Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dceři se třetí den dělají na kůži červené fleky s bílou čárkou nebo skvrnou uprostřed. napřed jsme myslela že se někde ťukla a kůže takhle zareagovala, ale dělá se jí to opakovaně na různých místech, tak po hodině to zmizí. chvilkama si stěžuje že ji to svědí, spíš když ji na to upozorním prohlížením. nevíte někdo co by to mohlo být? díky
Nevím jeslti je to přesně ono, ale nemůže to být kopřivka? Mě se podobné svědící fleky dělali taky. Dr. nezjistil z čeho, alergie na nic se neprokázala ale pomohl mi Zyrtec a ještě jeden lék, ale nepamatuju název
. Později jsem otěhotněla a už se fleky neobjevili, tuk tuk.
Takovouhle vyrážku sem v životě neviděla ![]()
To skoro vypadá, jako kdyby jí někdo nečim praštil??? Kór když říkáš, že to samo zmizí po nějaké době ![]()
Jestli to bude mít v pondělí, radši bych zašla na kožní nebo k doktorce, aby se na to mrkla…
ta kopřivka mě napadla taky, ale nenapadá mě nic co by dostala jiného než obvykle. a je fakt že to vypadá jako od udeření nebo škrábnutí, ale asi není, koukám na ni, jen si hraje. teď to má za ouškem ![]()
mám to nafocené a zítra půjdem k dr, jsem z toho nervozní
Mě napadá, že se může jednat o vysokou citlivost kůže. Ta se může projevovat tak, že už při menším škrábnutí nebo tlaku postižené místo v průběhu několika minut zrudne a nateče a reakce může zmizet po 30 minutách či déle. Trpěla na to kamarádka a rekace její kůže vypadaly podle obrázku podobně, ale žádná lečba nebyla nutná (na název těchto reakcí si bohužel nemohu vzpomenout). Reakce se stupňovaly zejména, když snědla něco, co jí nesedlo, nebo byla v prostředí, které jí nevyhovovalo. Vypadalo to na alergické reakce, ale negativní reakce na žadné běžné alergeny u ní zjištěny nebyly.
Každopádně doporučuji návštěvu dermatologa!
tak to byla nejspíš alergická reakce, jen nevím co ji vyvolalo. dr. naoridnovala zyrtec, a vypadá to že zabral
Callamaika píše:
Mě napadá, že se může jednat o vysokou citlivost kůže. Ta se může projevovat tak, že už při menším škrábnutí nebo tlaku postižené místo v průběhu několika minut zrudne a nateče a reakce může zmizet po 30 minutách či déle. Trpěla na to kamarádka a rekace její kůže vypadaly podle obrázku podobně, ale žádná lečba nebyla nutná (na název těchto reakcí si bohužel nemohu vzpomenout). Reakce se stupňovaly zejména, když snědla něco, co jí nesedlo, nebo byla v prostředí, které jí nevyhovovalo. Vypadalo to na alergické reakce, ale negativní reakce na žadné běžné alergeny u ní zjištěny nebyly.Každopádně doporučuji návštěvu dermatologa!
Mě to taky tak připadá. Jmenuje se to dermografismus. Stačí přejet nehtem lehce po kůži a je to.
kamm3 píše:
tak to byla nejspíš alergická reakce, jen nevím co ji vyvolalo. dr. naoridnovala zyrtec, a vypadá to že zabral
jsem ráda že zyrtec zabral
u mě se taky nezjistila žádná alergie a ráno co ráno jsem vstávala osypaná takovejma potvorama svědivejma ![]()
Naše desetiměsíční dcera má naprosto stejnou vyrážku (červená s bílým středem, která zmizí), jakou popisujete ve Vašem asi dva roky starém příspěvku. Zítra s ní jdu k lékařce a musím přiznat, že jsem z toho nervózní.
Ahoj také nás trápí vyrážka podobného tipu, můžu se zeptat jak ste dopadli? nás čeká ještě alergo tak snad něco vymyslí, Fenistil kapky nezabírají :/
Trpím tím já, je to údajně kontaktní kopřivka a časem to samo vymizí
Nám nasadila Zyrtec teď ho budeme vysazovat a vypadá že se to opět vrací
tak budu doufat že to snad také časem vymizí, prej se jedná o kontaktní kopřivku
budou nás asi čekat i testy tak uvidíme jak to dopadne a mohu se zeptat Lucrezia2 za jak dlouho to zmizlo?
@Misulle píše:
Nám nasadila Zyrtec teď ho budeme vysazovat a vypadá že se to opět vracítak budu doufat že to snad také časem vymizí, prej se jedná o kontaktní kopřivku
budou nás asi čekat i testy tak uvidíme jak to dopadne a mohu se zeptat Lucrezia2 za jak dlouho to zmizlo?
nezmizelo, já antihistaminika odmítla, to neřeší příčinu…mám to cca 3/4 roku a pomaličku to ustupuje samo…nijak mne to neomezuje