Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym ale jistě pochopíte že tohle je pro mě soukromé a nechci aby někdo zjistil co plánujeme.
S přítelem už jsme pár let zasnoubení a všichni pořád řeší svatbu… My jsme se ale během posledního roku rozhodli že svatbu s rodinou nechceme. Nemáme rádi rodinné oslavy a už vůbec ani jeden nestojíme o to, být středem pozornosti.
Chceme se teď v nejbližší možné době vzít ale chceme úřední svatbu. Prstýnky budou jen nechceme oblek, šaty, kytici, hudbu, hosty a hlavně žádné dlouhé proslovy. Četla jsem tu nějakou diskuzi ale byla už stará proto bych se vás ráda zeptala, jestli si tím někdo v nedávné době prošel? Vím že nějaké věty je ze zákona nutné říct ale pro mě je i představa 10 minutového proslovu naprosto strašná. Jak nejrychleji to jde udělat? A je nutnost jít do té matriční obřadní síně? Jde to i někde v té kanceláři?
Uvítám všechny vaše postřehy a rady o tom jaká je možnost NEJRYCHLEJŠÍ svatby. Opravdu bychom nejradši jen podepsali papír a šli dom.
Díky
Jde to udělat kdekoliv, jen za svatbu mimo svatební síň se platí litr.
Jak se domluvíš s oddávajícím a matrikářkou tak to budete mít.
Zajdi na úřad, kde to chcete mít a takhle na férovku se pobav s matrikářkou a určitě to nějak vymyslíte ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, předem se omlouvám za anonym ale jistě pochopíte že tohle je pro mě soukromé a nechci aby někdo zjistil co plánujeme.
S přítelem už jsme pár let zasnoubení a všichni pořád řeší svatbu… My jsme se ale během posledního roku rozhodli že svatbu s rodinou nechceme. Nemáme rádi rodinné oslavy a už vůbec ani jeden nestojíme o to, být středem pozornosti.
Chceme se teď v nejbližší možné době vzít ale chceme úřední svatbu. Prstýnky budou jen nechceme oblek, šaty, kytici, hudbu, hosty a hlavně žádné dlouhé proslovy. Četla jsem tu nějakou diskuzi ale byla už stará proto bych se vás ráda zeptala, jestli si tím někdo v nedávné době prošel? Vím že nějaké věty je ze zákona nutné říct ale pro mě je i představa 10 minutového proslovu naprosto strašná. Jak nejrychleji to jde udělat? A je nutnost jít do té matriční obřadní síně? Jde to i někde v té kanceláři?
Uvítám všechny vaše postřehy a rady o tom jaká je možnost NEJRYCHLEJŠÍ svatby. Opravdu bychom nejradši jen podepsali papír a šli dom.
Díky
Elaborat ani zdůvodnění není zapotřebí. Jděte na vaši matriku sepsat papíry a domluvte se tam. Oni to udělají, protože jim ušetříte práci. Jen se zeptejte na oblecení, protože některá matrika vyžaduje slušné a čisté oblečení abyste jim nezaprasili obradní
síň. Když si zaplatíte, oddaji vás všude, kde jde zavěsit státní znak a jim se bude chtít.
@Uslava píše:
Elaborat ani zdůvodnění není zapotřebí. Jděte na vaši matriku sepsat papíry a domluvte se tam. Oni to udělají, protože jim ušetříte práci. Jen se zeptejte na oblecení, protože některá matrika vyžaduje slušné a čisté oblečení abyste jim nezaprasili obradní
síň. Když si zaplatíte, oddaji vás všude, kde jde zavěsit státní znak a jim se bude chtít.
My jsme měli svatbu venku a nikde nám nevisel. To není povinnost ne?
My jsme se ženou měli odbyto přesně za 8 minut, včetně všech formalit.
Svědky jsme měli vlastní, ale prý to dokáží suplovat i dámy z magistrátu, když na to přijde.
Nikdo jiný na svatbě nebyl, ani o tom nevěděl.
Takze jde určitě vše, normálně se na místě domluvte ![]()
Zrovna nedavno jsem četla, ze nově se jde vzit jen v kanceláři na urade, podepsat tam papiry a hotovo. Žádná obřadní sin netreba.Tak bych se na to zeptala na matrice.
@JancaS84 píše:
Je, ale stačí, že ho má oddávající na krku
@JancaS84 píše:
My ho taky nikde nemeli.
@Janli píše:
Je, ale stačí, že ho má oddávající na krku
To miva i v obradnich sini.
@Wani píše:
To miva i v obradnich sini.
Jo, mívá a naprosto to stačí. Řešili jsme to, protože jsme měli svatbu mimo úřad a velký znak nebyl kam umístit.
Zdravím, chtěla bych se zeptat jak jste dopadli? Opravdu tu někdo reálně přišel do kanclu, podepsal papíry, vyměnil prsten a byl oddán? To je i náš sen a svatba jako taková je pro nás noční můra. Tak budu ráda když mi zde někdo odpoví, že to tak měl a popřípadě na kterém úřadě to tak jde? Počítám že u nás z toho paní matrikářka nebude nadšená, stará škola
![]()
My takto domluvenou svatbu máme, ne tedy přímo v kanceláři ale v předsálí obřadní síně, kde si jen vyslechneme tu klasiku co musí odříkat, řekneme si ani, vyměníme prstýnky a jdeme. Otázka 5 minut asi
Nemusíš mít ani prsten
doporučuji zvolit nějaký jiný den než sobotu, dokonce matriky mívají nějaké termíny zdarma.
Díky