Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jaké máte zkušenosti s rybím olejem pro děti, mám syna 16 měsíců a chtěla jsem mu něco koupit ale je to vše od věku 3 let.Dáváte nějaké vitamíny takto malým dětem a jaké máte na to názor. ![]()
Ahoj,ja davam Emce Pikovit,je to multivitaminovy sirup,je to moc dobry,jak multak,maj to i ve forme bonbonu..prave,vetsina vseho je az od tri let,takze neni moc z ceho vybirat..
Od jednoho roku jsou různé vitamínové sirupy: Multisanostol, Pharmaton Kiddy, Multivitamol, Marťánci…dál nevím. Já dávám přes zimu, když je po nemoci nebo naopak na ní něco leze a začíná posmrkávat ty Marťánky, začala jsem s tím tak nějak okolo 14 měsíců
A vy uz nedavate Vigantol(vit D), vzdyt rybi olej se dava kvuli Decku..? Ja z toho nejak nepochopila, jestli ti jde jen o D nebo o vsechny vit.?
vigantol jsem dávala do roku. Měla jsem namysli něco jako vitamíny omega-3 spojené třeba i s dalšími vitamíny.
Já oběma dětem od ještě před 1 rokem podávám rybí olej. Náhodou jsem objevila slovenské stránky www.nutraceutica.sk, kde je plno článků a překladů o daném tématu a kde si lze i objednat. Olej je zvláštní tím, že je zbavený rybí pachutě a jsou i s ovocnými příchutěmi. Takže pro děti super.Cena také super.Dávkování je i pro malé dětičky.
K různým miltivitamínům bych přistupovala velmi opatrně, jsou to vesměs syntetické záležitosti. Já upřednostňuji radši přírodu - ovoce a zeleninu.
Ahoj. Já dávám nyní své dceři kapsle s rybím olejem, jsou určeny pro děti od 4 let. Tyto jsou od společností Lýsi, četla jsem o nich článek a nějaké diskuze a dost si je chválili. Jsou to kapsle, které obsahují rybí olej, a aby je děti lépe snědly tak mají ovocnou chuť. Nám teda dost vyhovují, lepší než dávat po lžících.