte. Čím víc si myslíte že je to nějaké proroctví, osud nebo se vás někdo drží, tím víc budete mít takové sny, pocity a uvidíte všude znamení. Tak funguje lidská mysl.
Budeš asi hodně citlivá až přecitlivělá. Sny mají souvislost s našim podvědomím, ale mozek to vyhodnotí po svém, můžou se k tomu přidat strachy, postavy, které nexistují, létání, skákání…atd. Když se vše smíchá se vším je z toho pěkný guláš, který dokáže dost vylekat. Jedinci s citlivější nervovou soustavou mají k těmto jevům blízkou a dokáží si to velmi jasně přenést i do skutečného života. Může se k tomu přidat spánková paralýza, lehčí známky schizofrenie a mozek to vše vyhodnotí po svém. Zkus navštívit psychiatra a pobavit se s ním o tom, určitě najdete řešení jak z toho ven. Tyhle stavy se velmi rády stupňují, pokud s tím nezačneš něco dělat, ale to už asi víš, že je to horší a horší…
Dobrý den,
Mám takový problém. Trápí mě to už několik let. Nejspíš bych začala tímhle. Když jsem byla malá zdál se mi sen o divné ženské postavě v bílé košilce, měla husté vlasy přehozené přes tvář, bledou kůži a modřiny. Sen byl o tom, že se v domě něco nacházelo, v tom snu můj Táta mluvil s panenkou, která mu odpovídala, vyděsila jsem se a začala ho tahat domů. Když jsem tam vběhla všechny členové rodiny již stáli na chodbě, nevnímali a nehýbali se. V tom snu jsem věděla, že je něco špatně, a proto jsem je všechny, vyvedla ven na zahradu, když jsem, ale chtěla dveře hlavního vchodu zavřít objevila se tam. Snažila jsem se jí tam zavřít, aby se nedostala ven a neublížila mé rodině. V tom mi však proběhla myšlenka co když mě teď chytne za zápěstí? chytila mě a já ty dveře nemohla zavřít. Ten sen se několikrát opakoval, ale nikdy jsem ty dveře nemohla zavřít. O několik let, se sestře zdál ten samý den, ale ona to po několika zkouškách dokázala zavřít. No a od té doby se mi dějí divné věci. Zdáli se mi o ní několikrát sny, které byly děsivé, ale jakoby mi ukazovali nějaký děj. Jednou jsem jí dokonce vyděla u prahu dveří stát a koukat se na mě. V tu noc u nás spala sestřenice, pokoj mám se sestrou. No a jak jsem říkala koukala na mě, nejspíš si všimla, že se na ní dívám a jsem vzhůru, rozešla se ke mně. Vyskočila jsem a ona se rozplynula. Možná jsem měla halusinace. Od malá nedokážu moc spát. Od té doby se mi o ní zdají sny, jednou to bylo o tom jak se nějaká dívka polila benzínem a shořela, Měla popáleniny a kůže z její hlavy zmizela, byla jen lebka, pořád žila. Pak to bylo, že někdo někomu zabil sestru. Jednou jsem šla se sestřenicemi do lesa, kde jsme nemohli najít pak cestu zpět, ten les byl zvláštní, narazily jsme tam na starou chaloupku či domek ze dřeva, který byl poničený, chyběla mu střecha a mnoho dalších věcí. Vyděsilo mě to, a tak jsem všem řekla ať se na ní nekoukají a ať přidají do kroku. Já běžela bez jedné boty, protože jsem spadla do bažiny a bota mi tam zůstala. Když jsme byly téměř venku, bylo to zvláštné, kroky byly těžší a sestra byla jako poslední, říkala jsem jí ať pohne. Najednou tam však zničehonic spadla, zamotala se jí hlava. Z toho lesa jsme se dostaly v pořádku. Ještě bych chtěla napsat, že mám větší cítění na duchy. Prostě cítím něčí přítomnost a to obzvlášť v noci nebo když jsem sama. Občas poznám, že to je někdo zesnulý z naší rodiny a že mi neublíží. Celkem mám už strach spát, bojím se kdy se mi zase bude zdát nějaký sen, který má souvislost s tím duchem. Ještě bych chtěla dodat, že se mi sny oní zdají vždy nějakou dobu v roce. Takže každý rok a nikdy nevím kdy ty sny přijdou. Nikdy jsem nevyvovala duchy či něco jiného. Vždy jsem se toho bála. Dnes jsem se probudila v 5 hodin ráno a několik minut. Otočila jsem se, že půjdu dal spát, ale najednou jsem ucítila dotyk na noze. Vystřelila jsem do sedu a rozhlížela se, nikde nikdo, ani když jsem posvítila na mobilu. Ke všemu spím v pokoji se světlem. Po asi hoďce jsem to vzdala a usnula. Zdál se mi sen, že jsem na něco přišla, něco co s tímhle souvisí. V hledala jsem to na internetu, něco mi to našlo, něco jsem tam viděla, ale pak jsem se probudila. Nepamatuju si nic co jsem tam našla a ani ten název. Jen vím, že jsem něco našla a přečetla si to.