Miminko má nedostatek železa - aktiferin, maltofer

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
40
6.2.10 01:17

aktiferin,maltofer

Ahoj maminky! Prosím pomozte mi, mám 4-měsíčního chlapečka a má velký nedostatek železa. Začaly jsme kapat maltofer, ale má po něm bolení bříška(hoznou zácpu)a strašně moc mi pláče, hůř jí a špatně spinká. Zkoušeli jsme k tomu dát sab simplex, ale nepomáhá. Doktorka nám tedy napsala aktiferin a to je ještě horší. Má naopak strašný průjem, a evidentně hrozné křeče v bříšku. Při kojení se svíjí a skoro se nenají. Spí mi maximálně 2-3 hodiny v kuse přes noc. A přitom mi od 1 měsíce spal v klídku i 5 hodin. Už nevím co dělat. Je mi ho strašně líto a chtěla bych mu pomoci. Nevíte o nějakém jiném způsobu, jak mu dodat železo? Jo a jsem plně kojící. Děkuju moc moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1059
6.2.10 07:03

Ahoj, jiný způsob bohužel není, do tvého mlíka se železo nedostane, takže ho miminku nepředáš… My máme Maltofer sirup a problémy se zácpou Vítek nemá. Asi to budete muset přestát, železo je moc důležité :nevim: přeju hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
6.2.10 09:28

Ahoj, Madlenka ma zelezo uz od cervna a od te doby ma i zacpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
6.2.10 10:55

Ahoj, malá měla zácpu po celou dobu, co brala Maltofer - skoro rok. Bylo to hrozné, jediné, co pomáhalo byla jablečná šťáva, pak jsme měli speciální nutrilon, ale zápasily jsme pořád.
Navíc si asi nějak vypěstovala nekakací reflex a máme potíže dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
6.2.10 11:40

Pani, to jste me vydesily, Klara ma Maltofer zacit ted brat 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
6.2.10 19:15

děkuju Vám maminky. I když je to teda peklo :zed: Teď jsem se dočetla, že může pomoci čajík z kopřiv, a že existují nějaká homeopatika co léčí nedostatek železa. Nemáte prosím některá zkušenost? a ještě jednou moc děkuju :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
7.2.10 00:12

Já mám pocit, že mi říkala zdravotní sestřička u dětské, že když je opravdu velký nedostatek železa, tak jedině ty kapky, pro tyto maličké dětičky je to braní hodně důležité. Nejsem si jistá, prdlajs tomu rozumím, snad to souvisí se srdíčkem. My jsme je taky brali, malej měl taky bolení bříška, v noci plakal, asi tak do týdne se to upravilo a jeho bříško a trávení si zvyklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
7.2.10 00:20

no železo se mu sice minimálně ale malinko zvýší když ho budeš mít ty dost… anebo přejít na umělou stravu kde je železo součástí krmení my taky bereme železo samovi jsou 3 měsíce a dávám mu to jen jednou denně 12 kapek aktiferrinu většinou kolem 4,5 a pak mu před koupáním ulevím teploměrem on teda po něm má spíš malou zácpu, ale skus snížit dávkování pokud mu to máš dávat 2× denně dávej jen jednou já to tak udělala po konzultaci z dr která řekla že léčba bude sice trvat déle ale učinná bude :-) jnak typ skvrny od kapiček sundáš citronem :-)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
7.2.10 00:22

Takže ještě doatek být tebou bych brala ten maltofar když po něm má zácpu, protože to je lepší než průjem a dávej mu to za den mínkrát fakt něco do sebe dostane ale bude to delší léčení… nám to teda aspon pomohlo měli jsme stejný problém když jsem mu to dávala 2× denně

• Citovat
  • Upravit
40
9.2.10 09:57

Tak jsem vyzkoušela dávat jen ráno a je to pořád stejné. Už nespinká skoro vůbec ani v noci. Měla jsem mu dávat 3× denně 8 kapek a po měsíci hrůz mi doktorka řekla ať mu dávám 3× 2 kapičky a pomalu to zvyšuju…na zvyšování ani pomyšlení, řádí ještě víc než před tím. Myslela jsem si, že si malinkej pomalu zvykne, ale prd. Ale stejně vám moc děkuju, za radu a hezké slovíčko. moc mi to pomohlo, vědomí že v tom člověk není sám. děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šalů
28.2.10 21:27

nejlepší železo v Melase !

navrhuju Melasu - muze se davat uz i miminkum, ale zkuste na netu zjistit kolik, moc ne, ale zeleza obsahuje opravdu dost a i jiných vyborných latek, rozhodne mu neuskodi!

• Citovat
  • Upravit
quartzik
18.5.10 18:21

teda...........

ahojky maminko reaguju na tve trapenicko..my dnes dostali tez maltofer na chudokrevnost..a priciny my lícila pani v lekarne..pouzivame sabiky(sab simplex) od mesice zivota ted je nam 3,5 mesice a bez nej se adamek nevykaka..prdi po mym kojicim caji na prdiky tak bez sabiku trpi..tak se mam na co tesit...... :cry:

• Citovat
  • Upravit
15674
28.5.10 09:53

Ahoj. Maruška bere Maltofer už víc jak měsíc a mám vysledované, že když jí ho dám uprostřed kojení, tak průjem není tak hrozný a nevyblinká ho. Dávám 2× denně. Případné skvrny jdou vyprat čistou vodou, ale musí se namočit hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quartzik
28.5.10 09:58

Ahojky diky za prispevek..ja kdyz dam Adamkovi po jidle ci mezi jidlem vzdy mi to pak s krknutim vyblinka…fleky mi jsou vyprat i po delsi dobe uschle..nevim proc bych nemohla to zelezo jako kojici brat ja??to bych byla prezelezovana??

• Citovat
  • Upravit
12332
28.5.10 10:09

quartziku - já si zobu železo dobrovolně, ale prostě ne všechno přede v dostatečné míře do mlíka, bohužel… taky kapu, ale věřím,že bude líp, dítko to prostě potřebuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí