Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jako jist jen ovoce a zeleninu je pitomost. Jsi zvyklá se hybat? Chodit na procházky třeba? Co pitný režim - šťáva, limonády, sladíš čaj, kávu? Nebo piješ jen čistou vodu? Jez pravidelně v menších porcích + zarad dietnejsi maso (kralik, kure, ryby), ale určitě se netrap hladem. Miminko i ty potrebujes energii a dietou nikomu neprospejes
No a co si o tom myslíš ty? Jíš hodně, normálně nebo se přežíráš? Jako na 150 cm, mít 62. To je docela dost.
Já mám ani ne měsíc do porodu a mám necelých 12 Kg nahoře, 165 cm, 51 kg má váha před otěhotněním. Myslím si i dle doktorů, že úplně ok. A to jím na co mám chuť absolutně bez omezení.
Jestli se přežíráš, tak je to taky špatný, což ti řekl doktor. Takže otázka…jíš jak prokoplý vrata nebo..voda v těle?.?
Ježiš, to je mi líto. Já teď akorát budu začínat 20. týden, a nezačala jsem úplně jako štíhlá žena. Celkem jsem se držela, v první třetině mi navíc bylo furt blbě, takže jsem spíš zhubla, ale teď mám totální žravou a všechny ty moje relativně zdravý návyky, co jsem měla, jdou dost stranou. Nevím co ti poradit, já pochopitelně vím co bych měla dělat, nejíst a chodit na procházky, no ![]()
Jestli jsi jedla jen ovoce a zeleninu, tak tělo dost hladovělo a schovalo si vše do zásob
To neřeš jez zdravě, ale do syta, nekdo proste pribere hodně a někdo minimálně, hlavně se teď nestresuj..
Já začala hodně přibírat až teď ke konci.. ale jsem teda dost oteklá.
dr. mi jen řekla, že je to normální.
Jsou dvě možnosti:
Zkus si stáhnout aplikaci na počítání kalorií (např. Kalorické tabulky) a zapisuj si pár dní každou věc a množství, které za den sníš (ale opravdu musíš započítat vše, včetně pití, uždibování, ochutnávání atd.). A uvidíš, zda budeš mít těch cca 2000 kalorií. Já třeba mimo těhotenství musím jíst cca 1800 kcal, jinak přibírám ![]()
Navíc uvidíš, zda máš ve stravě správný poměr cukrů, tuků, bílkovin.
Jsem teď 21. týden a přibrala jsem již 13 kg.
Přestala jsem kouřit a šla z veganské stravy na normální. Mě doktorka řekla že to bude tím a že to je v pořádku.
Ale taky mi příjde že to je masakr, docela se držím a stejně to šlo takhle nahoru.
Nejez sladký a slaný, to je jediný co ti můžu poradit.
Moje teta přibrala 30kg a taky normálně porodila
jakoby konec světa to není
Ja cvicila do 7. Mesice, chodila na tury, vsude pesky, jedla jsem stejne jako pred tehotenstvim a stejne jsem pribirala jako blazen. Ve finale 30 kg, ale byla jsem hodne otekla. Nasledky mam sileny strie vsude. Maly je zdravy, byl hezky rostly a od zacatku prospiva a ja mam 24 kg dole (po 4 mesicih). Nikdy mi nikdo vahu nevycetl. Bud v klidu ![]()
Já u prvního těhu přibrala 30 kg (začátek 50 kg a 174 cm). Doktorka mi neřekla ani slovo, je ale pravda, že kotníky sem měla jak 4 slonice vedle sebe a po porodu sem snad 20 hodin denně byla na záchodě. Po týdnu z porodnice (problém s krví proto tak dlouho) sem odcházela s krásnými 52 kily. Jedla sem co sem chtěla a kdy sem chtěla a teď u druhého to není jinak. Ve 4. měsíci mám dvě kila nahoře, ale už opět cítím, že kotníky se pomalu ztrácí
Sem zvědavá jestli opět trumfnu 30 ![]()
@Banane18 Ježíš tohle strašně ráda čtu! Teda promiň, ale hrozně ti rozumím.
Taky jsem přešla z čistě rostlinné stravy na živočišnou, kvůli miminku, a ze dne na den jsem přestala kouřit. Teď mám ve 30 týdnu nahoře už 18 kilo a jsem z toho dost vyřízená. Přitom se necpu, jím normálně, díky práci se hodně hýbu, denně ujdu minimálně 10km, ale kila mi lítají nahoru jako blázen. ![]()
To kouření dělá hodně, protože cigarety mají vliv na rychlejší metabolismus, takže pak, i když budeš jist stejně, tak priberes, chce to pak přidat pohyb… Ale v těhotenství to neřeš, na shazovani bude pak času dost
@Nettle heleď buď v klidu, už jen po přestání kouření přibrala moje kamarádka 6 kilo.
K tomu ten,,jojo efekt” kvůli změně stravy a pak samozřejmě mimčo.
Uvidíš že jakmile by ses vrátila třeba k té stravě po porodu tak ty kila poběží dolů.
Ahoj holky!
snazila jsem se jist jen zeleninu a ovoce a presto jsem pribrala.
Jsem 26+3. Vysledky na cukr, tlak a vse ostatni mam podle sestricky ukazkove, ale uz minuly tyden na kontrole mi bylo vytceno, ze jsem pribrala 11kg.
Je sice pravda, ze merim jenom 150cm a moje vychozi vaha byla 62kg.
Dnes jsem se vazila a po tydnu jsem opet pribrala. Vazim uz 74,9 kg.
Doktorka mi rekla, ze vubec nevadi pokud nepriberu ani gram, ze potrebuju byt u porodu silna, a ze pro miminko taky neni dobre abych pribirala moc.
Pry si na to mam davat pozor a vazit se a nepribirat uz.
Jsem nestastna
Mate nejake zkusenosti, rady nebo tip jak predejit pribirani?
Jsem prvorodicka,23r
Dekuji predem za kazdou reakci na prispevek